Kuha on makean veden kala, joka viihtyy myös rannikoiden murtovesissä. Ympäristönsä suhteen vaatelias kuha suosii sameita ja lämpimiä vesiä. Kuhaa pyydetään lähes ympärivuotisesti.
Kokkaa kuhaa
Kuhan liha on valkoista, kiinteää, keskirasvaista ja fileoituna lähes ruodotonta.
Valmista kuha helposti pöytään: paista tai pariloi kuhafileet sellaisenaan tai leivitettyinä. Kietaise kuhafileet rulliksi maustettuina tai täytettyinä, kypsennä uunissa ja tarjoa kastikkeen kanssa.
Tee juhlava kuhaterriini tai kermainen kuhakeitto. Kokeile myös kuharuokien klassikkoa, Kuha Walewskaa. Siinä kuha kuorrutetaan sitruunaisella kermakastikkeella ja perunasosepursotuksilla. Kuha on hyvää myös aasialaismausteisissa ruoissa ja trendikkäissä bowl-annoksissa.