Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Päärynä-myskikurpitsagratiini

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Lempeä myskikurpitsa ja mehukas päärynä sopivat uunigratiiniin – varsinkin kun seuraan lisää maukasta vuohenjuustoa.

Ainekset

1 kpl
Myskikurpitsa
4 kpl
Päärynää
2 kpl
Punasipulia

Kastike

4 rkl
Margariinia
4 rkl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa
1 kpl
(200 g) vuohenmaitojuustoa
1 kpl
Laakerinlehti
2 tl
Kuivattua rosmariinia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) valkopippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 180 asteeseen. Kuori kurpitsa, halkaise se ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa noin 2 x 2 cm:n paloiksi. Halkaise päärynät, poista kota ja lohko kukin puolikas neljään osaan. Kuori ja hienonna sipulit.

1 kpl
Myskikurpitsa
4 kpl
Päärynää
2 kpl
Punasipulia
2

Sulata margariini paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi suurukseksi, 1–2 minuuttia. Kaada maito ohuena nauhana joukkoon koko ajan voimakkaasti vispaten. Murenna puolet juustosta kastikkeeseen. Lisää laakerinlehti. Kuumenna kastike kiehuvaksi, hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia. Mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.

4 rkl
Margariinia
4 rkl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa
1 kpl
(200 g) vuohenmaitojuustoa
1 kpl
Laakerinlehti
2 tl
Kuivattua rosmariinia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) valkopippuria
3

Laita kurpitsapalat, sipulit ja päärynät korkeareunaiseen uunivuokaan tai jaa ne annosvuokiin. Lusikoi kastike päälle. Viipaloi loppu juusto pinnalle.

4

Kypsennä gratiinia uunissa 30–40 minuuttia, kunnes pinta hieman ruskistuu ja kurpitsat tuntuvat pehmeiltä.

Vinkki: Tee gratiinista ruokaisampi lisäämällä siihen kypsiä broilerisuikaleita tai mifua.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.9.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

148

621

6,9 g

2,4 g

15,1 g

10,6 g

4,6 g

4,4 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Laakerinlehti,

2 tl Kuivattua rosmariinia,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli