Tee trendikäs kulhoruoka suomalaiseen tyyliin kuhasta ja riisi-ohraseoksesta. Kevennä kalakulho salaatilla ja piristä piparjuuri-ruohosipulikastikkeella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gkuhafileitä (pakaste)
1/2 tlsuolaa
1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria
2 dlriisi-ohraseosta
7 dlvettä
1 kplkalaliemikuutio
1 kplruukku tilliä
2 rklsitruunamehua
1 kplruukku jääsalaattia
1 kplkurkku

Kastike

1 kplruukku ruohosipulia
2 dlkermaviiliä
1 rklpiparjuuritahnaa
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

1 rklvoita tai margariinia
4 kplsitruunalohkoa

Valmistus

  1. 1

    Sulata jäiset kuhafileet pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    300 gkuhafileitä (pakaste)
  2. 2

    Leikkaa fileet neljäksi palaksi. Ripottele paloille suolaa ja pippuria.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria
  3. 3

    Keitä riisi-ohraseos kalaliemessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta silputulla tillillä ja sitruunamehulla.

    MääräAinesosa
    2 dlriisi-ohraseosta
    1 kplkalaliemikuutio
    7 dlvettä
    1 kplruukku tilliä
    2 rklsitruunamehua
  4. 4

    Revi salaatti. Vuole kurkku juustohöylällä ohuiksi pitkiksi suikaleiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku jääsalaattia
    1 kplkurkku
  5. 5

    Hienonna ruohosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku ruohosipulia
    1 rklpiparjuuritahnaa
    2 dlkermaviiliä
    1/2 tlsuolaa
  6. 6

    Paista kuhapaloja pannulla rasvassa noin 2 minuuttia molemmin puolin.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita tai margariinia
    300 gkuhafileitä (pakaste)
  7. 7

    Jaa salaatti kulhojen pohjalle. Lisää riisi-ohraseos ja kuhapalat päälle. Lisää koristeeksi kurkkurullia, sitruunalohkoja ja tilliä. Tarjoa kastike erikseen.

    MääräAinesosa
    4 kplsitruunalohkoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria, 7 dl Vettä, 1 rkl Piparjuuritahnaa, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä