Bánh mì -hodarivuoka

arvosana5/5

(3)arviota
12 Kappaletta

30 min

Uunihodareissa maistuu vietnamilaisista Bánh mì -patongeista tutut täytteet. Kypsä broileri saa rinnalleen pikkelöityjä kasviksia ja lempeän tulista chilimajoneesia. Mehevä uunihodarivuoka kruunataan hienonnetulla chilillä ja korianterilla.

Ainekset

MääräAinesosa
12 kpl(1 ps) mini hot dog -sämpylää
200 g(1 pkt) kypsää broileria (esim. atria vuolu)

PORKKANA-KAALISALAATTI

2 kplporkkanaa
200 gvalkokaalia
2 rklriisiviinietikkaa
1 tlsokeria
1 rklkalakastiketta
1 rkllimenmehua

CHILIMAJONEESI

1 dlmajoneesia
2 tlsrirachakastiketta

LISÄKSI

1 - 2 kplpunaista chiliä
1/2 kplruukku korianteria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pese, kuori ja raasta porkkanat. Suikaloi kaali juustohöylällä. Mausta kulhossa riisiviinietikalla, sokerilla, kalakastikkeella ja limenmehulla. Anna tekeytyä hetki kylmässä. Sekoita majoneesi ja sriracha.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    200 gvalkokaalia
    2 rklriisiviinietikkaa
    1 tlsokeria
    1 rklkalakastiketta
    1 rkllimenmehua
    1 dlmajoneesia
    2 tlsrirachakastiketta
  2. 2

    Lado sämpylät vieri viereen uunivuokaan leikkuupuoli ylöspäin. Täytä broilerilla. Kuumenna uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    12 kpl(1 ps) mini hot dog -sämpylää
    200 g(1 pkt) kypsää broileria (esim. atria vuolu)
  3. 3

    Lusikoi sämpylöiden sisään kaalisalaattia ja majoneesia. Viimeistele hienonnetulla chilillä ja korianterilla.

    MääräAinesosa
    1 - 2 kplpunaista chiliä
    1/2 kplruukku korianteria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl ruukku korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
15.3.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä