Marjainen juustokakkupiirakka
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Marjainen juustokakkupiirakka on täydellisen mehevä yhdistelmä rapeaa pohjaa, silkkistä juustokakkua ja raikkaita marjoja. Pinnan viimeistelee ranskankermakerros.
| Pohja | |
|---|---|
| 300 g | kaurakeksejä |
| 150 g | voita tai margariinia |
| Marjatäyte | |
| 600 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 200 g | pakastemustikoita |
| 200 g | pakastevadelmia |
| 2 rkl | perunajauhoja |
| Ranskankermatäyte | |
| 300 g | ranskankermaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka tai -pelti (noin 22 x 32 cm).
- 2.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele muruseos vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Laske lämpötila 175-asteeseen.
- 3.
Sekoita tuorejuusto, munat ja sokeri. Levitä seos esipaistetun keksipohjan päälle. Sekoita keskenään pakastemarjat ja perunajauhot ja ripottele piirakan päälle. Paista piirakkaa 40 minuuttia.
- 4.
Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Sekoita keskenään ranskankermatäytteen ainekset. Levitä täyte piirakan päälle.
- 5.
Paista vielä noin 20–30 minuuttia, kunnes pinta on jähmettynyt. Anna piirakan jäähtyä täysin ennen leikkaamista.
Marjainen juustokakkupiirakka
arvosana4/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Marjainen juustokakkupiirakka on täydellisen mehevä yhdistelmä rapeaa pohjaa, silkkistä juustokakkua ja raikkaita marjoja. Pinnan viimeistelee ranskankermakerros.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 300 g | kaurakeksejä |
| 150 g | voita tai margariinia |
Marjatäyte | |
| 600 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 200 g | pakastemustikoita |
| 200 g | pakastevadelmia |
| 2 rkl | perunajauhoja |
Ranskankermatäyte | |
| 300 g | ranskankermaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka tai -pelti (noin 22 x 32 cm).
- 2
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele muruseos vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Laske lämpötila 175-asteeseen.
Määrä Ainesosa 300 g kaurakeksejä 150 g voita tai margariinia - 3
Sekoita tuorejuusto, munat ja sokeri. Levitä seos esipaistetun keksipohjan päälle. Sekoita keskenään pakastemarjat ja perunajauhot ja ripottele piirakan päälle. Paista piirakkaa 40 minuuttia.
Määrä Ainesosa 600 g maustamatonta tuorejuustoa 4 kpl kananmunaa 2 dl sokeria 200 g pakastemustikoita 200 g pakastevadelmia 2 rkl perunajauhoja - 4
Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Sekoita keskenään ranskankermatäytteen ainekset. Levitä täyte piirakan päälle.
Määrä Ainesosa 300 g ranskankermaa 1 1/2 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria - 5
Paista vielä noin 20–30 minuuttia, kunnes pinta on jähmettynyt. Anna piirakan jäähtyä täysin ennen leikkaamista.
Ohjeesta saa helposti gluteenittoman vaihtamalla kaurakeksit gluteenittomiin kaura- tai digestive-kekseihin.
Voit käyttää piirakkavuokana sopivankokoista keraamista tai lasista uunivuokaa, esimerkiksi lasagnevuokaa.
Ravintosisältö
380
Energiaa kcal
1592
Energiaa kj
23,6 g
Rasvaa
13,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,7 g
Hiilihydraatteja
27,9 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
380
Energiaa kcal
1592
Energiaa kj
23,6 g
Rasvaa
13,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,7 g
Hiilihydraatteja
27,9 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























