Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kuha Walewska

Kuha Walewska

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Kypsennä kuha valkoviiniliemessä, peittele kermaisella kastikkeella ja pursota ympärille perunamuusiruusukkeita. Viimeistele gratinoitu retroherkku lopuksi vielä paistetuilla katkaravuilla ja herkkusienillä. Kuha Walewska on todellinen sunnuntaipäivällisten superklassikko.

Ainekset

600 g
kuhafileetä
1 dl
vettä
1/2 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton)
1 dl
kuivaa valkoviiniä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1 rkl
sitruunamehua
75 g
(1.5 dl) juustoraastetta

perunagratiini

5 dl
perunamuusia
1 kpl
kananmuna

lisäksi

10 kpl
herkkusientä
180 g
(1 ps) katkarapuja (pakaste)
2 tl
margariinia
2 rkl
persiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista kalasta tarvittaessa ruodot. Laita kala uunivuokaan. Kuumenna vesi kattilassa ja liuota joukkoon kalaliemi. Kaada liemi ja valkoviini vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

600 g
kuhafileetä
1 dl
vettä
1/2 kpl
kalaliemikuutio (gluteeniton)
1 dl
kuivaa valkoviiniä
2

Ota vuoka uunista ja säädä uuni 225 asteeseen. Valuta liemi vuoasta kattilaan, mutta jätä kalat vuokaan. Lisää kerma, mausteet ja sitruunamehu kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut kastikkeeseen. Kaada kastike vuokaan kalan päälle.

2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1 rkl
sitruunamehua
75 g
(1.5 dl) juustoraastetta
3

Sekoita kananmuna perunamuusiin. Pursota tai lusikoi muusi vuoan reunoille ruusukkeiksi. Paista uunin ylätasolla noin 12 minuuttia, kunnes muusi on saanut hieman väriä. Tarkkaile, että muusin pinta ei pala.

5 dl
perunamuusia
1 kpl
kananmuna
4

Ruoan kypsyessä puhdista ja viipaloi sienet. Kumoa jäiset katkaravut kuumalle pannulle ja kuumenna sekoitellen. Kun neste on lähes haihtunut, lisää rasva ja herkkusienet. Paista sekoitellen, kunnes sienet ovat saaneet hieman väriä. Laita katkaravut, sienet ja hienonnettu persilja kuhan päälle. Tarjoa salaatin kanssa.

10 kpl
herkkusientä
2 tl
margariinia
2 rkl
persiljaa hienonnettuna
180 g
(1 ps) katkarapuja (pakaste)

Vinkki: Jos muusia on enemmän kuin vuoan reunoille mahtuu, voit pursottaa loput pieneen voideltuun uunivuokaan ja gratinoida uunissa samaan aikaan kalavuoan kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja, Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 30.9.2019
Muokattu: 22.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

495

2070

26,0 g

14,8 g

15,5 g

2,8 g

1,0 g

45,0 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli