Helppo pho-keitto

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Vietnamilaista, mausteista riisinuudelikeittoa täydentävät kanasuikaleet, jotka voi korvata myös naudanlihasuikaleilla. Keitto valmistuu puolessa tunnissa ja nautitaan välittömästi kulhosta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Liemi

1 1/2 lvettä
3 kplkanaliemikuutiota
4 kplkokonaista neilikkaa
6 kplkokonaista kardemummaa
1 kplkanelitanko
4 cmpala inkivääriä
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklruokokidesokeria

Keittoon

300 gbroilerin fileesuikaleita
2 kplporkkanaa
4 kplkevätsipulin vartta
1 kplchili
150 g(täysjyvä)riisinudeleita
1 kpllime
1 kplruukku korianteria

Lisäksi halutessa

paahdettua sipulia

Valmistus

  1. 1

    Keitä liemen aineksia 15–20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklruokokidesokeria
    1 kplkanelitanko
    4 cmpala inkivääriä
    6 kplkokonaista kardemummaa
    4 kplkokonaista neilikkaa
    3 kplkanaliemikuutiota
    1 1/2 lvettä
  2. 2

    Kuori ja suikaloi porkkanat kuorimaveitsellä. Viipaloi kevätsipuli ja chili. Purista puolikkaasta limestä mehu ja leikkaa toinen puolikas lohkoiksi. Hienonna korianteri.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    4 kplkevätsipulin vartta
    1 kplchili
    1 kpllime
    1 kplruukku korianteria
  3. 3

    Siivilöi liemi, siirrä takaisin kattilaan ja kiehauta. Laita broilerinsuikaleet liemeen. Keitä 3–4 minuuttia, lisää porkkanasuikaleet ja nuudelit. Kiehauta ja ota pois liedeltä.

    MääräAinesosa
    300 gbroilerin fileesuikaleita
    150 g(täysjyvä)riisinudeleita
  4. 4

    Lisää keittoon kevätsipulisilppu, 1/3 chiliviipaleista ja limen mehu. Tarkista maku. Tarjoa korianterisilpun, limelohkojen, chiliviipaleiden ja paahdetun sipulin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 kpl kokonaista neilikkaa, 6 kpl kokonaista kardemummaa, 1 kpl kanelitanko, 4 cm pala inkivääriä, 4 kpl kevätsipulin vartta, 1 kpl lime, 1 kpl ruukku korianteria, paahdettua sipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä