Kolmen aineksen mämmimutakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mutakakku mämmistä

Kolmen aineksen mämmimutakakku

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Mämmistä, suklaasta ja kananmunista valmistuu pääsiäisen helpoin kakku.

Ainekset

100 g
Tummaa suklaata tai maitosuklaata
1/2 kpl
(à 700 g) mämmiä
5 kpl
Kananmunaa

lisäksi

Vaniljajäätelöä tai -kastiketta
Tomusokeria, halutessasi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen.

2

Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat kevyesti voilla tai öljyllä.

3

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, välillä sekoitellen. Sekoita mämmi suklaasulaan.

100 g
Tummaa suklaata tai maitosuklaata
1/2 kpl
(à 700 g) mämmiä
4

Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset mämmi-suklaaseokseen.

5 kpl
Kananmunaa
5

Vatkaa valkuaisen puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahto hellästi käännellen mämmiseokseen.

6

Levitä kakkutaikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

7

Tarjoa kakun kanssa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.

Vaniljajäätelöä tai -kastiketta
Tomusokeria, halutessasi
8

Vinkki: Katso vegaanisen mämmimutakakun resepti täältä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 14.3.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

397

95

5,6 g

2,3 g

6,6 g

5,5 g

0,7 g

4,1 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Vaniljajäätelöä tai -kastiketta,

Tomusokeria, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli