Kuhaterriini

arvosana4/5

(1)arvio
6 Annosta

Itse tehty kuhaterriini kruunaa kalapöydän. Terriini valmistuu helposti pakastekuhafileistä, ja sen voi koristella ja katkaravuilla ja kylmäsavulohella. Tarjoa lisäksi perunaa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
600 gpakastekuhafileitä
100 gkylmäsavulohta
3 kplvalkuaista
2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
3 dlkuohukermaa
1/2 dltillisilppua

Kastike

3 dlruokakermaa
1/2 kplkalaliemikuutiota
1 tlraastettua sitruunan kuorta
2 kplkeltuaista
silputtua tilliä
valkopippuria

Valmistus

  1. 1

    Jauha paloiteltu kala suolan ja valkuaisten kanssa monitoimikoneessa. Sekoita hetki. Lisää kerma ja pippuri. Sekoita hetki. Ota massa pois koneesta ja lisää tilli. Peitä 1,5 litran vetoinen pitkänomainen vuoka leivinpaperisuikaleilla. Pane puolet massasta vuoan pohjalle, lisää päälle kylmäsavulohiviipaleet ja peitä murekemassalla. Peitä vuoka kasinkertaisella foliolla ja kypsennä terriini vesihauteessa 150-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia. Tarkista kypsyys keskeltä. Valmista kastike. Mittaa kerma kattilaan, murenna sekaan liemikuutio ja sitruunankuoriraaste. Keitä pari minuuttia. Sekoita keltuaisten rakenne rikki. Lisää kastikkeeseen ja kuumenna hetki sekoitellen. Lisää tillisilppu ja mausta pippurilla.

    Vinkki: Koristele kumottu terriini halutessasi katkaravuilla ja kylmäsavulohella ja tarjoa lisänä keitettyjä tai paistettuja perunoita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Suolaa, 0,25 tl Valkopippuria, 0,5 dl Tillisilppua, 1 tl Raastettua sitruunan kuorta, Silputtua tilliä, Valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä