Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vietnamilaiset kesärullat ja nuoc cham -kastike

timer-icon60 min  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Kiepauta kauden kasvikset vietnamilaisiin kesärulliin! Rapeilla kasviksilla, riisivermisellillä ja tofulla täytetyt salaattikääröt ovat raikasta syötävää. Rullat dipataan chilillä ja limenmehulla maustettuun kastikkeeseen.

Ainekset

12 kpl
(1 pkt) pyöreää riisipaperia

Täyte

55 g
(1 ps) riisivermiselliä maustepusseineen (Mama kirkas riisivermisellikeitto)
180 g
(1 pkt) marinoituja tofupaloja (SoFine, Thai)
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
nippu retiisejä
1/2 kpl
kurkku
1/2 kpl
ruukku korianteria

Nuoc cham -dippikastike

1 kpl
punainen chili
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 dl
vettä
2 rkl
kalakastiketta
1 rkl
limenmehua
1 rkl
riisiviinietikkaa
2 tl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita kastikkeesta. Huuhtele ja halkaise chili, poista halutessasi siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

1 kpl
punainen chili
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 dl
vettä
2 rkl
kalakastiketta
1 rkl
limenmehua
1 rkl
riisiviinietikkaa
2 tl
sokeria
2

Keitä vermisellit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta liemi. Leikkaa vermisellit saksilla lyhyemmiksi.

55 g
(1 ps) riisivermiselliä maustepusseineen (Mama kirkas riisivermisellikeitto)
3

Paista tofupalat pannulla. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele retiisit ja kurkku. Poista retiisien naatit ja viipaloi retiisit. Puolita kurkku ja leikkaa juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi.

180 g
(1 pkt) marinoituja tofupaloja (SoFine, Thai)
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
nippu retiisejä
1/2 kpl
kurkku
4

Kokoa kesärullat yksitellen. Laita työlaudalle puhdas keittiöliina. Kaada lämmintä vettä laakeaan astiaan, esimerkiksi paistinpannuun. Upota riisipaperi veteen noin 15 sekunniksi, kunnes arkki on läpikuultava ja pehmennyt. Siirrä arkki keittiöliinalle. Kasaa keskelle yhteensä noin 1 dl täytteitä. Käännä riisipaperin alareuna ja sivut täytteen päälle. Kääri tiukaksi rullaksi. Valmista loput rullat samalla tavalla.

12 kpl
(1 pkt) pyöreää riisipaperia
5

Tarjoa rullat kastikkeen kanssa.

Vinkki: Rullat ovat parhaimmillaan juuri käärittyinä, sillä riisipaperi kuivuu nopeasti. Peitä tarvittaessa valmiit rullat kostealla pyyhkeellä.

Vinkki: Vegaanisen version saat korvaamalla kalakastikkeen soijalla.

Hyvästi hävikki: Sekoita ylijääneistä aineksista salaatti tai paista vokiksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 4.6.2021
|
Muokattu: 20.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

67

282

1,0 g

0,2 g

11,3 g

1,5 g

1,1 g

2,4 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli