Kuharullat valkoviinissä

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Kääri kuhafileisiin herkullista tuorejuusto-katkaraputäytettä ja hauduta kalarullat meheviksi valkoviinissä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gkuhafileitä
1 rklsitruunamehua
2 tlsuolaa

Täyte

100 gkatkarapuja
1/2 dltilliä hienonnettuna
5 cmpala purjoa
200 g(1 rs) katkaraputuorejuustoa

Lisäksi

3 dlvalkoviiniä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Levitä kalafileet työlaudalle ja poista fileen keskellä mahdollisesti oleva ruotorivi v-leikkauksella. Jos fileet ovat isoja, leikkaa ne pitkittäin kahteen osaan. Mausta fileet sitruunanmehulla ja suolalla.

    MääräAinesosa
    800 gkuhafileitä
    1 rklsitruunamehua
    2 tlsuolaa
  2. 2

    Valmista täyte. Sulata katkaravut siivilässä kylmän veden alla ja valuta kuiviksi. Hienonna katkaravut, tilli ja purjo. Sekoita ne tuorejuuston kanssa kulhossa.

    MääräAinesosa
    100 gkatkarapuja
    1/2 dltilliä hienonnettuna
    5 cmpala purjoa
    200 g(1 rs) katkaraputuorejuustoa
  3. 3

    Levitä täyte kuhafileille. Kääri fileet rullalle kapeasta pyrstöpäästä aloittaen. Kiinnitä tarvittaessa cocktailtikuilla. Aseta kuharullat vierekkäin uunivuokaan.

  4. 4

    Kaada valkoviini vuokaan. Kypsennä kuharullia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 dlvalkoviiniä
  5. 5

    Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja paistettujen kasvisten kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl tilliä hienonnettuna, 5 cm pala purjoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä