Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kuhaterriini

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Itse tehty kuhaterriini kruunaa kalapöydän. Terriini valmistuu helposti pakastekuhafileistä, ja sen voi koristella ja katkaravuilla ja kylmäsavulohella. Tarjoa lisäksi perunaa.

Ainekset

600 g
Pakastekuhafileitä
100 g
Kylmäsavulohta
3 kpl
Valkuaista
2 tl
Suolaa
1/4 tl
Valkopippuria
3 dl
Kuohukermaa
1/2 dl
Tillisilppua

Kastike

3 dl
Ruokakermaa
1/2 kpl
Kalaliemikuutiota
1 tl
Raastettua sitruunan kuorta
2 kpl
Keltuaista
Silputtua tilliä
Valkopippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Jauha paloiteltu kala suolan ja valkuaisten kanssa monitoimikoneessa. Sekoita hetki. Lisää kerma ja pippuri. Sekoita hetki. Ota massa pois koneesta ja lisää tilli. Peitä 1,5 litran vetoinen pitkänomainen vuoka leivinpaperisuikaleilla. Pane puolet massasta vuoan pohjalle, lisää päälle kylmäsavulohiviipaleet ja peitä murekemassalla. Peitä vuoka kasinkertaisella foliolla ja kypsennä terriini vesihauteessa 150-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia. Tarkista kypsyys keskeltä. Valmista kastike. Mittaa kerma kattilaan, murenna sekaan liemikuutio ja sitruunankuoriraaste. Keitä pari minuuttia. Sekoita keltuaisten rakenne rikki. Lisää kastikkeeseen ja kuumenna hetki sekoitellen. Lisää tillisilppu ja mausta pippurilla.

Vinkki: Koristele kumottu terriini halutessasi katkaravuilla ja kylmäsavulohella ja tarjoa lisänä keitettyjä tai paistettuja perunoita.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

421

1759

32,8 g

18,7 g

3,2 g

2,8 g

28,0 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Suolaa,

0,25 tl Valkopippuria,

0,5 dl Tillisilppua,

1 tl Raastettua sitruunan kuorta,

Silputtua tilliä,

Valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli