
Turkkilaiset munat eli Cilbir
Ainekset
Uppomunat
Valkosipulijogurtti
Chiliöljy
Lisäksi
Valmistus
Aloita valkosipulijogurtista. Kuori ja hienonna valkosipuli. Mausta jogurtti valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
Riko munat laseihin. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää etikka. Tee kauhalla poreilevaan veteen pyörre ja pudota muna veteen. Keitä noin 3 minuuttia. Keitä munat kahdessa erässä niin, että kattilassa on yhtä aikaa kaksi munaa.
Kuumenna öljyä, chilihiutaleita ja paprikajauhetta pannulla miedolla lämmöllä samalla sekoitellen noin 5 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Jaa jogurtti neljän lautasen pohjalle. Valuta päälle chiliöljy. Laita uppomuna keskelle ja koristele hienonnetulla tillillä ja persiljalla. Tarjoa vaalean rapeakuorisen leivän kanssa.
Vinkki: Annokseen sopivat myös muut vihreät kasvikset, kuten minttu, rucola ja pinaatti.
Hyvästi hävikki: Voit hyödyntää chiliöljyä muussa ruoanvalmistuksessa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
413
1729
33,5 g
9,5 g
4,5 g
4,0 g
0,3 g
22,5 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
tilliä,
lehtipersiljaa,
vaaleaa rapeakuorista leipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli