Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut siikavartaat chilitahnalla

timer-icon60 min  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Kääräise sitrusmarinoitu siika kesäkurpitsarullan sisälle ja sujauta vartaisiin. Vartaiden parina tarjottava chilitahna on satay-kastikkeen päivitetty versio, jossa pähkinöiden sijaan purutuntumaa tuovat paahdetut siemenet.

Ainekset

VARTAAT

500 g
siikafileetä (ruodotonta)
450 g
(1 iso kpl) kesäkurpitsaa
1 kpl
punainen paprika
12 kpl
salottisipulia

MARINADI

1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/2 kpl
sitruunaa

TAHNA

100 g
(1 ps) paahdettua siemensekoitusta
2 dl
(1 tlk) kookoskermaa
1/2 kpl
sitruunaa
1 kpl
chili
1 dl
korianteria hienonnettuna
1/2 tl
hunajaa
ripaus suolaa

LISÄKSI

8 kpl
Puista varrastikkua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hienonna siemensekoitus sauvasekoittimella korkeassa kulhossa karkeaksi muruksi. Pese ja halkaise sitruuna. Raasta puolikkaan sitruunan kuori raastimen hienoimmalla terällä ja purista mehu. Huuhtele chili, halkaise pitkittäin ja poista siemenet. Lisää siemenmurun joukkoon tahnan muut ainekset ja soseuta. Siirrä tahna jääkaappiin.

100 g
(1 ps) paahdettua siemensekoitusta
1/2 kpl
sitruunaa
1 kpl
chili
2 dl
(1 tlk) kookoskermaa
1 dl
korianteria hienonnettuna
1/2 tl
hunajaa
ripaus suolaa
2

Pane varrastikut veteen likoamaan. Purista puolikkaan sitruunanmehu ja sekoita marinadiksi rypsiöljyn ja suolan kanssa. Poista siikafileistä nahka, pilko 32 osaan ja nostele varovasti marinadin joukkoon.

8 kpl
Puista varrastikkua
1/2 kpl
sitruunaa
1 tl
suolaa
1/2 dl
rypsiöljyä
500 g
siikafileetä (ruodotonta)
3

Huuhtele paprika ja halkaise se, poista kanta ja siemenet. Leikkaa 24 palaan. Kuori ja halkaise sipulit. Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa kanta pois ja puolita keskeltä. Höylää kurpitsapuolikkaita juustohöylällä kahdelta vastakkaiselta sivulta siten, että saat 32 eheää siivua.

1 kpl
punainen paprika
450 g
(1 iso kpl) kesäkurpitsaa
12 kpl
salottisipulia
4

Kokoa vartaat. Nosta kesäkurpitsasiivun toiseen päähän kalapala, rullaa tiiviisti ja työnnä varrastikkuun. Pujota rullat, paprikat ja sipulit vuorotellen vartaaseen. Yhteen vartaaseen tulee neljä siika-kesäkurpitsarullaa sekä kolme palaa paprikaa ja sipulia. Nosta vartaat leivinpaperin päälle pellille ja sivele niiden päälle loput siikafileepalojen marinadista.

5

Paista uunin ylätasolla grillivastuksella 200 asteessa 15 minuuttia tai grillissä kypsäksi. Tarjoa chili-siementahnan kanssa.

Hyvästi hävikki: Kurpitsan keskiosat, joiden höylääminen ei enää onnistu, voidaan pilkkoa vartaisiin tai lisätä hienonnettuna salaatin joukkoon.

Miltä maistui?
Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.4.2020
|
Muokattu: 23.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

271

1134

19,4 g

6,4 g

6,0 g

5,9 g

2,5 g

17,1 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli