Hienonna siemensekoitus sauvasekoittimella korkeassa kulhossa karkeaksi muruksi. Pese ja halkaise sitruuna. Raasta puolikkaan sitruunan kuori raastimen hienoimmalla terällä ja purista mehu. Huuhtele chili, halkaise pitkittäin ja poista siemenet. Lisää siemenmurun joukkoon tahnan muut ainekset ja soseuta. Siirrä tahna jääkaappiin.
Pane varrastikut veteen likoamaan. Purista puolikkaan sitruunanmehu ja sekoita marinadiksi rypsiöljyn ja suolan kanssa. Poista siikafileistä nahka, pilko 32 osaan ja nostele varovasti marinadin joukkoon.
Huuhtele paprika ja halkaise se, poista kanta ja siemenet. Leikkaa 24 palaan. Kuori ja halkaise sipulit. Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa kanta pois ja puolita keskeltä. Höylää kurpitsapuolikkaita juustohöylällä kahdelta vastakkaiselta sivulta siten, että saat 32 eheää siivua.
Kokoa vartaat. Nosta kesäkurpitsasiivun toiseen päähän kalapala, rullaa tiiviisti ja työnnä varrastikkuun. Pujota rullat, paprikat ja sipulit vuorotellen vartaaseen. Yhteen vartaaseen tulee neljä siika-kesäkurpitsarullaa sekä kolme palaa paprikaa ja sipulia. Nosta vartaat leivinpaperin päälle pellille ja sivele niiden päälle loput siikafileepalojen marinadista.
Paista uunin ylätasolla grillivastuksella 200 asteessa 15 minuuttia tai grillissä kypsäksi. Tarjoa chili-siementahnan kanssa.
Hyvästi hävikki: Kurpitsan keskiosat, joiden höylääminen ei enää onnistu, voidaan pilkkoa vartaisiin tai lisätä hienonnettuna salaatin joukkoon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
271
1134
19,4 g
6,4 g
6,0 g
5,9 g
2,5 g
17,1 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli