Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vitamiinirikas granaattiomenamehu on piristävä lisä myös pääsiäispöytään

Teksti:
Euro-East
Kuvat:
Euro-East
Julkaistu: 11.3.2024
|
Muokattu: 11.3.2024
Kaupallinen yhteistyö / Euro-East. Granaattiomena on luonnon oma vitamiinipommi, jonka uniikki maku ja tutkitut terveyshyödyt tekevät siitä erinomaisen valinnan myös pääsiäispöytään. Euro-Eastin granaattiomenamehut ovat 100 % täysmehuja ilman säilöntäaineita, valmistettu huolella valikoiduista ja käsin poimituista hedelmistä. Nappaa reseptit pehmeään pannacottaan, virkistävään spritziin sekä raikkaaseen smoothieesen!

Luonnollinen terveysboosti vuoden ympäri

Granaattiomena on tunnettu monista terveysvaikutuksistaan. Se sisältää runsaasti antioksidantteja, joiden uskotaan suojaavan soluja ja hidastavat vanhenemista. Lisäksi vitamiinirikas hedelmien kuningas vahvistaa vastustuskykyä, edistää sydämen terveyttä sekä auttaa nesteenpoistossa. Kreikkalaisessa mytologiassa hedelmää on pidetty jopa kuolemattomuuden symbolina ja elämän eliksiirinä. Ja mikä parasta, nämä hyödyt voi nauttia kätevästi muutamalla kulauksella!

Granaattiomenan maku on uniikki ja se saattaa vaatia totuttelua. Euro-Eastin luonnolliset granaattiomenamehut ovat täysin kypsistä, käsin poimituista hedelmistä vastapuristettua mehua. Niiden maku on samaan aikaan sekä hapan että makea. Tiesitkö, että yhteen litraan täyteläistä tuorepuristettua mehua käytetään noin kolme kiloa mehukkaita kypsiä granaattiomenoita? Euro-Eastin granaattiomenamehut löydät litran lasipullossa sekä 1l tetrassa luomuna.

Mehukas ja maukas pääsiäinen

Kokeile tänä pääsiäisenä jotain uutta ja tuo raikkautta juhlapöytään granaattiomenalla. Nauti mehu sellaisenaan tai sekoita sitä erilaisiin juomiin, kuten smoothieihin tai spritzeihin. Kuten tavallisia omenoita, myös erilaisia granaattiomenalajikkeita on yli 70, jotka kaikki ovat hieman eri makuisia. Joten jos mehu maistuu mielestäsi liian vahvalta, kokeile lisätä kivennäisvettä tai spritea.

Vitamiinipommi sopii loistavasti niin kotileipurin herkkuihin kuin terveysintoilijan välipaloihin. Mehun raikas ja hieman hapokas maku antaa myös upean säväyksen ruoanlaittoon ja marinadeihin, tuoden ruokiin syvyyttä ja monipuolisuutta.

Nauti pääsiäisen herkuista granaattiomenamehun terveellisellä ja maukkaalla twistillä – testaa alta reseptit pehmeään pannacottaan, virkistävään spritziin sekä raikkaaseen smoothieesen. Voit napata Luomu Granaattiomenamehun helposti mukaan ostoskoriisi s-kaupat.fi-verkkokaupasta. Jatkossa Euro-Eastin granaattiomenamehu löytyy S-kaupoissa litran lasipullosta.

Granaattiomena-pannacotta

Tämän reseptin meille loihti Tastery.

2 annosta 30 min + noin 8 h hyytymiseen

Ainekset

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 dl Dovgan makeutettua kondensoitua maitoa
  • 1,5 liivatelehteä
  • 2,5 dl Euro-East luomu granaattiomenamehua
  • 1,5 liivatelehteä

Tarjoiluun

  • granaattiomenan siemeniä
  • sitruunamelissaa

    1. Kuumenna kuohukerma ja kondensoitu maito kattilassa lähes kiehuvaksi.

    2. Liota 1,5 liivatelehteä kylmässä vedessä parin minuutin ajan ja lisää sitten kuumaan kermaseokseen. Sekoita huolellisesti.

    3. Aseta tarjoiluastiat noin 45 asteen kulmaan käyttäen kananmunarasiaa alustana. Kaada kermaseos astioihin ja siirrä jääkaappiin hyytymään noin 4-5 tunniksi.

    4. Kun pannacotta on hyytynyt, tee toinen kerros granaattiomenamehusta. Kuumenna mehu lähes kiehuvaksi ja sekoita joukkoon 1,5 liotettua liivatelehteä. Anna seoksen jäähtyä noin 15 min ennen kaatamista pannacottan päälle.

    5. Kun granaattiomenaseos on jäähtynyt, kaada se pannacottan päälle ja siirrä ne takaisin jääkaappiin hyytymään noin 4-5 tunniksi.

    6. Tarjoile jälkkärit granaattiomenan siementen ja sitruunamelissan kanssa.

Granaattiomena spritz

Granaattiomena spritzer on raikas ja kauniinvärinen drinkki. Granaattiomenamehu tekee juomasta herkullisen punaisen.

Ainekset

  • 2 osaa Euro-East Granaattiomenamehua
  • 2 osaa Proseccoa tai alkoholitonta Proseccoa
  • Kivennäisvettä
  • Runsaasti jäitä
  • Koristele hedelmillä marjoilla tai granaattiomenan siemenillä

    1. Kaada lasiin granaattiomenamehu ja kuohuviini.
    2. Lisää lasiin jäät ja soodavesi.
    3. Pyöräytä maut sekaisin ja nauti!

Raikas granaattiomenasmoothie

Kokeile raikasta ja virkistävää granaattiomenasmoothieta, jolla saat elinvoimaa koko päiväksi. Smoothiessa on runsaasti C-vitamiinia ja kuitua. Huom. Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, muistathan kuumentaa ne kunnolla ennen käyttöä.

Ainekset

  • 2 dl Euro-East granaattiomenaa
  • 1 iso banaani
  • 250 g kotimaista marjasekoitusta pakasteesta (mansikka, vadelma, mustikka)

    1. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi smoothieksi. Lisää tarvittaessa granaattiomenamehua, jos seos on hyvin paksua.

    2. Kaada smoothie laseihin ja koristele mustikoilla sekä vadelmilla. Nauti hyvällä omallatunnolla!