Vietnamilainen kana-nuudelisalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Pyöräytä broilerisuikaleet makeansuolaisessa limekastikkeessa ja yhdistä upeiden aasialaisten makujen kanssa. Salaatin raikas yllätys on muhkea hunajapomelo.
| 125 g | (½ pkt) riisinuudelia |
| 2 kpl | limen mehu |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 tl | sokeria |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 40 g | (noin 4 cm:n pala) inkivääriä |
| 4 kpl | kevätsipulinvartta |
| 200 g | punakaalia |
| 1 kpl | hunajapomelo |
| 1 kpl | porkkana |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 300 g | (1 pkt) maustamattomia broilerinfileesuikaleita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.
- 2.
Purista limet isoon kulhoon. Sekoita soijakastike ja sokeri mehuun.
- 3.
Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Hienonna kevätsipulit. Suikaloi punakaali. Kuori pomelo ja leikkaa hedelmä suupaloiksi. Kuori porkkana. Vuole porkkana ja kurkku kuorimaveitsellä pitkiksi suikaleiksi. Hienonna yrtit.
- 4.
Taputtele broilerisuikaleet talouspaperilla kuiviksi. Ruskista broilerisuikaleet kuumassa öljyssä isolla paistinpannulla. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista 1–2 minuuttia. Siirrä paistos kulhoon lime-soijaseokseen. Lisää loput ainekset, sekoita hyvin ja tarjoa heti.
Pyöräytä broilerisuikaleet makeansuolaisessa limekastikkeessa ja yhdistä upeiden aasialaisten makujen kanssa. Salaatin raikas yllätys on muhkea hunajapomelo.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 125 g | (½ pkt) riisinuudelia |
| 2 kpl | limen mehu |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 tl | sokeria |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 40 g | (noin 4 cm:n pala) inkivääriä |
| 4 kpl | kevätsipulinvartta |
| 200 g | punakaalia |
| 1 kpl | hunajapomelo |
| 1 kpl | porkkana |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 300 g | (1 pkt) maustamattomia broilerinfileesuikaleita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.
Määrä Ainesosa 125 g (½ pkt) riisinuudelia - 2
Purista limet isoon kulhoon. Sekoita soijakastike ja sokeri mehuun.
Määrä Ainesosa 2 kpl limen mehu 2 rkl soijakastiketta 1 tl sokeria - 3
Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Hienonna kevätsipulit. Suikaloi punakaali. Kuori pomelo ja leikkaa hedelmä suupaloiksi. Kuori porkkana. Vuole porkkana ja kurkku kuorimaveitsellä pitkiksi suikaleiksi. Hienonna yrtit.
Määrä Ainesosa 3 kpl valkosipulinkynttä 40 g (noin 4 cm:n pala) inkivääriä 4 kpl kevätsipulinvartta 200 g punakaalia 1 kpl hunajapomelo 1 kpl porkkana 1/2 kpl kurkkua 1 kpl ruukku korianteria 1 kpl ruukku minttua - 4
Taputtele broilerisuikaleet talouspaperilla kuiviksi. Ruskista broilerisuikaleet kuumassa öljyssä isolla paistinpannulla. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista 1–2 minuuttia. Siirrä paistos kulhoon lime-soijaseokseen. Lisää loput ainekset, sekoita hyvin ja tarjoa heti.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) maustamattomia broilerinfileesuikaleita 2 rkl rypsiöljyä
Ravintosisältö
322
Energiaa kcal
1349
Energiaa kj
8,8 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,0 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
20,5 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
322
Energiaa kcal
1349
Energiaa kj
8,8 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,0 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
20,5 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























