Päärynä-myskikurpitsagratiini

Nappaa talteen!
Lempeä myskikurpitsa ja mehukas päärynä sopivat uunigratiiniin – varsinkin kun seuraan lisää maukasta vuohenjuustoa.
| 1 kpl | myskikurpitsa |
| 4 kpl | päärynää |
| 2 kpl | punasipulia |
| Kastike | |
|---|---|
| 4 rkl | margariinia |
| 4 rkl | vehnäjauhoja |
| 5 dl | maitoa |
| 1 kpl | (200 g) vuohenmaitojuustoa |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 2 tl | kuivattua rosmariinia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) valkopippuria |
- 1.
Säädä uuni 180 asteeseen. Kuori kurpitsa, halkaise se ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa noin 2 x 2 cm:n paloiksi. Halkaise päärynät, poista kota ja lohko kukin puolikas neljään osaan. Kuori ja hienonna sipulit.
- 2.
Sulata margariini paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi suurukseksi, 1–2 minuuttia. Kaada maito ohuena nauhana joukkoon koko ajan voimakkaasti vispaten. Murenna puolet juustosta kastikkeeseen. Lisää laakerinlehti. Kuumenna kastike kiehuvaksi, hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia. Mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.
- 3.
Laita kurpitsapalat, sipulit ja päärynät korkeareunaiseen uunivuokaan tai jaa ne annosvuokiin. Lusikoi kastike päälle. Viipaloi loppu juusto pinnalle.
- 4.
Kypsennä gratiinia uunissa 30–40 minuuttia, kunnes pinta hieman ruskistuu ja kurpitsat tuntuvat pehmeiltä.
Päärynä-myskikurpitsagratiini
Lempeä myskikurpitsa ja mehukas päärynä sopivat uunigratiiniin – varsinkin kun seuraan lisää maukasta vuohenjuustoa.
Ainekset (7 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | myskikurpitsa |
| 4 kpl | päärynää |
| 2 kpl | punasipulia |
Kastike | |
| 4 rkl | margariinia |
| 4 rkl | vehnäjauhoja |
| 5 dl | maitoa |
| 1 kpl | (200 g) vuohenmaitojuustoa |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 2 tl | kuivattua rosmariinia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) valkopippuria |
Valmistus
- 1
Säädä uuni 180 asteeseen. Kuori kurpitsa, halkaise se ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa noin 2 x 2 cm:n paloiksi. Halkaise päärynät, poista kota ja lohko kukin puolikas neljään osaan. Kuori ja hienonna sipulit.
Määrä Ainesosa 1 kpl myskikurpitsa 4 kpl päärynää 2 kpl punasipulia - 2
Sulata margariini paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi suurukseksi, 1–2 minuuttia. Kaada maito ohuena nauhana joukkoon koko ajan voimakkaasti vispaten. Murenna puolet juustosta kastikkeeseen. Lisää laakerinlehti. Kuumenna kastike kiehuvaksi, hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia. Mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 4 rkl margariinia 4 rkl vehnäjauhoja 5 dl maitoa 1 kpl (200 g) vuohenmaitojuustoa 1 kpl laakerinlehti 2 tl kuivattua rosmariinia 1/2 tl suolaa 1/4 tl (¼ tl) valkopippuria - 3
Laita kurpitsapalat, sipulit ja päärynät korkeareunaiseen uunivuokaan tai jaa ne annosvuokiin. Lusikoi kastike päälle. Viipaloi loppu juusto pinnalle.
- 4
Kypsennä gratiinia uunissa 30–40 minuuttia, kunnes pinta hieman ruskistuu ja kurpitsat tuntuvat pehmeiltä.
Vinkki: Tee gratiinista ruokaisampi lisäämällä siihen kypsiä broilerisuikaleita tai mifua.
Ravintosisältö
152
Energiaa kcal
635
Energiaa kj
6,9 g
Rasvaa
2,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,7 g
Hiilihydraatteja
10,7 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
4,6 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
152
Energiaa kcal
635
Energiaa kj
6,9 g
Rasvaa
2,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,7 g
Hiilihydraatteja
10,7 g
Sokereita
4,7 g
Kuituja
4,6 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Laakerinlehti, 2 tl Kuivattua rosmariinia, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























