Kuhaterriini - Yhteishyvä

Kuhaterriini

???
Annokset
6
Ruokavalio
Itse tehty kuhaterriini kruunaa kalapöydän. Terriini valmistuu helposti pakastekuhafileistä, ja sen voi koristella ja katkaravuilla ja kylmäsavulohella. Tarjoa lisäksi perunaa.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Pakastekuhafileitä
100 g
Kylmäsavulohta
3 kpl
Valkuaista
2 tl
Suolaa
1/4 tl
Valkopippuria
3 dl
Kuohukermaa
1/2 dl
Tillisilppua

KASTIKE

3 dl
Ruokakermaa
1/2 kpl
Kalaliemikuutiota
1 tl
Raastettua sitruunan kuorta
2 kpl
Keltuaista
Silputtua tilliä
Valkopippuria

Näin teet

1

Jauha paloiteltu kala suolan ja valkuaisten kanssa monitoimikoneessa. Sekoita hetki. Lisää kerma ja pippuri. Sekoita hetki. Ota massa pois koneesta ja lisää tilli. Peitä 1,5 litran vetoinen pitkänomainen vuoka leivinpaperisuikaleilla. Pane puolet massasta vuoan pohjalle, lisää päälle kylmäsavulohiviipaleet ja peitä murekemassalla. Peitä vuoka kasinkertaisella foliolla ja kypsennä terriini vesihauteessa 150-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia. Tarkista kypsyys keskeltä. Valmista kastike. Mittaa kerma kattilaan, murenna sekaan liemikuutio ja sitruunankuoriraaste. Keitä pari minuuttia. Sekoita keltuaisten rakenne rikki. Lisää kastikkeeseen ja kuumenna hetki sekoitellen. Lisää tillisilppu ja mausta pippurilla.

Vinkki: Koristele kumottu terriini halutessasi katkaravuilla ja kylmäsavulohella ja tarjoa lisänä keitettyjä tai paistettuja perunoita.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g19 g
Proteiinia28 g168 g
Rasvaa33 g197 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj1759 10556
Energiaa kcal421 2523

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Suolaa

  • 0,25 tl Valkopippuria

  • 0,5 dl Tillisilppua

  • 1 tl Raastettua sitruunan kuorta

  • Silputtua tilliä

  • Valkopippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g19 g
Proteiinia28 g168 g
Rasvaa33 g197 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj1759 10556
Energiaa kcal421 2523

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Suolaa

  • 0,25 tl Valkopippuria

  • 0,5 dl Tillisilppua

  • 1 tl Raastettua sitruunan kuorta

  • Silputtua tilliä

  • Valkopippuria

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.