Jauha paloiteltu kala suolan ja valkuaisten kanssa monitoimikoneessa. Sekoita hetki. Lisää kerma ja pippuri. Sekoita hetki. Ota massa pois koneesta ja lisää tilli. Peitä 1,5 litran vetoinen pitkänomainen vuoka leivinpaperisuikaleilla. Pane puolet massasta vuoan pohjalle, lisää päälle kylmäsavulohiviipaleet ja peitä murekemassalla. Peitä vuoka kasinkertaisella foliolla ja kypsennä terriini vesihauteessa 150-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia. Tarkista kypsyys keskeltä. Valmista kastike. Mittaa kerma kattilaan, murenna sekaan liemikuutio ja sitruunankuoriraaste. Keitä pari minuuttia. Sekoita keltuaisten rakenne rikki. Lisää kastikkeeseen ja kuumenna hetki sekoitellen. Lisää tillisilppu ja mausta pippurilla.
Vinkki: Koristele kumottu terriini halutessasi katkaravuilla ja kylmäsavulohella ja tarjoa lisänä keitettyjä tai paistettuja perunoita.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1759
421
32,8 g
18,7 g
3,2 g
2,8 g
—
28,0 g
1,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Suolaa,
0,25 tl Valkopippuria,
0,5 dl Tillisilppua,
1 tl Raastettua sitruunan kuorta,
Silputtua tilliä,
Valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli