Kuhaterriini

Nappaa talteen!
Itse tehty kuhaterriini kruunaa kalapöydän. Terriini valmistuu helposti pakastekuhafileistä, ja sen voi koristella ja katkaravuilla ja kylmäsavulohella. Tarjoa lisäksi perunaa.
| 600 g | pakastekuhafileitä |
| 100 g | kylmäsavulohta |
| 3 kpl | valkuaista |
| 2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 3 dl | kuohukermaa |
| 1/2 dl | tillisilppua |
| Kastike | |
|---|---|
| 3 dl | ruokakermaa |
| 1/2 kpl | kalaliemikuutiota |
| 1 tl | raastettua sitruunan kuorta |
| 2 kpl | keltuaista |
| silputtua tilliä | |
| valkopippuria | |
- 1.
Jauha paloiteltu kala suolan ja valkuaisten kanssa monitoimikoneessa. Sekoita hetki. Lisää kerma ja pippuri. Sekoita hetki. Ota massa pois koneesta ja lisää tilli. Peitä 1,5 litran vetoinen pitkänomainen vuoka leivinpaperisuikaleilla. Pane puolet massasta vuoan pohjalle, lisää päälle kylmäsavulohiviipaleet ja peitä murekemassalla. Peitä vuoka kasinkertaisella foliolla ja kypsennä terriini vesihauteessa 150-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia. Tarkista kypsyys keskeltä. Valmista kastike. Mittaa kerma kattilaan, murenna sekaan liemikuutio ja sitruunankuoriraaste. Keitä pari minuuttia. Sekoita keltuaisten rakenne rikki. Lisää kastikkeeseen ja kuumenna hetki sekoitellen. Lisää tillisilppu ja mausta pippurilla.
Vinkki: Koristele kumottu terriini halutessasi katkaravuilla ja kylmäsavulohella ja tarjoa lisänä keitettyjä tai paistettuja perunoita.
Itse tehty kuhaterriini kruunaa kalapöydän. Terriini valmistuu helposti pakastekuhafileistä, ja sen voi koristella ja katkaravuilla ja kylmäsavulohella. Tarjoa lisäksi perunaa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | pakastekuhafileitä |
| 100 g | kylmäsavulohta |
| 3 kpl | valkuaista |
| 2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 3 dl | kuohukermaa |
| 1/2 dl | tillisilppua |
Kastike | |
| 3 dl | ruokakermaa |
| 1/2 kpl | kalaliemikuutiota |
| 1 tl | raastettua sitruunan kuorta |
| 2 kpl | keltuaista |
| silputtua tilliä | |
| valkopippuria | |
Valmistus
- 1
Jauha paloiteltu kala suolan ja valkuaisten kanssa monitoimikoneessa. Sekoita hetki. Lisää kerma ja pippuri. Sekoita hetki. Ota massa pois koneesta ja lisää tilli. Peitä 1,5 litran vetoinen pitkänomainen vuoka leivinpaperisuikaleilla. Pane puolet massasta vuoan pohjalle, lisää päälle kylmäsavulohiviipaleet ja peitä murekemassalla. Peitä vuoka kasinkertaisella foliolla ja kypsennä terriini vesihauteessa 150-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia. Tarkista kypsyys keskeltä. Valmista kastike. Mittaa kerma kattilaan, murenna sekaan liemikuutio ja sitruunankuoriraaste. Keitä pari minuuttia. Sekoita keltuaisten rakenne rikki. Lisää kastikkeeseen ja kuumenna hetki sekoitellen. Lisää tillisilppu ja mausta pippurilla.
Vinkki: Koristele kumottu terriini halutessasi katkaravuilla ja kylmäsavulohella ja tarjoa lisänä keitettyjä tai paistettuja perunoita.
Ravintosisältö
421
Energiaa kcal
1759
Energiaa kj
32,8 g
Rasvaa
18,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,2 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
—
Kuituja
28,0 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
421
Energiaa kcal
1759
Energiaa kj
32,8 g
Rasvaa
18,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,2 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
—
Kuituja
28,0 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Suolaa, 0,25 tl Valkopippuria, 0,5 dl Tillisilppua, 1 tl Raastettua sitruunan kuorta, Silputtua tilliä, Valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























