Paahdettu kukkakaali-kikhernebowl

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Kokoa ruokaisa kulhosalaatti paahdetuista kukkakaaleista ja kikherneistä. Kukkakaalibowlin viimeistelee ihanan umaminen goma eli paahdettu seesaminsiemenkastike.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 dlkvinoaa + 2 dl vettä keittämiseen
500 gkukkakaalia (1 keskikokoinen)
230 g(1 pkt 380/230 g) kikherneitä
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlvalkosipulijauhetta
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 kplkurkkua
250 g(1 rs) minitomaatteja
75 g(1 ps) salaattisekoitusta
1 kplavokado

Seesaminsiemenkastike

1 dlkuorettomia seesaminsiemeniä
1 dlmajoneesia (vegaanista)
2 rklriisiviinietikkaa
1 rklmakeaa soijakastiketta
1 rklpaahdettua seesamiöljyä
1 tlsokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele kvinoa. Lisää kvinoa ja vesi kattilaan. Keitä 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna turvota kannen alla 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dlkvinoaa + 2 dl vettä keittämiseen
  2. 2

    Huuhtele kukkakaali. Leikkaa nuput irti, puolita isoimmat ja pilko varsi. Valuta liemi kikherneistä. Mittaa öljy, suola, valkosipulijauhe ja pippuri isoon kulhoon. Kääntele kaalit ja herneet öljyseoksessa. Levitä kaali ja herneet leivinpaperille pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes kaali saa väriä.

    MääräAinesosa
    500 gkukkakaalia (1 keskikokoinen)
    230 g(1 pkt 380/230 g) kikherneitä
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlvalkosipulijauhetta
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Huuhtele kurkku, tomaatit ja salaatti. Kuutioi kurkku ja puolita tomaatit. Kuivaa salaatti ja revi tarvittaessa isommat lehdet suupaloiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Viipaloi avokado.

    MääräAinesosa
    1/2 kplkurkkua
    250 g(1 rs) minitomaatteja
    75 g(1 ps) salaattisekoitusta
    1 kplavokado
  4. 4

    Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Lusikoi jäähtyneet siemenet korkeaan ja kapeaan kulhoon. Lisää muut kastikkeen aineet ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Kastikkeen ei tarvitse olla täysin sileää.

    MääräAinesosa
    1 dlkuorettomia seesaminsiemeniä
    1 dlmajoneesia (vegaanista)
    2 rklriisiviinietikkaa
    1 rklmakeaa soijakastiketta
    1 rklpaahdettua seesamiöljyä
    1 tlsokeria
  5. 5

    Sekoita kvinoa kukkakaalien ja herneiden kanssa. Jaa salaattisekoitus annoskulhojen pohjalle. Kokoa päälle loput ainekset. Viimeistele kastikeraidoilla.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä kulhosalaatissa jääkaapista löytyviä kasviksia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
26.7.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä