Marjainen juustokakkupiirakka

arvosana4/5

(24)arviota
16 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Marjainen juustokakkupiirakka on täydellisen mehevä yhdistelmä rapeaa pohjaa, silkkistä juustokakkua ja raikkaita marjoja. Pinnan viimeistelee ranskankermakerros.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

300 gkaurakeksejä
150 gvoita tai margariinia

Marjatäyte

600 gmaustamatonta tuorejuustoa
4 kplkananmunaa
2 dlsokeria
200 gpakastemustikoita
200 gpakastevadelmia
2 rklperunajauhoja

Ranskankermatäyte

300 granskankermaa
1 1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka tai -pelti (noin 22 x 32 cm).

  2. 2

    Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele muruseos vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Laske lämpötila 175-asteeseen.

    MääräAinesosa
    300 gkaurakeksejä
    150 gvoita tai margariinia
  3. 3

    Sekoita tuorejuusto, munat ja sokeri. Levitä seos esipaistetun keksipohjan päälle. Sekoita keskenään pakastemarjat ja perunajauhot ja ripottele piirakan päälle. Paista piirakkaa 40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    600 gmaustamatonta tuorejuustoa
    4 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
    200 gpakastemustikoita
    200 gpakastevadelmia
    2 rklperunajauhoja
  4. 4

    Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Sekoita keskenään ranskankermatäytteen ainekset. Levitä täyte piirakan päälle.

    MääräAinesosa
    300 granskankermaa
    1 1/2 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
  5. 5

    Paista vielä noin 20–30 minuuttia, kunnes pinta on jähmettynyt. Anna piirakan jäähtyä täysin ennen leikkaamista.

Ohjeesta saa helposti gluteenittoman vaihtamalla kaurakeksit gluteenittomiin kaura- tai digestive-kekseihin.

Voit käyttää piirakkavuokana sopivankokoista keraamista tai lasista uunivuokaa, esimerkiksi lasagnevuokaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
10.7.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä