Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Simppelisti Silmusalaateista

Teksti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.5.2024
|
Muokattu: 8.5.2024
Kaupallinen yhteistyö / Silmusalaatti. Silmusalaatit tekevät salaatista kiinnostavan. Kotimaisista, luomuna viljeltävistä Silmusalaateista saat helposti raikkautta ja rousketta kesän grilliruokien kaveriksi. Kokeile Silmusalaatteja myös sellaisenaan lisukkeena tai leivän päällä.

Värikäs lounassalaatti valmistuu pikana 

Salaattikulhot ovat täydellistä lounasruokaa kesällä. Aasialainen nuudelisalaatti saa sopivan poltteen yllättävästä aineksesta: daikon-retikan versoja sisältävästä Silmusalaatista. Kevyet ja maukkaat silmut yhdistyvät salaatissa erilaisiin suutuntumiin, kun ne tarjotaan vihreiden papujen, ohueksi höylätyn porkkanan, rapean kaalin ja pehmeiden nuudeleiden kanssa. Salaatinkastikkeessa on yhdistetty aasialaiseen tapaan hapanta, makeaa, suolaista ja tulista.

Tulinen nuudeli-silmusalaatti
4 annosta, valmistusaika 15 min 

  • 200 g pitkiä vihreitä papuja 
  • 150 g leveitä riisinuudeleita 
  • 2 porkkanaa 
  • 150 g punakaalia 
  • 1 rs Tulista Silmusalaattia 
  • 1 ruukku korianteria 

Kastike:

  • 3 rkl limen mehua 
  • 3 rkl rypsiöljyä 
  • 2 tl ruokosokeria 
  • ½ tl suolaa 
  • ripaus chilihiutaleita 
  1. Tee ensimmäisenä kastike. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. 
  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä juoksevan kylmän veden alla. Kiehauta pavut ja anna jäähtyä. 
  3. Huuhtele ja kuori porkkanat. Tee porkkanasta kuorimaveitsellä nauhoja. Suikaloi punakaali hyvin ohueksi. Hienonna korianteri. 
  4. Kokoa salaattiannokset. Nosta lautaselle omiksi sektoreikseen Tulista Silmusalaattia, porkkanaa, punakaalia, papuja ja nuudeleita. Lusikoi päälle kastiketta ja viimeistele korianterilla.

Grillauksen raikkain ja rouskuvin lisuke 

Kesän ihanin lisuke tuhdille grilliruoalle on viileä ja rapea kurkku-fetasalaatti. Raikas Alfalfa Silmusalaatti on loistava pohja yrteillä, punasipulilla ja fetalla maustetulle kurkkusalaatille. Ravinteikkuutta ja makua annokseen tuovat herneiden ja linssien idut. Superhelppo salaatti valmistuu pilkkomalla kurkku, viipaloimalla punasipuli ja hienontamalla yrtit. Ainekset maustetaan sitruunanmehulla ja oliiviöljyllä ja lusikoidaan silmujen päälle.

Rouskuva feta-silmusalaatti
4 annosta, valmistusaika 15 min

  • 1 kurkku 
  • 1 pieni punasipuli 
  • 1 dl hienonnettua minttua 
  • 3 rkl hienonnettua tilliä 
  • 1 rkl sitruunanmehua 
  • 2 rkl oliiviöljyä 
  • ripaus suolaa 
  • ripaus mustapippuria 
  • 1 rs Alfalfa Silmusalaattia 
  • 1 rs Rouskuva Silmusalaattia 
  • 150 g fetaa 
  1. Huuhtele ja pilko kurkku. Kuori ja viipaloi punasipuli. Hienonna minttu ja tilli.
  2. Sekoita sitruunanmehu ja oliiviöljy kulhossa tasaiseksi. Kääntele kurkku, punasipuli ja yrtit kastikkeen joukkoon.
  3. Kokoa salaattiannokset. Levitä pohjalle Alfalfa Silmusalaattia ja Rouskuvaa Silmusalaattia. Lusikoi päälle kurkkusalaatti. Viimeistele annokset murustelemalla päälle fetaa.

Silmusalaatit keventävät kesän klassikkoyhdistelmän 

Uudet perunat ja silli kuuluvat kesään. Makupari toimii sellaisenaan, mutta siitä saa helposti ja vaivattomasti myös näyttävät annokset kesäjuhliin. Keitetyt uudet perunat maustetaan tuoreella tillillä ja lautaselle tuodaan ripaus väriä retiiseillä ja keitetyillä kananmunilla. Voimakkaan makuinen silli saa kaverikseen myös ranskankermaa sekä makupalettia keventävää Alfalfa Silmusalaattia, joka vain nostetaan rasiasta lautaselle.

Silmut, silliä & perunaa 4 annosta, valmistusaika 45 min 

  • 600 g pieniä perunoita 
  • 4 kananmunaa 
  • 4–5 retiisiä 
  • 3 rkl hienonnettua kevätsipulia 
  • 3 rkl hienonnettua tilliä 
  • 200 g (1 prk) ranskankermaa 
  • 1–2 tl sinappia 
  • 75 g matjessilliviipaleita 
  • 1 rs Alfalfa Silmusalaattia 
  • tuoretta tilliä koristeluun 
  • ripaus mustapippuria 
  1. Pese tai kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi ja anna jäähtyä. Keitä kananmunia 5–6 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. 
  2. Huuhtele retiisit ja puolita tai pilko ne neljään osaan. Hienonna kevätsipuli ja tilli. Puolita perunat ja sekoita tilli niiden joukkoon. Sekoita sinappi ranskankerman joukkoon. Kuori ja puolita kananmunat. 
  3. Kokoa annokset. Levitä ranskankerma lautasten pohjalle. Lisää ranskankerman päälle Alfalfa Silmusalaattia, perunoita, silliviipaleita, retiisejä ja kananmunaa. Viimeistele kevätsipulilla, tillinoksilla ja ripauksella mustapippuria.

Löydät kaikki Silmusalaatit S-kaupat-verkkokaupasta.