Poista punakaalista kova kantaosa. Paloittele kaali neljään osaan ja raasta ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.
Huuhtele ja viipaloi varsisellerin varret. Kuori, halkaise ja viipaloi porkkana. Pese ja kuutioi omena. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Purista siskonmakkaramassa kuorestaan palloiksi pannulle ja paista kypsiksi noin 5 minuuttia. Nosta makkarapallot erilliseen kulhoon. Anna rasvan jäädä pannulle.
Kuullota sipulit pannulla. Lisää joukkoon porkkana, kaali, omena ja varsiselleri. Paista muutama minuutti koko ajan sekoittaen.
Kaada kasvisten joukkoon lihaliemi ja mausta siirapilla, sitruunanmehulla sekä mustapippurilla. Kypsennä pannua noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää makkarapallot pannulle ja kuumenna noin 5 minuuttia.
Nosta pannu liedeltä ja ripottele pinnalle lehtipersilja sekä siemensekoitus.
Vinkki: Punakaalin sijaan voit käyttää vaaleaa keräkaalia. Rouskuttele ylijääneet varsisellerin varret dippikasviksina tai paloittele varret, keitä pari minuuttia vedessä ja pakasta keittoja varten.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
455
1905
30,3 g
9,5 g
17,0 g
14,8 g
6,3 g
19,5 g
3,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli