Litistetyt kukkakaalit eli lyttykukkakaalit
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tämä herkullinen ja helppo kukkakaaliresepti on saanut inspiraationsa suuren suosion keränneistä lyttyperunoista. Paahda kukkakaali, lytistä ja kuorruta juustolla.
| 800 g | (1 iso) kukkakaali |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 50 g | (1 dl) voimakasta juustoraastetta |
| Pinnalle | |
|---|---|
| ruohosipulia | |
- 1.
Huuhtele kukkakaali, poista lehdet ja siisti kanta. Paloittele kaali suupaloiksi ja siirrä kulhoon. Sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon.
- 2.
Levitä kukkakaalit väljästi leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes kaalit ovat pehmenneet. Litistä kaalit kahvikupin pohjan avulla ja ripottele juusto päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin paistopinnan.
- 3.
Viimeistele kukkakaalit hienonnetulla ruohosipulilla.
Litistetyt kukkakaalit eli lyttykukkakaalit
arvosana5/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Tämä herkullinen ja helppo kukkakaaliresepti on saanut inspiraationsa suuren suosion keränneistä lyttyperunoista. Paahda kukkakaali, lytistä ja kuorruta juustolla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (1 iso) kukkakaali |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 50 g | (1 dl) voimakasta juustoraastetta |
Pinnalle | |
| ruohosipulia | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele kukkakaali, poista lehdet ja siisti kanta. Paloittele kaali suupaloiksi ja siirrä kulhoon. Sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon.
Määrä Ainesosa 800 g (1 iso) kukkakaali 1/2 dl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Levitä kukkakaalit väljästi leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes kaalit ovat pehmenneet. Litistä kaalit kahvikupin pohjan avulla ja ripottele juusto päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin paistopinnan.
Määrä Ainesosa 50 g (1 dl) voimakasta juustoraastetta - 3
Viimeistele kukkakaalit hienonnetulla ruohosipulilla.
Määrä Ainesosa ruohosipulia
Ravintosisältö
182
Energiaa kcal
764
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
182
Energiaa kcal
764
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























