Kuohkea kuhakeitto - Yhteishyvä

Kuohkea kuhakeitto

Annokset
4
Ruokavalio
Kuhakeiton juhlaversiossa kasvikset soseutetaan valkoviiniliemeen, keitto pehmennetään kermavaahdolla ja paistettu kuha nostetaan valmiin keiton pinnalle.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Pakastekuhafileitä
1 - 2 rkl
Voita
1/2 tl
Suolaa

LIEMI

300 g
(5-6) puikulaperunaa
100 g
Juuriselleriä
1 kpl
Purjon vaalea osa
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Voita
7 dl
Vettä
2 dl
Kuivaa valkoviiniä
2 kpl
Kalaliemikuutiota
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 - 1 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) valkopippuria
1 dl
Kuohukermaa
1 - 2 rkl
Tilliä silputtuna
1 - 2 rkl
Ruohosipulia silputtuna

Vinkki
Murustele kuhakeiton pinnalle paahdettua ruisleipää. Jos valmistat koko itsenäisyyspäivän juhlamenun, murusta rapeiden reikäleipien sisäpalat keiton pinnalle.

Näin teet

1

Ota kuhafileet jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Kuori ja paloittele perunat ja selleri. Halkaise ja pese purjo. Viipaloi purjon valkoinen osa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kasvikset voissa kattilassa. Lisää vesi, viini ja liemikuutiot. Keitä kasvikset täysin pehmeiksi. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Vaahdota kerma pehmeäksi. Silppua tilli ja ruohosipuli.

Leikkaa fileet 3–4 cm leveiksi suikaleiksi. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista kalapalat kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla.

Kuumenna keittopohja kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja kääntele kermavaahto keittoon. Annostele keitto lautasille. Nosta kalapalat pinnalle ja koristele annokset yrteillä.

Vinkki
Murustele kuhakeiton pinnalle paahdettua ruisleipää. Jos valmistat koko itsenäisyyspäivän juhlamenun, murusta rapeiden reikäleipien sisäpalat keiton pinnalle.

Katso menuehdotus itsenäisyyspäiväksi

2

Kuori ja paloittele perunat ja selleri. Halkaise ja pese purjo. Viipaloi purjon valkoinen osa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kasvikset voissa kattilassa. Lisää vesi, viini ja liemikuutiot. Keitä kasvikset täysin pehmeiksi. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

300 g
(5-6) puikulaperunaa
100 g
Juuriselleriä
1 kpl
Purjon vaalea osa
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Voita
7 dl
Vettä
2 dl
Kuivaa valkoviiniä
2 kpl
Kalaliemikuutiota
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 - 1 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) valkopippuria
3

Vaahdota kerma pehmeäksi. Silppua tilli ja ruohosipuli.

1 dl
Kuohukermaa
1 - 2 rkl
Tilliä silputtuna
1 - 2 rkl
Ruohosipulia silputtuna
4

Leikkaa fileet 3–4 cm leveiksi suikaleiksi. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista kalapalat kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla.

300 g
Pakastekuhafileitä
1 - 2 rkl
Voita
1/2 tl
Suolaa
5

Kuumenna keittopohja kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja kääntele kermavaahto keittoon. Annostele keitto lautasille. Nosta kalapalat pinnalle ja koristele annokset yrteillä.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Päivi Ristell
Julkaistu: 16.11.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g61 g
Proteiinia17 g69 g
Rasvaa19 g74 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj1409 5634
Energiaa kcal336 1345

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 7 dl Vettä

  • 0,5 - 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) valkopippuria

  • 1 - 2 rkl Tilliä silputtuna

  • 1 - 2 rkl Ruohosipulia silputtuna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g61 g
Proteiinia17 g69 g
Rasvaa19 g74 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj1409 5634
Energiaa kcal336 1345

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 7 dl Vettä

  • 0,5 - 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) valkopippuria

  • 1 - 2 rkl Tilliä silputtuna

  • 1 - 2 rkl Ruohosipulia silputtuna

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.