Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tee uunimunat kolmella tapaa, kun haluat hieman parempaa aamupalaa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 20.2.2024
|
Muokattu: 20.2.2024
Pääsiäisen ihanin aamupala on oeufs cocotte eli kerman ja yksinkertaisten täytteiden höystämät uunimunat. Munat kypsennetään lempeässä vesihauteessa ja syödään rapean leivän kanssa.

Täydellinen hemmotteluaamupala ei vaadi herkkuja notkuvaa pöytää. Riittää, että katat pöytään tuoretta rapeakuorista leipää ja juuri sopivan pehmeäksi jääneitä uunimunia eli oeufs cocotte.

Uunimunat ovat ranskalaisten suosima brunssiherkku. Tarvitset niiden valmistukseen pieniä uunivuokia. Hauskan kattauksen saat myös eri värisistä uunin kestävistä kahvimukeista. Voitele kupit tai uunivuoat voilla ja riko jokaiseen kananmuna. Lorauta joukkoon pieni määrä kermaa, joka pitää koostumuksen sopivan pehmeänä ja tuo makuun täyteläisyyttä.

Uunimunat kannattaa kypsentää vesihauteessa, jolloin ne kypsyvät tasaisemmin myös pohjasta ja keskeltä. Tarkoitus on, että keltuainen jää löysäksi, jolloin leivän käyttäminen dippaamisessa onnistuu.

Lisää kuppeihin mausteita ja makuja oman maun mukaan, mutta ainakin nämä kolme makuyhdistelmää ovat kokeilemisen arvoisia.

1. Feta-chili

Pehmeä fetajuusto sekä koukuttavan herkullinen paahdettu valkosipuli ja chili -öljy toimivat voimakkaiden makujen ystävälle.

2. Kylmäsavulohi

Kylmäsavustettu lohi ja kananmuna ovat monen aamiais- ja brunssiannoksen luottopari ja toimivat tässäkin annoksessa.

3. Chorizo

Mausteinen chorizo vie ajatukset aurinkorannikolle. Hienonnettu leikkele, ripaus paprikajauhetta ja tuore basilika lämmittävät sopivasti.

Astetta parempia aamiaismunia