Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maista juuri nyt: karitsanjauhelihasta saa herkkupyörykät ja iki-ihania leivonnaisia

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 26.2.2024
|
Muokattu: 26.2.2024
Karitsanjauhelihasta tehdyt pyörykät ja pasteijat ihastuttavat aromeillaan, sillä karitsanliha maustetaan usein tavallista jauhelihaa kiinnostavammin. Jauhelihan sekaan sopivat luonteikkaat yrtit ja juustot, sitruuna sekä muun muassa kaneli.

Makuja Välimeren suunnalta

Mehevät ja mausteiset karitsalihapullat sopivat niin pääsiäispöytään kuin viikonloppuun.

Feta-karitsapullissa on raikas makumaailma, sillä niiden taikinaa piristävät sitruunankuori ja fetamuru. Laita uunissa paistetut pyörykät hetkeksi vielä hautumaan mausteiseen tomaattikastikkeeseen ja tarjoa gremolata-perunoiden kanssa.

Peltilihapiirakan pyhäpuku

Leivo pääsiäispöytään iki-ihana retroherkku, mutta uusin aineksin: kätke ohuen peltilihapiirakan taikinakuoren sisään tomaatin ja kuskusin mehevöittämä, maukas karitsatäyte.

Myös pienet pasteijat sopivat hyvin pääsiäistarjoiluun. Paista lihapasteijat marokkolaisittain eli mausta pasteijoiden lihatäyte aavistuksen eksoottiseksi kanelilla, chilillä ja juustokuminalla. Myös makeat aprikoosit ja suolainen fetajuusto antavat jauhelihatäytteelle uutta potkua. Murea taikinakuori syntyy valmiista piirakkataikinasta.