Vietnamilaiset kesärullat ja nuoc cham -kastike

Arvostele resepti
12 Kappaletta

60 min (josta 60 min aktiivista)

Kiepauta kauden kasvikset vietnamilaisiin kesärulliin! Rapeilla kasviksilla, riisivermisellillä ja tofulla täytetyt salaattikääröt ovat raikasta syötävää. Rullat dipataan chilillä ja limenmehulla maustettuun kastikkeeseen.

Ainekset

MääräAinesosa
12 kpl(1 pkt) pyöreää riisipaperia

Täyte

55 g(1 ps) riisivermiselliä maustepusseineen (mama kirkas riisivermisellikeitto)
180 g(1 pkt) marinoituja tofupaloja (sofine, thai)
2 kplporkkanaa
1 kplnippu retiisejä
1/2 kplkurkku
1/2 kplruukku korianteria

Nuoc cham -dippikastike

1 kplpunainen chili
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 dlvettä
2 rklkalakastiketta
1 rkllimenmehua
1 rklriisiviinietikkaa
2 tlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Aloita kastikkeesta. Huuhtele ja halkaise chili, poista halutessasi siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    1 kplpunainen chili
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 dlvettä
    2 rklkalakastiketta
    1 rkllimenmehua
    1 rklriisiviinietikkaa
    2 tlsokeria
  2. 2

    Keitä vermisellit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta liemi. Leikkaa vermisellit saksilla lyhyemmiksi.

    MääräAinesosa
    55 g(1 ps) riisivermiselliä maustepusseineen (mama kirkas riisivermisellikeitto)
  3. 3

    Paista tofupalat pannulla. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele retiisit ja kurkku. Poista retiisien naatit ja viipaloi retiisit. Puolita kurkku ja leikkaa juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    180 g(1 pkt) marinoituja tofupaloja (sofine, thai)
    2 kplporkkanaa
    1 kplnippu retiisejä
    1/2 kplkurkku
  4. 4

    Kokoa kesärullat yksitellen. Laita työlaudalle puhdas keittiöliina. Kaada lämmintä vettä laakeaan astiaan, esimerkiksi paistinpannuun. Upota riisipaperi veteen noin 15 sekunniksi, kunnes arkki on läpikuultava ja pehmennyt. Siirrä arkki keittiöliinalle. Kasaa keskelle yhteensä noin 1 dl täytteitä. Käännä riisipaperin alareuna ja sivut täytteen päälle. Kääri tiukaksi rullaksi. Valmista loput rullat samalla tavalla.

    MääräAinesosa
    12 kpl(1 pkt) pyöreää riisipaperia
  5. 5

    Tarjoa rullat kastikkeen kanssa.

Vinkki: Rullat ovat parhaimmillaan juuri käärittyinä, sillä riisipaperi kuivuu nopeasti. Peitä tarvittaessa valmiit rullat kostealla pyyhkeellä.

Vinkki: Vegaanisen version saat korvaamalla kalakastikkeen soijalla.

Hyvästi hävikki: Sekoita ylijääneistä aineksista salaatti tai paista vokiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
4.6.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä