Vietnamilaiset kesärullat ja nuoc cham -kastike
60 min (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kiepauta kauden kasvikset vietnamilaisiin kesärulliin! Rapeilla kasviksilla, riisivermisellillä ja tofulla täytetyt salaattikääröt ovat raikasta syötävää. Rullat dipataan chilillä ja limenmehulla maustettuun kastikkeeseen.
| 12 kpl | (1 pkt) pyöreää riisipaperia |
| Täyte | |
|---|---|
| 55 g | (1 ps) riisivermiselliä maustepusseineen (mama kirkas riisivermisellikeitto) |
| 180 g | (1 pkt) marinoituja tofupaloja (sofine, thai) |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | nippu retiisejä |
| 1/2 kpl | kurkku |
| 1/2 kpl | ruukku korianteria |
| Nuoc cham -dippikastike | |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | kalakastiketta |
| 1 rkl | limenmehua |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| 2 tl | sokeria |
- 1.
Aloita kastikkeesta. Huuhtele ja halkaise chili, poista halutessasi siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- 2.
Keitä vermisellit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta liemi. Leikkaa vermisellit saksilla lyhyemmiksi.
- 3.
Paista tofupalat pannulla. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele retiisit ja kurkku. Poista retiisien naatit ja viipaloi retiisit. Puolita kurkku ja leikkaa juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi.
- 4.
Kokoa kesärullat yksitellen. Laita työlaudalle puhdas keittiöliina. Kaada lämmintä vettä laakeaan astiaan, esimerkiksi paistinpannuun. Upota riisipaperi veteen noin 15 sekunniksi, kunnes arkki on läpikuultava ja pehmennyt. Siirrä arkki keittiöliinalle. Kasaa keskelle yhteensä noin 1 dl täytteitä. Käännä riisipaperin alareuna ja sivut täytteen päälle. Kääri tiukaksi rullaksi. Valmista loput rullat samalla tavalla.
- 5.
Tarjoa rullat kastikkeen kanssa.
Vietnamilaiset kesärullat ja nuoc cham -kastike
Kiepauta kauden kasvikset vietnamilaisiin kesärulliin! Rapeilla kasviksilla, riisivermisellillä ja tofulla täytetyt salaattikääröt ovat raikasta syötävää. Rullat dipataan chilillä ja limenmehulla maustettuun kastikkeeseen.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 12 kpl | (1 pkt) pyöreää riisipaperia |
Täyte | |
| 55 g | (1 ps) riisivermiselliä maustepusseineen (mama kirkas riisivermisellikeitto) |
| 180 g | (1 pkt) marinoituja tofupaloja (sofine, thai) |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | nippu retiisejä |
| 1/2 kpl | kurkku |
| 1/2 kpl | ruukku korianteria |
Nuoc cham -dippikastike | |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | kalakastiketta |
| 1 rkl | limenmehua |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| 2 tl | sokeria |
Valmistus
- 1
Aloita kastikkeesta. Huuhtele ja halkaise chili, poista halutessasi siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 1 kpl punainen chili 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 1/2 dl vettä 2 rkl kalakastiketta 1 rkl limenmehua 1 rkl riisiviinietikkaa 2 tl sokeria - 2
Keitä vermisellit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta liemi. Leikkaa vermisellit saksilla lyhyemmiksi.
Määrä Ainesosa 55 g (1 ps) riisivermiselliä maustepusseineen (mama kirkas riisivermisellikeitto) - 3
Paista tofupalat pannulla. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele retiisit ja kurkku. Poista retiisien naatit ja viipaloi retiisit. Puolita kurkku ja leikkaa juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 180 g (1 pkt) marinoituja tofupaloja (sofine, thai) 2 kpl porkkanaa 1 kpl nippu retiisejä 1/2 kpl kurkku - 4
Kokoa kesärullat yksitellen. Laita työlaudalle puhdas keittiöliina. Kaada lämmintä vettä laakeaan astiaan, esimerkiksi paistinpannuun. Upota riisipaperi veteen noin 15 sekunniksi, kunnes arkki on läpikuultava ja pehmennyt. Siirrä arkki keittiöliinalle. Kasaa keskelle yhteensä noin 1 dl täytteitä. Käännä riisipaperin alareuna ja sivut täytteen päälle. Kääri tiukaksi rullaksi. Valmista loput rullat samalla tavalla.
Määrä Ainesosa 12 kpl (1 pkt) pyöreää riisipaperia - 5
Tarjoa rullat kastikkeen kanssa.
Vinkki: Rullat ovat parhaimmillaan juuri käärittyinä, sillä riisipaperi kuivuu nopeasti. Peitä tarvittaessa valmiit rullat kostealla pyyhkeellä.
Vinkki: Vegaanisen version saat korvaamalla kalakastikkeen soijalla.
Hyvästi hävikki: Sekoita ylijääneistä aineksista salaatti tai paista vokiksi.
Ravintosisältö
67
Energiaa kcal
282
Energiaa kj
1,0 g
Rasvaa
0,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
2,4 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
67
Energiaa kcal
282
Energiaa kj
1,0 g
Rasvaa
0,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
2,4 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























