Vietnamilainen lihawokki

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Vietnamilaisittain maustettu, eksoottisen hedelmäinen wokki vie sinut kauas harmaudesta. Herkullinen wokki syntyy nopeasti naudan minuuttisuikaleista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1 pkt) naudan minuuttisuikaleita
4 kplkevätsipulinvartta
2 kplpassiohedelmää
1 kplmango
1 kplporkkana
1 kplruukku minttua
1 kplruukku korianteria
2 dlmaapähkinöitä
2 rklrypsiöljyä

Kastike

2 kpllimen mehu
2 rklkasvisfondia
2 rklsoijakastiketta
2 rklkiehuvaa vettä
1 rklruokosokeria

Valmistus

  1. 1

    Ota liha huoneenlämpöön. Hienonna sipulit. Halkaise passionhedelmät. Leikkaa mango aivan kiven vierestä isoiksi paloiksi, kuori ja viipaloi palat. Kuori ja suikaloi porkkana. Hienonna yrtit.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) naudan minuuttisuikaleita
    4 kplkevätsipulinvartta
    2 kplpassiohedelmää
    1 kplmango
    1 kplporkkana
    1 kplruukku korianteria
    1 kplruukku minttua
  2. 2

    Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.

    MääräAinesosa
    2 rklsoijakastiketta
    2 rklkasvisfondia
    2 rklkiehuvaa vettä
    2 kpllimen mehu
    1 rklruokosokeria
  3. 3

    Paahda pähkinöitä 1–2 minuuttia kuumalla kuivalla pannulla. Siirrä pähkinät pois pannulta. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihasuikaleita 1–2 minuuttia. Siirrä liha pois pannulta. Paista sipuleita ja porkkanoita 2–3 minuuttia. Lisää lihat ja pähkinät takaisin pannulle. Kaada kastike joukkoon ja kiehauta. Lisää hedelmät ja yrtit. Tarjoa vokki täysjyvänuudelien kanssa.

    MääräAinesosa
    2 dlmaapähkinöitä
    2 rklrypsiöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Kasvisfondia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
12.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä