Paahdettu kukkakaali-kikhernebowl
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokoa ruokaisa kulhosalaatti paahdetuista kukkakaaleista ja kikherneistä. Kukkakaalibowlin viimeistelee ihanan umaminen goma eli paahdettu seesaminsiemenkastike.
| 1 dl | kvinoaa + 2 dl vettä keittämiseen |
| 500 g | kukkakaalia (1 keskikokoinen) |
| 230 g | (1 pkt 380/230 g) kikherneitä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | valkosipulijauhetta |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 75 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| 1 kpl | avokado |
| Seesaminsiemenkastike | |
|---|---|
| 1 dl | kuorettomia seesaminsiemeniä |
| 1 dl | majoneesia (vegaanista) |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 rkl | makeaa soijakastiketta |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 1 tl | sokeria |
- 1.
Huuhtele kvinoa. Lisää kvinoa ja vesi kattilaan. Keitä 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna turvota kannen alla 10 minuuttia.
- 2.
Huuhtele kukkakaali. Leikkaa nuput irti, puolita isoimmat ja pilko varsi. Valuta liemi kikherneistä. Mittaa öljy, suola, valkosipulijauhe ja pippuri isoon kulhoon. Kääntele kaalit ja herneet öljyseoksessa. Levitä kaali ja herneet leivinpaperille pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes kaali saa väriä.
- 3.
Huuhtele kurkku, tomaatit ja salaatti. Kuutioi kurkku ja puolita tomaatit. Kuivaa salaatti ja revi tarvittaessa isommat lehdet suupaloiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Viipaloi avokado.
- 4.
Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Lusikoi jäähtyneet siemenet korkeaan ja kapeaan kulhoon. Lisää muut kastikkeen aineet ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Kastikkeen ei tarvitse olla täysin sileää.
- 5.
Sekoita kvinoa kukkakaalien ja herneiden kanssa. Jaa salaattisekoitus annoskulhojen pohjalle. Kokoa päälle loput ainekset. Viimeistele kastikeraidoilla.
Paahdettu kukkakaali-kikhernebowl
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Kokoa ruokaisa kulhosalaatti paahdetuista kukkakaaleista ja kikherneistä. Kukkakaalibowlin viimeistelee ihanan umaminen goma eli paahdettu seesaminsiemenkastike.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | kvinoaa + 2 dl vettä keittämiseen |
| 500 g | kukkakaalia (1 keskikokoinen) |
| 230 g | (1 pkt 380/230 g) kikherneitä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | valkosipulijauhetta |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 75 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| 1 kpl | avokado |
Seesaminsiemenkastike | |
| 1 dl | kuorettomia seesaminsiemeniä |
| 1 dl | majoneesia (vegaanista) |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 rkl | makeaa soijakastiketta |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 1 tl | sokeria |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele kvinoa. Lisää kvinoa ja vesi kattilaan. Keitä 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna turvota kannen alla 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 dl kvinoaa + 2 dl vettä keittämiseen - 2
Huuhtele kukkakaali. Leikkaa nuput irti, puolita isoimmat ja pilko varsi. Valuta liemi kikherneistä. Mittaa öljy, suola, valkosipulijauhe ja pippuri isoon kulhoon. Kääntele kaalit ja herneet öljyseoksessa. Levitä kaali ja herneet leivinpaperille pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes kaali saa väriä.
Määrä Ainesosa 500 g kukkakaalia (1 keskikokoinen) 230 g (1 pkt 380/230 g) kikherneitä 2 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl valkosipulijauhetta 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Huuhtele kurkku, tomaatit ja salaatti. Kuutioi kurkku ja puolita tomaatit. Kuivaa salaatti ja revi tarvittaessa isommat lehdet suupaloiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Viipaloi avokado.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl kurkkua 250 g (1 rs) minitomaatteja 75 g (1 ps) salaattisekoitusta 1 kpl avokado - 4
Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Lusikoi jäähtyneet siemenet korkeaan ja kapeaan kulhoon. Lisää muut kastikkeen aineet ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Kastikkeen ei tarvitse olla täysin sileää.
Määrä Ainesosa 1 dl kuorettomia seesaminsiemeniä 1 dl majoneesia (vegaanista) 2 rkl riisiviinietikkaa 1 rkl makeaa soijakastiketta 1 rkl paahdettua seesamiöljyä 1 tl sokeria - 5
Sekoita kvinoa kukkakaalien ja herneiden kanssa. Jaa salaattisekoitus annoskulhojen pohjalle. Kokoa päälle loput ainekset. Viimeistele kastikeraidoilla.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä kulhosalaatissa jääkaapista löytyviä kasviksia.
Ravintosisältö
748
Energiaa kcal
3131
Energiaa kj
48,3 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,3 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
15,5 g
Kuituja
23,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
748
Energiaa kcal
3131
Energiaa kj
48,3 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,3 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
15,5 g
Kuituja
23,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























