Turkkilaiset munat eli Cilbir
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista viikonlopun aamupalaherkuksi turkkilaiset uppomunat. Cilbir-annoksessa uppomunat tarjoillaan valkosipulijogurttipedillä mausteisen chiliöljyn, tuoreiden yrttien ja rapeakuorisen leivän kanssa.
| Uppomunat | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 l | vettä |
| 3/4 dl | etikkaa |
| Valkosipulijogurtti | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 dl | paksua jogurttia |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Chiliöljy | |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | chilihiutaleita |
| 1/2 tl | savupaprikajauhetta |
| Lisäksi | |
| tilliä | |
| lehtipersiljaa | |
| vaaleaa rapeakuorista leipää | |
- 1.
Aloita valkosipulijogurtista. Kuori ja hienonna valkosipuli. Mausta jogurtti valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
- 2.
Riko munat laseihin. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää etikka. Tee kauhalla poreilevaan veteen pyörre ja pudota muna veteen. Keitä noin 3 minuuttia. Keitä munat kahdessa erässä niin, että kattilassa on yhtä aikaa kaksi munaa.
- 3.
Kuumenna öljyä, chilihiutaleita ja paprikajauhetta pannulla miedolla lämmöllä samalla sekoitellen noin 5 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- 4.
Jaa jogurtti neljän lautasen pohjalle. Valuta päälle chiliöljy. Laita uppomuna keskelle ja koristele hienonnetulla tillillä ja persiljalla. Tarjoa vaalean rapeakuorisen leivän kanssa.
Turkkilaiset munat eli Cilbir
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Valmista viikonlopun aamupalaherkuksi turkkilaiset uppomunat. Cilbir-annoksessa uppomunat tarjoillaan valkosipulijogurttipedillä mausteisen chiliöljyn, tuoreiden yrttien ja rapeakuorisen leivän kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Uppomunat | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 l | vettä |
| 3/4 dl | etikkaa |
Valkosipulijogurtti | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 dl | paksua jogurttia |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Chiliöljy | |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | chilihiutaleita |
| 1/2 tl | savupaprikajauhetta |
Lisäksi | |
| tilliä | |
| lehtipersiljaa | |
| vaaleaa rapeakuorista leipää | |
Valmistus
- 1
Aloita valkosipulijogurtista. Kuori ja hienonna valkosipuli. Mausta jogurtti valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 3 dl paksua jogurttia 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Riko munat laseihin. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää etikka. Tee kauhalla poreilevaan veteen pyörre ja pudota muna veteen. Keitä noin 3 minuuttia. Keitä munat kahdessa erässä niin, että kattilassa on yhtä aikaa kaksi munaa.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 2 l vettä 3/4 dl etikkaa - 3
Kuumenna öljyä, chilihiutaleita ja paprikajauhetta pannulla miedolla lämmöllä samalla sekoitellen noin 5 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Määrä Ainesosa 1/2 dl rypsiöljyä 1 tl chilihiutaleita 1/2 tl savupaprikajauhetta - 4
Jaa jogurtti neljän lautasen pohjalle. Valuta päälle chiliöljy. Laita uppomuna keskelle ja koristele hienonnetulla tillillä ja persiljalla. Tarjoa vaalean rapeakuorisen leivän kanssa.
Määrä Ainesosa tilliä lehtipersiljaa vaaleaa rapeakuorista leipää
Vinkki: Annokseen sopivat myös muut vihreät kasvikset, kuten minttu, rucola ja pinaatti.
Hyvästi hävikki: Voit hyödyntää chiliöljyä muussa ruoanvalmistuksessa.
Ravintosisältö
413
Energiaa kcal
1729
Energiaa kj
33,5 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
413
Energiaa kcal
1729
Energiaa kj
33,5 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tilliä, lehtipersiljaa, vaaleaa rapeakuorista leipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























