Säädä uuni 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat kevyesti voilla tai öljyllä.
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, välillä sekoitellen. Sekoita mämmi suklaasulaan.
Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset mämmi-suklaaseokseen.
Vatkaa valkuaisen puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahto hellästi käännellen mämmiseokseen.
Levitä kakkutaikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Ripottele kakun päälle tomusokeria.
Katso vegaanisen mämmimutakakun resepti täältä:
Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
95
397
5,6 g
2,3 g
6,6 g
5,5 g
0,7 g
4,1 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Tomusokeria, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli