Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo mustikkapiirakka

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Pellillinen mustikkapiirakkaa valmistuu vaivatta helpolla ohjeella. Tarjoa mehevä mustikkapiirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa hieman jäähtyneenä.

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
7 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Vaniljasokeria
3 tl
Leivinjauhetta
200 g
Margariinia
2 dl
Maitoa
200 g
(4-5 dl) mustikoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Sulata margariini.

4 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
7 dl
Vehnäjauhoja
3 tl
Leivinjauhetta
1 rkl
Vaniljasokeria
200 g
Margariinia
2

Sekoita kuivat aineet, sula margariini ja maito vaahdon joukkoon vuorotellen. Sekoita kevyesti tasaiseksi taikinaksi.

2 dl
Maitoa
3

Vuoraa leivinpaperilla noin 25 x 35 cm:n kokoinen uunivuoka. Sekoita puolet mustikoista taikinan joukkoon ja valuta taikina tasaisesti vuoan pohjalle. Ripottele pinnalle loput mustikat.

200 g
(4-5 dl) mustikoita
4

Kypsennä piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen vuoan irrottamista.

Miltä maistui?(51 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ninna Lindstrom
Julkaistu: 20.7.2010
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

472

1977

19,2 g

7,0 g

64,2 g

30,1 g

2,3 g

9,1 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli