Kuha Walewska

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Kypsennä kuha valkoviiniliemessä, peittele kermaisella kastikkeella ja pursota ympärille perunamuusiruusukkeita. Viimeistele gratinoitu retroherkku lopuksi vielä paistetuilla katkaravuilla ja herkkusienillä. Kuha Walewska on todellinen sunnuntaipäivällisten superklassikko.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkuhafileetä
1 dlvettä
1/2 kplkalaliemikuutio (gluteeniton)
1 dlkuivaa valkoviiniä
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
1 rklsitruunamehua
75 g(1.5 dl) juustoraastetta

Perunagratiini

5 dlperunamuusia
1 kplkananmuna

Lisäksi

10 kplherkkusientä
180 g(1 ps) katkarapuja (pakaste)
2 tlmargariinia
2 rklpersiljaa hienonnettuna

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Poista kalasta tarvittaessa ruodot. Laita kala uunivuokaan. Kuumenna vesi kattilassa ja liuota joukkoon liemikuutio. Kaada liemi ja valkoviini vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    600 gkuhafileetä
    1 dlvettä
    1/2 kplkalaliemikuutio (gluteeniton)
    1 dlkuivaa valkoviiniä
  2. 2

    Ota vuoka uunista ja säädä uuni 225 asteeseen. Valuta liemi vuoasta kattilaan, mutta jätä kalat vuokaan. Lisää kerma, mausteet ja sitruunamehu kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut kastikkeeseen. Kaada kastike vuokaan kalan päälle.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria
    1 rklsitruunamehua
    75 g(1.5 dl) juustoraastetta
  3. 3

    Sekoita kananmuna perunamuusiin. Pursota tai lusikoi muusi vuoan reunoille ruusukkeiksi. Paista uunin ylätasolla noin 12 minuuttia, kunnes muusi on saanut hieman väriä. Tarkkaile, että muusin pinta ei pala.

    MääräAinesosa
    5 dlperunamuusia
    1 kplkananmuna
  4. 4

    Ruoan kypsyessä puhdista ja viipaloi sienet. Kumoa jäiset katkaravut kuumalle pannulle ja kuumenna sekoitellen. Kun neste on lähes haihtunut, lisää rasva ja herkkusienet. Paista sekoitellen, kunnes sienet ovat saaneet hieman väriä. Laita katkaravut, sienet ja hienonnettu persilja kuhan päälle. Tarjoa salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    10 kplherkkusientä
    2 tlmargariinia
    2 rklpersiljaa hienonnettuna
    180 g(1 ps) katkarapuja (pakaste)

Vinkki: Jos muusia on enemmän kuin vuoan reunoille mahtuu, voit pursottaa loput pieneen voideltuun uunivuokaan ja gratinoida uunissa samaan aikaan kalavuoan kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
30.9.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä