Valmista pikkelöity porkkana. Kuori ja leikkaa tai raasta porkkanat ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri, etikka ja suola, lisää porkkanasuikaleet joukkoon. Keitä minuutin ajan. Valuta seos esim. lasipurkkiin ja siirrä jäähtymään. Peitä kannella ja anna maustua tarjoiluun saakka.
Sekoita lihan mausteet keskenään ja hiero lihan pintaan. Anna lihan maustua huoneenlämmössä kaksi tuntia. Pyyhi mausteet pois lihan pinnalta ja siirrä liha uunivuokaan. Kaada vuokaan 1/2 dl vettä. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 5 tuntia.
Paista patongit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Ota liha uunista, peitä foliolla ja anna hieman jäähtyä. Nyhdä liha pienemmiksi paloiksi kahdella haarukalla ja sekoita lihasuikaleet paistoliemen joukkoon.
Sekoita chilimajoneesin ainekset. Suikaloi kurkku. Halkaise patongit ja sivele niille chilimajoneesia. Täytä lihasuikaleilla, pikkelöidyllä porkkanalla ja kurkulla. Koristele halutessasi persiljalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
366
1531
22,7 g
6,7 g
13,8 g
12,5 g
0,5 g
25,7 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Karkeaaa merisuolaa,
1 tl Paprikajauhetta,
1 tl Jauhettua korianteria,
0,25 tl Jauhettua cayennenpippuria,
1 dl Vettä,
Suolaa,
Suolaa,
(persiljaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli