Sulata jäiset kuhafileet pakkauksen ohjeen mukaan.
Leikkaa fileet neljäksi palaksi. Ripottele paloille suolaa ja pippuria.
Keitä riisi-ohraseos kalaliemessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta silputulla tillillä ja sitruunamehulla.
Revi salaatti. Vuole kurkku juustohöylällä ohuiksi pitkiksi suikaleiksi.
Hienonna ruohosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset.
Paista kuhapaloja pannulla rasvassa noin 2 minuuttia molemmin puolin.
Jaa salaatti kulhojen pohjalle. Lisää riisi-ohraseos ja kuhapalat päälle. Lisää koristeeksi kurkkurullia, sitruunalohkoja ja tilliä. Tarjoa kastike erikseen.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1414
338
10,5 g
6,5 g
35,0 g
4,0 g
4,0 g
19,3 g
1,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,
7 dl Vettä,
1 rkl Piparjuuritahnaa,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli