Kolmen aineksen mämmimutakakku

arvosana4/5

(1)arvio
10 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Mämmistä, suklaasta ja kananmunista valmistuu pääsiäisen helpoin kakku. Tarjoa kakun kanssa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gtummaa suklaata tai maitosuklaata
1/2 kpl(à 700 g) mämmiä
5 kplkananmunaa

Lisäksi

tomusokeria, halutessasi

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Säädä uuni 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat kevyesti voilla tai öljyllä.

  2. 2

    Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, välillä sekoitellen. Sekoita mämmi suklaasulaan.

    MääräAinesosa
    100 gtummaa suklaata tai maitosuklaata
    1/2 kpl(à 700 g) mämmiä
  3. 3

    Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset mämmi-suklaaseokseen.

    MääräAinesosa
    5 kplkananmunaa
  4. 4

    Vatkaa valkuaisen puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahto hellästi käännellen mämmiseokseen.

  5. 5

    Levitä kakkutaikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

  6. 6

    Ripottele kakun päälle tomusokeria.

    MääräAinesosa
    tomusokeria, halutessasi

Katso vegaanisen mämmimutakakun resepti täältä:

Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Tomusokeria, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
12.7.2018
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä