Litistetyt kukkakaalit eli lyttykukkakaalit

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Tämä herkullinen ja helppo kukkakaaliresepti on saanut inspiraationsa suuren suosion keränneistä lyttyperunoista. Paahda kukkakaali, lytistä ja kuorruta juustolla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 g(1 iso) kukkakaali
1/2 dlrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
50 g(1 dl) voimakasta juustoraastetta

Pinnalle

ruohosipulia

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele kukkakaali, poista lehdet ja siisti kanta. Paloittele kaali suupaloiksi ja siirrä kulhoon. Sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon.

    MääräAinesosa
    800 g(1 iso) kukkakaali
    1/2 dlrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Levitä kukkakaalit väljästi leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes kaalit ovat pehmenneet. Litistä kaalit kahvikupin pohjan avulla ja ripottele juusto päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin paistopinnan.

    MääräAinesosa
    50 g(1 dl) voimakasta juustoraastetta
  3. 3

    Viimeistele kukkakaalit hienonnetulla ruohosipulilla.

    MääräAinesosa
    ruohosipulia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.6.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä