Herkullinen mustikkapiirakka muropohjalla
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee mustikkapiirakkaa kerralla koko pellillinen! Täyteläinen muropohjapiirakka mustikka-kermaviilitäytteellä kruunaa kahvihetken. Voit valmistaa piirakan tuoreista tai pakastetuista mustikoista.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | voita tai margariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 600 g | (1 l) mustikoita, tuore tai pakaste |
| (2 rkl perunajauhoja) | |
| 400 g | (2 prk) kermaviiliä |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa 18 % |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
- 1.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- 2.
Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi (noin 32 x 35 cm) jauhoja apuna käyttäen. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- 3.
Jos käytät pakastemustikoita, sekoita 2 rkl perunajauhoja jäisten marjojen joukkoon. Ripottele mustikat esipaistetun pohjan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset ja levitä mustikoiden päälle. Paista vielä noin 20 minuuttia.
Herkullinen mustikkapiirakka muropohjalla
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Tee mustikkapiirakkaa kerralla koko pellillinen! Täyteläinen muropohjapiirakka mustikka-kermaviilitäytteellä kruunaa kahvihetken. Voit valmistaa piirakan tuoreista tai pakastetuista mustikoista.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | voita tai margariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 600 g | (1 l) mustikoita, tuore tai pakaste |
| (2 rkl perunajauhoja) | |
| 400 g | (2 prk) kermaviiliä |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa 18 % |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 200 g voita tai margariinia 2 dl sokeria 2 kpl kananmunaa 5 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta - 2
Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi (noin 32 x 35 cm) jauhoja apuna käyttäen. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- 3
Jos käytät pakastemustikoita, sekoita 2 rkl perunajauhoja jäisten marjojen joukkoon. Ripottele mustikat esipaistetun pohjan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset ja levitä mustikoiden päälle. Paista vielä noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 600 g (1 l) mustikoita, tuore tai pakaste (2 rkl perunajauhoja) 400 g (2 prk) kermaviiliä 150 g (1 prk) ranskankermaa 18 % 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 3 kpl kananmunaa
Ravintosisältö
264
Energiaa kcal
1106
Energiaa kj
13,7 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,4 g
Hiilihydraatteja
16,9 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
264
Energiaa kcal
1106
Energiaa kj
13,7 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,4 g
Hiilihydraatteja
16,9 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (2 rkl perunajauhoja).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























