Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohibowl

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Vähähiilihydraattisessa lohibowlissa riisi korvataan kukkakaalimurulla. Viimeistele terveellinen lohikulho kirpeänraikkaalla lime-soijakastikkeella.

Ainekset

300 g
kukkakaalia
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
riisiviinietikkaa
1/2 dl
ruohosipulia
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
avokado
10 cm
kurkkua
250 g
(1 pkt) savustettua kirjolohta

Lime-soijakastike

1 kpl
limen mehu
2 rkl
vähäsuolaista soijakastiketta
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1/2 - 1 kpl
mieto punainen chili
1 cm
pala inkivääriä

Lisäksi

seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~25
59
/yht. 15 tuotetta
(hinta Prismassa 28.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Aloita kastikkeesta. Yhdistä limen mehu, soija, etikka ja hunaja pienessä kulhossa. Huuhtele chili ja leikkaa ohuiksi renkaiksi, poista halutessasi siemenet. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita chili ja raaste kastikkeeseen.

1 kpl
limen mehu
2 rkl
vähäsuolaista soijakastiketta
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1/2 - 1 kpl
mieto punainen chili
1 cm
pala inkivääriä
2

Huuhtele kukkakaali ja irrottele kukinnoiksi. Hienonna kukinnot veitsellä muruiksi. Paista kukkakaalimurua pannulla öljyssä muutama minuutti. Mausta etikalla ja jätä jäähtymään. Hienonna ruohosipuli ja lisää kukkakaalin sekaan.

300 g
kukkakaalia
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
riisiviinietikkaa
1/2 dl
ruohosipulia
3

Pese, kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi lastuiksi. Halkaise avokado, poista kivi, irrota hedelmäliha lusikalla työlaudalle ja viipaloi. Huuhtele kurkku ja viipaloi.

2 kpl
porkkanaa
1 kpl
avokado
10 cm
kurkkua
4

Kokoa annos. Jaa kukkakaali kahteen kulhoon. Lisää kasvikset ja paloiteltu lohi sektoreiksi päälle. Viimeistele annokset kastikkeella ja halutessasi seesaminsiemenillä.

250 g
(1 pkt) savustettua kirjolohta
seesaminsiemeniä

Vinkki: Valmista bowl vegaanisena korvaamalla lohi marinoiduilla paistetuilla tofupaloilla ja hunaja vaahterasiirapilla.

Vinkki: Korvaa inkivääri pienellä raastetulla valkosipulinkynnellä ja ruohosipuli korianterilla.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 28.12.2021
|
Muokattu: 6.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

505

2113

32,0 g

4,5 g

16,0 g

14,5 g

8,0 g

32,5 g

5,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

10 cm kurkkua,

1 cm pala inkivääriä,

seesaminsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli