Valmista ensin mojo rojo -kastike. Paahda leipäviipaleet ja anna niiden jäähtyä. Huuhtele paprikat ja chili, poista kannat ja siemenet. Kuori valkosipulinkynsi. Leikkaa leipäviipaleet, paprika, chili ja valkosipuli karkeasti muutamaan osaan.
Lisää kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa yön yli tai vähintään 4 tuntia.
Aloita ryppyperunoiden valmistus pesemällä perunat. Pane perunat ja suola kattilaan. Lisää kylmää vettä niin, että perunat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä perunoita noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Valuta suurin osa vedestä pois, mutta jätä kattilan pohjalle noin 1 cm vettä ja nosta kattila takaisin liedelle. Haihduta loppu vesi keittämällä ja ravistele kattilaa välillä, kunnes perunat ovat kuivia.
Tarjoa ryppyperunat kuumina kuorineen mojo rojo -kastikkeen kanssa.
Espanjassa suolaperunoita syödään alkupaloina tapasten kanssa, mutta perunat maistuvat yhtä hyvin grilliruoan lisukkeena.
Vinkki: Jos mojo rojo -kastiketta jää yli, kastike sopii hyvin dipiksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
280
1173
12,0 g
1,8 g
35,3 g
4,5 g
3,0 g
5,0 g
20,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli