Päärynä-myskikurpitsagratiini | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Päärynä-myskikurpitsagratiini

Päärynä-myskikurpitsagratiini

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Lempeä myskikurpitsa ja mehukas päärynä sopivat uunigratiiniin – varsinkin kun seuraan lisää maukasta vuohenjuustoa.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Myskikurpitsa
4 kpl
Päärynää
2 kpl
Punasipulia

kastike

4 rkl
Margariinia
4 rkl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa
1 kpl
(200 g) vuohenmaitojuustoa
1 kpl
Laakerinlehti
2 tl
Kuivattua rosmariinia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) valkopippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 180 asteeseen. Kuori kurpitsa, halkaise se ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa noin 2 x 2 cm:n paloiksi. Halkaise päärynät, poista kota ja lohko kukin puolikas neljään osaan. Kuori ja hienonna sipulit.

1 kpl
Myskikurpitsa
4 kpl
Päärynää
2 kpl
Punasipulia
2

Sulata margariini paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi suurukseksi, 1–2 minuuttia. Kaada maito ohuena nauhana joukkoon koko ajan voimakkaasti vispaten. Murenna puolet juustosta kastikkeeseen. Lisää laakerinlehti. Kuumenna kastike kiehuvaksi, hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia. Mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.

4 rkl
Margariinia
4 rkl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa
1 kpl
(200 g) vuohenmaitojuustoa
1 kpl
Laakerinlehti
2 tl
Kuivattua rosmariinia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) valkopippuria
3

Laita kurpitsapalat, sipulit ja päärynät korkeareunaiseen uunivuokaan tai jaa ne annosvuokiin. Lusikoi kastike päälle. Viipaloi loppu juusto pinnalle.

4

Kypsennä gratiinia uunissa 30–40 minuuttia, kunnes pinta hieman ruskistuu ja kurpitsat tuntuvat pehmeiltä.

Vinkki: Tee gratiinista ruokaisampi lisäämällä siihen kypsiä broilerisuikaleita tai mifua.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.9.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

621

148

6,9 g

2,4 g

15,1 g

10,6 g

4,6 g

4,4 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Laakerinlehti,

2 tl Kuivattua rosmariinia,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli