Säädä uuni 175 asteeseen. Poista kalasta tarvittaessa ruodot. Laita kala uunivuokaan. Kuumenna vesi kattilassa ja liuota joukkoon kalaliemi. Kaada liemi vuokaan. Kypsennä uunissa 15 minuuttia.
Ota vuoka uunista ja säädä uuni 225 asteeseen. Kaada kalaliemi kattilaan, mutta jätä kalat vuokaan. Lisää kerma, mausteet ja sitruunamehu kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut kastikkeeseen. Kaada kastike vuokaan kalan päälle.
Sekoita perunamuusi ja kananmuna. Lusikoi muusi pursotinpussiin ja pursota vuoan reunoille ruusukkeita. Pursotuksen sijaan voit nostella lusikalla muusista nokareita vuoan reunoille. Paista uunin ylätasolla noin 12 minuuttia, kunnes muusi on saanut hieman väriä. Tarkkaile, että muusin pinta ei pala.
Vuoan paistuessa puhdista ja viipaloi sienet. Kumoa jäiset katkaravut kuumalle pannulle ja kuumenna sekoitellen. Kun neste on lähes haihtunut, lisää rasva ja herkkusienet. Paista sekoitellen, kunnes sienet ovat saaneet hieman väriä. Laita katkaravut, sienet ja hienonnettu persilja kuhan päälle. Tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki: Jos muusia on enemmän kuin vuoan reunoille mahtuu, voit pursottaa loput pieneen voideltuun uunivuokaan ja gratinoida uunissa samaan aikaan kalavuoan kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1701
407
20,3 g
11,3 g
15,3 g
2,5 g
1,0 g
39,8 g
1,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 dl juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli