Säädä uuni 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat kevyesti voilla tai öljyllä.
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, välillä sekoitellen. Sekoita mämmi suklaasulaan.
Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset mämmi-suklaaseokseen.
Vatkaa valkuaisen puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahto hellästi käännellen mämmiseokseen.
Levitä kakkutaikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Ripottele kakun päälle tomusokeria.
Katso kaikki reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
397
95
5,6 g
2,3 g
6,6 g
5,5 g
0,7 g
4,1 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Tomusokeria, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli