Kuhabowl

Nappaa talteen!
Tee trendikäs kulhoruoka suomalaiseen tyyliin kuhasta ja riisi-ohraseoksesta. Kevennä kalakulho salaatilla ja piristä piparjuuri-ruohosipulikastikkeella.
| 300 g | kuhafileitä (pakaste) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
| 2 dl | riisi-ohraseosta |
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 kpl | ruukku jääsalaattia |
| 1 kpl | kurkku |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
| 2 dl | kermaviiliä |
| 1 rkl | piparjuuritahnaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | voita tai margariinia |
| 4 kpl | sitruunalohkoa |
- 1.
Sulata jäiset kuhafileet pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Leikkaa fileet neljäksi palaksi. Ripottele paloille suolaa ja pippuria.
- 3.
Keitä riisi-ohraseos kalaliemessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta silputulla tillillä ja sitruunamehulla.
- 4.
Revi salaatti. Vuole kurkku juustohöylällä ohuiksi pitkiksi suikaleiksi.
- 5.
Hienonna ruohosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset.
- 6.
Paista kuhapaloja pannulla rasvassa noin 2 minuuttia molemmin puolin.
- 7.
Jaa salaatti kulhojen pohjalle. Lisää riisi-ohraseos ja kuhapalat päälle. Lisää koristeeksi kurkkurullia, sitruunalohkoja ja tilliä. Tarjoa kastike erikseen.
Kuhabowl
Tee trendikäs kulhoruoka suomalaiseen tyyliin kuhasta ja riisi-ohraseoksesta. Kevennä kalakulho salaatilla ja piristä piparjuuri-ruohosipulikastikkeella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | kuhafileitä (pakaste) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
| 2 dl | riisi-ohraseosta |
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 kpl | ruukku jääsalaattia |
| 1 kpl | kurkku |
Kastike | |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
| 2 dl | kermaviiliä |
| 1 rkl | piparjuuritahnaa |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1 rkl | voita tai margariinia |
| 4 kpl | sitruunalohkoa |
Valmistus
- 1
Sulata jäiset kuhafileet pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 300 g kuhafileitä (pakaste) - 2
Leikkaa fileet neljäksi palaksi. Ripottele paloille suolaa ja pippuria.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 1/4 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria - 3
Keitä riisi-ohraseos kalaliemessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta silputulla tillillä ja sitruunamehulla.
Määrä Ainesosa 2 dl riisi-ohraseosta 1 kpl kalaliemikuutio 7 dl vettä 1 kpl ruukku tilliä 2 rkl sitruunamehua - 4
Revi salaatti. Vuole kurkku juustohöylällä ohuiksi pitkiksi suikaleiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku jääsalaattia 1 kpl kurkku - 5
Hienonna ruohosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku ruohosipulia 1 rkl piparjuuritahnaa 2 dl kermaviiliä 1/2 tl suolaa - 6
Paista kuhapaloja pannulla rasvassa noin 2 minuuttia molemmin puolin.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita tai margariinia 300 g kuhafileitä (pakaste) - 7
Jaa salaatti kulhojen pohjalle. Lisää riisi-ohraseos ja kuhapalat päälle. Lisää koristeeksi kurkkurullia, sitruunalohkoja ja tilliä. Tarjoa kastike erikseen.
Määrä Ainesosa 4 kpl sitruunalohkoa
Ravintosisältö
338
Energiaa kcal
1414
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
19,3 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
338
Energiaa kcal
1414
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
19,3 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria, 7 dl Vettä, 1 rkl Piparjuuritahnaa, 0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























