Mamman marjapiiras

arvosana5/5

(4)arviota
8 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Leivo perinteinen marjapiirakka mustikoista, vadelmista, herukoista tai raikkaasta marjasekoituksesta. Mehevä kermaviilitäyte tekee mamman marjapiirakasta ihanan täyteläisen.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

100 gmargariinia
1/2 dlsokeria
1 kplkananmuna
1 dlvehnäjauhoja
1 dlgraham- tai täysjyvävehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte

3 dlmustikoita, vadelmia tai herukoita
200 g(1 tlk) kermaviiliä
1 kplkananmuna
1/2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vaahdota margariini ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa muna vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja reunoille.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    1/2 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    1 dlvehnäjauhoja
    1 dlgraham- tai täysjyvävehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Levitä marjat piiraspohjalle. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja kaada seos marjojen päälle.

    MääräAinesosa
    3 dlmustikoita, vadelmia tai herukoita
    200 g(1 tlk) kermaviiliä
    1 kplkananmuna
    1/2 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
  3. 3

    Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Vinkki: Jos käytätä pakastemarjoja, sekoita niihin 1 rkl perunajauhoja ennen kuin levität marjat taikinalle. Perunajauhot imevät itseensä pakastemarjoista irtoavan nesteen eikä täytteestä tule vetistä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
10.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä