Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Papas arrugadas ja Mojo Rojo -kastike

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kanarialaiset ryppyperunat eli papas arrugadas keitetään runsaan suolaisessa vedessä kuorineen. Kun keitinvesi haihtuu, perunoiden pintaan ilmestyy ryppyinen suolakuori. Perinteisesti ryppyperunat tarjotaan pehmeän tulisen, valkosipulilla maustetun mojo rojo -kastikkeen kanssa.

Ainekset

RYPPYPERUNAT

800 g
pieniä perunoita (kiinteä lajike)
4 rkl
suolaa
vettä (keittämiseen)

MOJO ROJO -KASTIKE

2 kpl
vaaleaa paahtoleipäviipaletta
2 kpl
punaista paprikaa
1/2 kpl
punaista chiliä
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 dl
oliiviöljyä
2 rkl
punaviinietikkaa
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista ensin mojo rojo -kastike. Paahda leipäviipaleet ja anna niiden jäähtyä. Huuhtele paprikat ja chili, poista kannat ja siemenet. Kuori valkosipulinkynsi. Leikkaa leipäviipaleet, paprika, chili ja valkosipuli karkeasti muutamaan osaan.

2 kpl
vaaleaa paahtoleipäviipaletta
2 kpl
punaista paprikaa
1/2 kpl
punaista chiliä
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 dl
oliiviöljyä
2 rkl
punaviinietikkaa
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2

Lisää kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa yön yli tai vähintään 4 tuntia.

3

Aloita ryppyperunoiden valmistus pesemällä perunat. Pane perunat ja suola kattilaan. Lisää kylmää vettä niin, että perunat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä perunoita noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.

vettä (keittämiseen)
4 rkl
suolaa
800 g
pieniä perunoita (kiinteä lajike)
4

Valuta suurin osa vedestä pois, mutta jätä kattilan pohjalle noin 1 cm vettä ja nosta kattila takaisin liedelle. Haihduta loppu vesi keittämällä ja ravistele kattilaa välillä, kunnes perunat ovat kuivia.

5

Tarjoa ryppyperunat kuumina kuorineen mojo rojo -kastikkeen kanssa.

Espanjassa suolaperunoita syödään alkupaloina tapasten kanssa, mutta perunat maistuvat yhtä hyvin grilliruoan lisukkeena.

Vinkki: Jos mojo rojo -kastiketta jää yli, kastike sopii hyvin dipiksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
|
Muokattu: 18.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

280

1173

12,0 g

1,8 g

35,3 g

4,5 g

3,0 g

5,0 g

20,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli