Vietnamilainen lihawokki
30 min

Nappaa talteen!
Vietnamilaisittain maustettu, eksoottisen hedelmäinen wokki vie sinut kauas harmaudesta. Herkullinen wokki syntyy nopeasti naudan minuuttisuikaleista.
| 300 g | (1 pkt) naudan minuuttisuikaleita |
| 4 kpl | kevätsipulinvartta |
| 2 kpl | passiohedelmää |
| 1 kpl | mango |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 2 dl | maapähkinöitä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Kastike | |
|---|---|
| 2 kpl | limen mehu |
| 2 rkl | kasvisfondia |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | kiehuvaa vettä |
| 1 rkl | ruokosokeria |
- 1.
Ota liha huoneenlämpöön. Hienonna sipulit. Halkaise passionhedelmät. Leikkaa mango aivan kiven vierestä isoiksi paloiksi, kuori ja viipaloi palat. Kuori ja suikaloi porkkana. Hienonna yrtit.
- 2.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
- 3.
Paahda pähkinöitä 1–2 minuuttia kuumalla kuivalla pannulla. Siirrä pähkinät pois pannulta. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihasuikaleita 1–2 minuuttia. Siirrä liha pois pannulta. Paista sipuleita ja porkkanoita 2–3 minuuttia. Lisää lihat ja pähkinät takaisin pannulle. Kaada kastike joukkoon ja kiehauta. Lisää hedelmät ja yrtit. Tarjoa vokki täysjyvänuudelien kanssa.
Vietnamilainen lihawokki
Vietnamilaisittain maustettu, eksoottisen hedelmäinen wokki vie sinut kauas harmaudesta. Herkullinen wokki syntyy nopeasti naudan minuuttisuikaleista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) naudan minuuttisuikaleita |
| 4 kpl | kevätsipulinvartta |
| 2 kpl | passiohedelmää |
| 1 kpl | mango |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 2 dl | maapähkinöitä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Kastike | |
| 2 kpl | limen mehu |
| 2 rkl | kasvisfondia |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | kiehuvaa vettä |
| 1 rkl | ruokosokeria |
Valmistus
- 1
Ota liha huoneenlämpöön. Hienonna sipulit. Halkaise passionhedelmät. Leikkaa mango aivan kiven vierestä isoiksi paloiksi, kuori ja viipaloi palat. Kuori ja suikaloi porkkana. Hienonna yrtit.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) naudan minuuttisuikaleita 4 kpl kevätsipulinvartta 2 kpl passiohedelmää 1 kpl mango 1 kpl porkkana 1 kpl ruukku korianteria 1 kpl ruukku minttua - 2
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
Määrä Ainesosa 2 rkl soijakastiketta 2 rkl kasvisfondia 2 rkl kiehuvaa vettä 2 kpl limen mehu 1 rkl ruokosokeria - 3
Paahda pähkinöitä 1–2 minuuttia kuumalla kuivalla pannulla. Siirrä pähkinät pois pannulta. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihasuikaleita 1–2 minuuttia. Siirrä liha pois pannulta. Paista sipuleita ja porkkanoita 2–3 minuuttia. Lisää lihat ja pähkinät takaisin pannulle. Kaada kastike joukkoon ja kiehauta. Lisää hedelmät ja yrtit. Tarjoa vokki täysjyvänuudelien kanssa.
Määrä Ainesosa 2 dl maapähkinöitä 2 rkl rypsiöljyä
Ravintosisältö
466
Energiaa kcal
1952
Energiaa kj
24,3 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,8 g
Hiilihydraatteja
20,3 g
Sokereita
10,3 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
466
Energiaa kcal
1952
Energiaa kj
24,3 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,8 g
Hiilihydraatteja
20,3 g
Sokereita
10,3 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Kasvisfondia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























