Bánh mì -hodarivuoka
30 min

Nappaa talteen!
Uunihodareissa maistuu vietnamilaisista Bánh mì -patongeista tutut täytteet. Kypsä broileri saa rinnalleen pikkelöityjä kasviksia ja lempeän tulista chilimajoneesia. Mehevä uunihodarivuoka kruunataan hienonnetulla chilillä ja korianterilla.
| 12 kpl | (1 ps) mini hot dog -sämpylää |
| 200 g | (1 pkt) kypsää broileria (esim. atria vuolu) |
| PORKKANA-KAALISALAATTI | |
|---|---|
| 2 kpl | porkkanaa |
| 200 g | valkokaalia |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 rkl | kalakastiketta |
| 1 rkl | limenmehua |
| CHILIMAJONEESI | |
| 1 dl | majoneesia |
| 2 tl | srirachakastiketta |
| LISÄKSI | |
| 1 - 2 kpl | punaista chiliä |
| 1/2 kpl | ruukku korianteria |
- 1.
Pese, kuori ja raasta porkkanat. Suikaloi kaali juustohöylällä. Mausta kulhossa riisiviinietikalla, sokerilla, kalakastikkeella ja limenmehulla. Anna tekeytyä hetki kylmässä. Sekoita majoneesi ja sriracha.
- 2.
Lado sämpylät vieri viereen uunivuokaan leikkuupuoli ylöspäin. Täytä broilerilla. Kuumenna uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia.
- 3.
Lusikoi sämpylöiden sisään kaalisalaattia ja majoneesia. Viimeistele hienonnetulla chilillä ja korianterilla.
Uunihodareissa maistuu vietnamilaisista Bánh mì -patongeista tutut täytteet. Kypsä broileri saa rinnalleen pikkelöityjä kasviksia ja lempeän tulista chilimajoneesia. Mehevä uunihodarivuoka kruunataan hienonnetulla chilillä ja korianterilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 12 kpl | (1 ps) mini hot dog -sämpylää |
| 200 g | (1 pkt) kypsää broileria (esim. atria vuolu) |
PORKKANA-KAALISALAATTI | |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 200 g | valkokaalia |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 rkl | kalakastiketta |
| 1 rkl | limenmehua |
CHILIMAJONEESI | |
| 1 dl | majoneesia |
| 2 tl | srirachakastiketta |
LISÄKSI | |
| 1 - 2 kpl | punaista chiliä |
| 1/2 kpl | ruukku korianteria |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pese, kuori ja raasta porkkanat. Suikaloi kaali juustohöylällä. Mausta kulhossa riisiviinietikalla, sokerilla, kalakastikkeella ja limenmehulla. Anna tekeytyä hetki kylmässä. Sekoita majoneesi ja sriracha.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkanaa 200 g valkokaalia 2 rkl riisiviinietikkaa 1 tl sokeria 1 rkl kalakastiketta 1 rkl limenmehua 1 dl majoneesia 2 tl srirachakastiketta - 2
Lado sämpylät vieri viereen uunivuokaan leikkuupuoli ylöspäin. Täytä broilerilla. Kuumenna uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 12 kpl (1 ps) mini hot dog -sämpylää 200 g (1 pkt) kypsää broileria (esim. atria vuolu) - 3
Lusikoi sämpylöiden sisään kaalisalaattia ja majoneesia. Viimeistele hienonnetulla chilillä ja korianterilla.
Määrä Ainesosa 1 - 2 kpl punaista chiliä 1/2 kpl ruukku korianteria
Ravintosisältö
151
Energiaa kcal
631
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,6 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
5,9 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
151
Energiaa kcal
631
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,6 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
5,9 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl ruukku korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























