Tutuimmat syksyn kurpitsalajikkeet lienevät myskikurpitsa, hokkaidokurpitsa ja talvikurpitsa. Ne ovat väriltään kauniin oransseja ja maultaan melko mietoja. Niissä on makeutta sekä pähkinäisyyttä, mikä tekee kurpitsoista oivan parin erilaisille voimakkaille mauille.
Rasvaiset ja voimakkaan suolaiset juustot luovat kurpitsan kanssa syksyn herkullisimmat ja mehevimmät makukombot. Feta, vuohenjuusto ja cheddar toimivat loistavasti makean kurpitsan kanssa. Kokeile helppoa uunipastaa, herkullista kurpitsagratiinia tai yllättävää oranssia kurpitsapestoa.
Voimakkaat aasialaiset maut, kuten chili, inkivääri, kookos ja lime toimivat kurpitsan kanssa hienosti yhteen. Kokeile kuutioitua kurpitsaa curryissa tai mausta sosekeitot ja kurpitsarisotto ripauksella chiliä.
Aromikkaat ja maanläheiset yrtit kuten timjami, salvia ja oregano saavat kurpitsaruoat loistamaan. Pilko kurpitsa suupaloiksi, mausta yrteillä ja paahda lisukkeeksi. Salvia maistuu myös alussa esitellyssä uunipastassa.
Hyödynnä kurpitsaa leivonnassa. Amerikkalaiseen tapaan valmistuvat paistettu juustokakku sekä makea ”pumpkin pie”. Syksyn viileinä päivinä niiden maussa lämmittävät kaneli, kardemumma ja inkivääri.