Vietnamilainen kana-nuudelisalaatti

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Pyöräytä broilerisuikaleet makeansuolaisessa limekastikkeessa ja yhdistä upeiden aasialaisten makujen kanssa. Salaatin raikas yllätys on muhkea hunajapomelo.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
125 g(½ pkt) riisinuudelia
2 kpllimen mehu
2 rklsoijakastiketta
1 tlsokeria
3 kplvalkosipulinkynttä
40 g(noin 4 cm:n pala) inkivääriä
4 kplkevätsipulinvartta
200 gpunakaalia
1 kplhunajapomelo
1 kplporkkana
1/2 kplkurkkua
1 kplruukku minttua
1 kplruukku korianteria
300 g(1 pkt) maustamattomia broilerinfileesuikaleita
2 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.

    MääräAinesosa
    125 g(½ pkt) riisinuudelia
  2. 2

    Purista limet isoon kulhoon. Sekoita soijakastike ja sokeri mehuun.

    MääräAinesosa
    2 kpllimen mehu
    2 rklsoijakastiketta
    1 tlsokeria
  3. 3

    Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Hienonna kevätsipulit. Suikaloi punakaali. Kuori pomelo ja leikkaa hedelmä suupaloiksi. Kuori porkkana. Vuole porkkana ja kurkku kuorimaveitsellä pitkiksi suikaleiksi. Hienonna yrtit.

    MääräAinesosa
    3 kplvalkosipulinkynttä
    40 g(noin 4 cm:n pala) inkivääriä
    4 kplkevätsipulinvartta
    200 gpunakaalia
    1 kplhunajapomelo
    1 kplporkkana
    1/2 kplkurkkua
    1 kplruukku korianteria
    1 kplruukku minttua
  4. 4

    Taputtele broilerisuikaleet talouspaperilla kuiviksi. Ruskista broilerisuikaleet kuumassa öljyssä isolla paistinpannulla. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista 1–2 minuuttia. Siirrä paistos kulhoon lime-soijaseokseen. Lisää loput ainekset, sekoita hyvin ja tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) maustamattomia broilerinfileesuikaleita
    2 rklrypsiöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
11.12.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä