Peltilihapiirakka karitsanjauhelihasta - Yhteishyvä

Peltilihapiirakka karitsanjauhelihasta

Peltilihapiirakka karitsanjauhelihasta
Paloja
11
Valmista retroherkku uudella tavalla: Kätke ohuen taikinakuoren sisään tomaatin ja kuskusin mehevöittämä, maukas karitsatäyte.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

100 g
Margariinia
2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
1/2 rkl
Hunajaa
7 dl
Vehnäjauhoja

TÄYTE

1 kpl
(400 g) karitsan jauhelihaa (pakaste)
3 rkl
Öljyä
1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
3 kpl
Porkkanaa
2 rkl
Yrttisekoitusta
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 dl
Kuskusia
1/2 dl
Kasvislientä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
2 dl
Persiljaa hienonnettuna

LISÄKSI

1 kpl
Kananmuna voiteluun

Näin teet

1

Sulata jauheliha. Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.

1 kpl
(400 g) karitsan jauhelihaa (pakaste)
100 g
Margariinia
2

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon, lisää suola, hunaja ja jauhot. Sekoita. Alusta joukkoon margariini. Kohota peitettynä noin 40 minuuttia.

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
1/2 rkl
Hunajaa
7 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Margariinia
3

Ruskista jauheliha 1 ½ rkl:ssa öljyä. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi.

1 kpl
(400 g) karitsan jauhelihaa (pakaste)
1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
3 kpl
Porkkanaa
4

Kuullota sipulit ja raaste pannulla lopussa öljyssä. Mausta seos.

1 kpl
Punasipuli
3 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Yrttisekoitusta
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 1/2 tl
Suolaa
5

Valmista kuskus ohjeen mukaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

1/2 dl
Kuskusia
6

Jaa taikina kahteen osaan, jätä toinen hiukan isommaksi. Kauli pienempi osa pohjaksi jauhotetulla alustalla, siirrä levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille.

7

Levitä täyte pohjan päälle, jätä noin 2 cm reunoista ilman täytettä. Voitele reunat kylmällä vedellä.

8

Kauli toinen osa taikinasta kanneksi. Ota reunasta koristeita halutessa piparkakkumuotilla. Suorista reuna veitsellä ja nosta kanneksi.

9

Painele reunat tiiviisti vastakkain haarukalla. Asettele koristeet pinnalle.

10

Voitele piirakka munalla ja pistele pintaan haarukalla reikiä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

1 kpl
Kananmuna voiteluun
11
Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.3.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja36 g394 g
Proteiinia8 g87 g
Rasvaa12 g128 g
Kuituja2 g22 g
Energiaa kj1197 13171
Energiaa kcal286 3147

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 25 g Hiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynttä

  • 2 rkl Yrttisekoitusta

  • 1,5 tl Suolaa

  • 1 tl Rouhittua mustapippuria

  • 2 dl Persiljaa hienonnettuna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja36 g394 g
Proteiinia8 g87 g
Rasvaa12 g128 g
Kuituja2 g22 g
Energiaa kj1197 13171
Energiaa kcal286 3147

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 25 g Hiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynttä

  • 2 rkl Yrttisekoitusta

  • 1,5 tl Suolaa

  • 1 tl Rouhittua mustapippuria

  • 2 dl Persiljaa hienonnettuna

Resepti
Taina Tellman

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.