Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mitä tehdä kukkakaalista? Katso kaksi uutta ideaa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 26.7.2024
|
Muokattu: 26.7.2024
Kokeile kukkakaalia paahteisen ja pähkinäisen goma-kastikkeen kaverina. Tai paahda, litistä ja kuorruta juustolla samaan tapaan kuin lyttyperunat.

Kotimainen kukkakaali on satoisimmillaan heinä-elokuun vaihteessa. Tämä monikäyttöinen kaali maistuu muun muassa sellaisenaan, grillattuna, uunissa paahdettuna, keitettynä, höyrytettynä tai pikkelöitynä. Kukkakaali kuuluu muun muassa perinteiseen kesäkeittoon, gratiiniin ja sosekeittoon. Sille kannattaa antaa mahdollisuus myös uusissa reseptikokeiluissa.

Jos pidät lyttyperunoista, kokeile samaa kukkakaalilla! Kukkakaali rakastaa juustoa, joten tämä on takuulla toimiva resepti. Kukkakaalin kukinto on helppoa pilkkoa suupaloiksi, jotka ensin paahdetaan uunissa pehmeiksi. Sen jälkeen ne litistetään ja päälle ripotellaan voimakkaan makuista juustoraastetta. Sitten vielä pieni hetki uunissa, jotta juusto ruskistuu, ja herkullinen lisuke on valmis.

Uunissa paahdettu kukkakaali sopii lisukkeeksi monenlaisiin ruokiin. Kokeile sitä aasialaisessa bowlissa, jossa se yhdistetään herkulliseen goma-kastikeeseen. Paahdettu kukkakaali maistuu aavistuksen pähkinäiseltä, joten seesaminsiemenistä tehty goma on sille täydellinen pari.

Hyödynnä myös kukkakaalin lehdet ruoanlaitossa. Paahda ne uunissa tai pilko pieneksi ja paista pannulla. Paistetut tai paahdetut kukkakaalinlehdet sopivat erinomaisesti kukkakaalibowliin tai vaikka wokkeihin.

Maistuvia ideoita kukkakaalista