Vietnamilaiset kesärullat ja nuoc cham -kastike
Ainekset
Täyte
Nuoc cham -dippikastike
Valmistus
Aloita kastikkeesta. Huuhtele ja halkaise chili, poista halutessasi siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Keitä vermisellit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta liemi. Leikkaa vermisellit saksilla lyhyemmiksi.
Paista tofupalat pannulla. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele retiisit ja kurkku. Poista retiisien naatit ja viipaloi retiisit. Puolita kurkku ja leikkaa juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi.
Kokoa kesärullat yksitellen. Laita työlaudalle puhdas keittiöliina. Kaada lämmintä vettä laakeaan astiaan, esimerkiksi paistinpannuun. Upota riisipaperi veteen noin 15 sekunniksi, kunnes arkki on läpikuultava ja pehmennyt. Siirrä arkki keittiöliinalle. Kasaa keskelle yhteensä noin 1 dl täytteitä. Käännä riisipaperin alareuna ja sivut täytteen päälle. Kääri tiukaksi rullaksi. Valmista loput rullat samalla tavalla.
Tarjoa rullat kastikkeen kanssa.
Vinkki: Rullat ovat parhaimmillaan juuri käärittyinä, sillä riisipaperi kuivuu nopeasti. Peitä tarvittaessa valmiit rullat kostealla pyyhkeellä.
Vinkki: Vegaanisen version saat korvaamalla kalakastikkeen soijalla.
Hyvästi hävikki: Sekoita ylijääneistä aineksista salaatti tai paista vokiksi.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
67
282
1,0 g
0,2 g
11,3 g
1,5 g
1,1 g
2,4 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli