Kuhaterriini | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kuhaterriini

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Itse tehty kuhaterriini kruunaa kalapöydän. Terriini valmistuu helposti pakastekuhafileistä, ja sen voi koristella ja katkaravuilla ja kylmäsavulohella. Tarjoa lisäksi perunaa.

Ruokavaliot

Ainekset

600 g
Pakastekuhafileitä
100 g
Kylmäsavulohta
3 kpl
Valkuaista
2 tl
Suolaa
1/4 tl
Valkopippuria
3 dl
Kuohukermaa
1/2 dl
Tillisilppua

kastike

3 dl
Ruokakermaa
1/2 kpl
Kalaliemikuutiota
1 tl
Raastettua sitruunan kuorta
2 kpl
Keltuaista
Silputtua tilliä
Valkopippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Jauha paloiteltu kala suolan ja valkuaisten kanssa monitoimikoneessa. Sekoita hetki. Lisää kerma ja pippuri. Sekoita hetki. Ota massa pois koneesta ja lisää tilli. Peitä 1,5 litran vetoinen pitkänomainen vuoka leivinpaperisuikaleilla. Pane puolet massasta vuoan pohjalle, lisää päälle kylmäsavulohiviipaleet ja peitä murekemassalla. Peitä vuoka kasinkertaisella foliolla ja kypsennä terriini vesihauteessa 150-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia. Tarkista kypsyys keskeltä. Valmista kastike. Mittaa kerma kattilaan, murenna sekaan liemikuutio ja sitruunankuoriraaste. Keitä pari minuuttia. Sekoita keltuaisten rakenne rikki. Lisää kastikkeeseen ja kuumenna hetki sekoitellen. Lisää tillisilppu ja mausta pippurilla.

Vinkki: Koristele kumottu terriini halutessasi katkaravuilla ja kylmäsavulohella ja tarjoa lisänä keitettyjä tai paistettuja perunoita.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 5.12.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1759

421

32,8 g

18,7 g

3,2 g

2,8 g

28,0 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Suolaa,

0,25 tl Valkopippuria,

0,5 dl Tillisilppua,

1 tl Raastettua sitruunan kuorta,

Silputtua tilliä,

Valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli