Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuhabowl

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee trendikäs kulhoruoka suomalaiseen tyyliin kuhasta ja riisi-ohraseoksesta. Kevennä kalakulho salaatilla ja piristä piparjuuri-ruohosipulikastikkeella.

Ainekset

300 g
Kuhafileitä (pakaste)
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
2 dl
Riisi-ohraseosta
7 dl
Vettä
1 kpl
Kalaliemikuutio
1 kpl
Ruukku tilliä
2 rkl
Sitruunamehua
1 kpl
Ruukku jääsalaattia
1 kpl
Kurkku

Kastike

1 kpl
Ruukku ruohosipulia
2 dl
Kermaviiliä
1 rkl
Piparjuuritahnaa
1/2 tl
Suolaa

Lisäksi

1 rkl
Voita tai margariinia
4 kpl
Sitruunalohkoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata jäiset kuhafileet pakkauksen ohjeen mukaan.

300 g
Kuhafileitä (pakaste)
2

Leikkaa fileet neljäksi palaksi. Ripottele paloille suolaa ja pippuria.

1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
3

Keitä riisi-ohraseos kalaliemessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta silputulla tillillä ja sitruunamehulla.

2 dl
Riisi-ohraseosta
1 kpl
Kalaliemikuutio
7 dl
Vettä
1 kpl
Ruukku tilliä
2 rkl
Sitruunamehua
4

Revi salaatti. Vuole kurkku juustohöylällä ohuiksi pitkiksi suikaleiksi.

1 kpl
Ruukku jääsalaattia
1 kpl
Kurkku
5

Hienonna ruohosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset.

1 kpl
Ruukku ruohosipulia
1 rkl
Piparjuuritahnaa
2 dl
Kermaviiliä
1/2 tl
Suolaa
6

Paista kuhapaloja pannulla rasvassa noin 2 minuuttia molemmin puolin.

1 rkl
Voita tai margariinia
300 g
Kuhafileitä (pakaste)
7

Jaa salaatti kulhojen pohjalle. Lisää riisi-ohraseos ja kuhapalat päälle. Lisää koristeeksi kurkkurullia, sitruunalohkoja ja tilliä. Tarjoa kastike erikseen.

4 kpl
Sitruunalohkoa
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.7.2018
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

338

1414

10,5 g

6,5 g

35,0 g

4,0 g

4,0 g

19,3 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,

7 dl Vettä,

1 rkl Piparjuuritahnaa,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli