Vietnamilaiset Bánh mì -patongit

Nappaa talteen!
Katuruokatrendi näkyy kotikeittiössäkin. Vietnamilaisissa Bánh mì -patongeissa on nyhtöpossua, pikkelöityä porkkanaa ja chilimajoneesia. Lisää patongin täytteeksi myös kurkkua ja koristele halutessasi persiljalla.
| 1 kpl | (2 kpl) paistopatonkeja |
| Nyhtöpossu | |
|---|---|
| 800 g | porsaan kassleria |
| 1 1/2 rkl | ruokokidesokeria |
| 2 tl | karkeaaa merisuolaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | jauhettua korianteria |
| 1/4 tl | jauhettua cayennenpippuria |
| Pikkelöity porkkana | |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| suolaa | |
| Chilimajoneesi | |
| 1 dl | majoneesia |
| 1/2 kpl | limetin mehu |
| 1 rkl | chilikastiketta (felix) |
| suolaa | |
| Lisäksi | |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| (persiljaa) | |
- 1.
Valmista pikkelöity porkkana. Kuori ja leikkaa tai raasta porkkanat ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri, etikka ja suola, lisää porkkanasuikaleet joukkoon. Keitä minuutin ajan. Valuta seos esim. lasipurkkiin ja siirrä jäähtymään. Peitä kannella ja anna maustua tarjoiluun saakka.
Sekoita lihan mausteet keskenään ja hiero lihan pintaan. Anna lihan maustua huoneenlämmössä kaksi tuntia. Pyyhi mausteet pois lihan pinnalta ja siirrä liha uunivuokaan. Kaada vuokaan 1/2 dl vettä. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 5 tuntia.
Paista patongit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Ota liha uunista, peitä foliolla ja anna hieman jäähtyä. Nyhdä liha pienemmiksi paloiksi kahdella haarukalla ja sekoita lihasuikaleet paistoliemen joukkoon.
Sekoita chilimajoneesin ainekset. Suikaloi kurkku. Halkaise patongit ja sivele niille chilimajoneesia. Täytä lihasuikaleilla, pikkelöidyllä porkkanalla ja kurkulla. Koristele halutessasi persiljalla.
Vietnamilaiset Bánh mì -patongit
Katuruokatrendi näkyy kotikeittiössäkin. Vietnamilaisissa Bánh mì -patongeissa on nyhtöpossua, pikkelöityä porkkanaa ja chilimajoneesia. Lisää patongin täytteeksi myös kurkkua ja koristele halutessasi persiljalla.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (2 kpl) paistopatonkeja |
Nyhtöpossu | |
| 800 g | porsaan kassleria |
| 1 1/2 rkl | ruokokidesokeria |
| 2 tl | karkeaaa merisuolaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | jauhettua korianteria |
| 1/4 tl | jauhettua cayennenpippuria |
Pikkelöity porkkana | |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| suolaa | |
Chilimajoneesi | |
| 1 dl | majoneesia |
| 1/2 kpl | limetin mehu |
| 1 rkl | chilikastiketta (felix) |
| suolaa | |
Lisäksi | |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| (persiljaa) | |
Valmistus
- 1
Valmista pikkelöity porkkana. Kuori ja leikkaa tai raasta porkkanat ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri, etikka ja suola, lisää porkkanasuikaleet joukkoon. Keitä minuutin ajan. Valuta seos esim. lasipurkkiin ja siirrä jäähtymään. Peitä kannella ja anna maustua tarjoiluun saakka.
Sekoita lihan mausteet keskenään ja hiero lihan pintaan. Anna lihan maustua huoneenlämmössä kaksi tuntia. Pyyhi mausteet pois lihan pinnalta ja siirrä liha uunivuokaan. Kaada vuokaan 1/2 dl vettä. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 5 tuntia.
Paista patongit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Ota liha uunista, peitä foliolla ja anna hieman jäähtyä. Nyhdä liha pienemmiksi paloiksi kahdella haarukalla ja sekoita lihasuikaleet paistoliemen joukkoon.
Sekoita chilimajoneesin ainekset. Suikaloi kurkku. Halkaise patongit ja sivele niille chilimajoneesia. Täytä lihasuikaleilla, pikkelöidyllä porkkanalla ja kurkulla. Koristele halutessasi persiljalla.
Ravintosisältö
366
Energiaa kcal
1531
Energiaa kj
22,7 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,8 g
Hiilihydraatteja
12,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
25,7 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
366
Energiaa kcal
1531
Energiaa kj
22,7 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,8 g
Hiilihydraatteja
12,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
25,7 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Karkeaaa merisuolaa, 1 tl Paprikajauhetta, 1 tl Jauhettua korianteria, 0,25 tl Jauhettua cayennenpippuria, 1 dl Vettä, Suolaa, Suolaa, (persiljaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























