Kuohkea kuhakeitto
45 min

Nappaa talteen!
Kuhakeiton juhlaversiossa kasvikset soseutetaan valkoviiniliemeen, keitto pehmennetään kermavaahdolla ja paistettu kuha nostetaan valmiin keiton pinnalle.
| 300 g | pakastekuhafileitä |
| 2 rkl | voita |
| 1/2 tl | suolaa |
| Liemi | |
|---|---|
| 300 g | (5-6) puikulaperunaa |
| 100 g | juuriselleriä |
| 1 kpl | purjo (vaalea osa) |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | voita |
| 7 dl | vettä |
| 2 dl | kuivaa valkoviiniä |
| 2 kpl | kalaliemikuutiota (gluteeniton) |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 2 rkl | tilliä |
| 2 rkl | ruohosipulia |
- 1.
Sulata kuhafileet ennen ruoanvalmistusta.
- 2.
Kuori ja paloittele perunat ja selleri. Halkaise ja pese purjo. Viipaloi purjon valkoinen osa. Kuori ja hienonna sipuli.
- 3.
Kuullota kasvikset voissa kattilassa. Lisää vesi, viini ja liemikuutiot. Keitä kasvikset täysin pehmeiksi. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
- 4.
Vaahdota kerma pehmeäksi. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
- 5.
Leikkaa fileet 3–4 cm leveiksi suikaleiksi. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista kalapalat kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla.
- 6.
Kuumenna keittopohja kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja kääntele kermavaahto keittoon. Annostele keitto lautasille. Nosta kalapalat pinnalle ja koristele annokset yrteillä.
Kuohkea kuhakeitto
arvosana5/5
45 min
Kuhakeiton juhlaversiossa kasvikset soseutetaan valkoviiniliemeen, keitto pehmennetään kermavaahdolla ja paistettu kuha nostetaan valmiin keiton pinnalle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | pakastekuhafileitä |
| 2 rkl | voita |
| 1/2 tl | suolaa |
Liemi | |
| 300 g | (5-6) puikulaperunaa |
| 100 g | juuriselleriä |
| 1 kpl | purjo (vaalea osa) |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | voita |
| 7 dl | vettä |
| 2 dl | kuivaa valkoviiniä |
| 2 kpl | kalaliemikuutiota (gluteeniton) |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 2 rkl | tilliä |
| 2 rkl | ruohosipulia |
Valmistus
- 1
Sulata kuhafileet ennen ruoanvalmistusta.
Määrä Ainesosa 300 g pakastekuhafileitä - 2
Kuori ja paloittele perunat ja selleri. Halkaise ja pese purjo. Viipaloi purjon valkoinen osa. Kuori ja hienonna sipuli.
Määrä Ainesosa 300 g (5-6) puikulaperunaa 100 g juuriselleriä 1 kpl purjo (vaalea osa) 1 kpl sipuli - 3
Kuullota kasvikset voissa kattilassa. Lisää vesi, viini ja liemikuutiot. Keitä kasvikset täysin pehmeiksi. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita 7 dl vettä 2 dl kuivaa valkoviiniä 2 kpl kalaliemikuutiota (gluteeniton) 1 rkl sitruunamehua 3/4 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria jauhettuna - 4
Vaahdota kerma pehmeäksi. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
Määrä Ainesosa 1 dl kuohukermaa 2 rkl tilliä 2 rkl ruohosipulia - 5
Leikkaa fileet 3–4 cm leveiksi suikaleiksi. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista kalapalat kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 300 g pakastekuhafileitä 2 rkl voita 1/2 tl suolaa - 6
Kuumenna keittopohja kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja kääntele kermavaahto keittoon. Annostele keitto lautasille. Nosta kalapalat pinnalle ja koristele annokset yrteillä.
Murustele kuhakeiton pinnalle paahdettua ruisleipää. Huomioi, että tällöin ruoka ei ole gluteeniton.
Ravintosisältö
340
Energiaa kcal
1427
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,8 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
17,5 g
Proteiinia
4,5 g
Suolaa
340
Energiaa kcal
1427
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,8 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
17,5 g
Proteiinia
4,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























