Vietnamilainen keittiö on iloinen sekoitus Aasian ja Euroopan ruokakulttuureja. Chili, lime, kookos ja kalakastike ovat tulleet Thaimaan ruokakulttuurin perintönä, Kiinasta on puolestaan omaksuttu uppopaistetut ruoat. Vietnamissa suositut patongit ja rakkaus tummapaahtoiseen kahviin on peräisin siirtomaavallan ajalta, jolloin ranskalaiset toivat maahan mukanaan uusia makuja.
Tuoreet yrtit ovat vietnamilaisen ruoan perusta, ja niitä on ruokapöydässä aina tarjolla lisättäväksi omaan annokseen. Muun muassa korianteri, minttu ja thai-basilika sekä maustavat että koristavat ruokia.
Kasviksista eniten käytetään porkkanaa, kurkkua, pavunituja, kevätsipulia ja kaalia. Lihoissa suositaan sekä nautaa, sianlihaa että kanaa. Myös merenelävät ovat suosittuja. Kuten muuallakin Kaakkois-Aasiassa, myös Vietnamissa riisi ja nuudelit ovat keittiön perusaineksia.
Katso reseptit suosituimpiin vietnamilaisiin ruokiin ja tee makumatka omassa kotikeittiössäsi!