Helppo mustikkapiirakka

arvosana4/5

(59)arviota
10 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Pellillinen mustikkapiirakkaa valmistuu vaivatta helpolla ohjeella. Tarjoa mehevä mustikkapiirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa hieman jäähtyneenä.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
3 dlsokeria
7 dlvehnäjauhoja
1 rklvaniljasokeria
3 tlleivinjauhetta
200 gmargariinia
2 dlmaitoa
200 g(4-5 dl) mustikoita

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Sulata margariini.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    3 dlsokeria
    7 dlvehnäjauhoja
    3 tlleivinjauhetta
    1 rklvaniljasokeria
    200 gmargariinia
  2. 2

    Sekoita kuivat aineet, sula margariini ja maito vaahdon joukkoon vuorotellen. Sekoita kevyesti tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    2 dlmaitoa
  3. 3

    Vuoraa leivinpaperilla noin 25 x 35 cm:n kokoinen uunivuoka. Sekoita puolet mustikoista taikinan joukkoon ja valuta taikina tasaisesti vuoan pohjalle. Ripottele pinnalle loput mustikat.

    MääräAinesosa
    200 g(4-5 dl) mustikoita
  4. 4

    Kypsennä piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen vuoan irrottamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ninna Lindstrom
10.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä