Paistettu kuha ja omena-avokadosalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paistettu kuha ja omena-avokadosalaatti

Paistettu kuha ja omena-avokadosalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paistetut kuhafileet ovat pikaruokaa parhaimmillaan. Omena antaa hapokkuutta, makeutta ja purutuntumaa kalan kanssa tarjottavalle avokadosalaatille.

Ainekset

600 g
kuhafileetä (nahatonta)
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa

omena-avokadosalaatti

1 kpl
omena
1 kpl
kurkku
1 kpl
avokado
1 kpl
punainen chili
1 kpl
(ruukku) korianteria
3 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
limemehua
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista omena-avokadosalaatti. Kuori ja kuutioi omena. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Halkaise avokado ja poista kivi. Irrota hedelmäliha kuoresta lusikalla ja kuutioi se. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja viipaloi. Hienonna korianteri.

1 kpl
omena
1 kpl
avokado
1 kpl
punainen chili
1 kpl
kurkku
1 kpl
(ruukku) korianteria
2

Sekoita kulhossa öljy, limemehu, sokeri ja suola. Lisää kaikki salaattiainekset.

2 rkl
limemehua
3 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1 tl
sokeria
3

Pyyhi fileiden pinta kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa fileet tarvittaessa osiin siten, että jokaiselle ruokailijalle tulee sama määrä kalaa. Voitele kuhafileet öljyllä molemmin puolin. Grillaa tai paista pannulla yhteensä noin 6 minuuttia välillä kääntäen, kunnes fileet ovat kypsät. Aika riippuu kuhafileen paksuudesta. Mausta suolalla. Laita fileet tarjoiluvadille. Tarjoa omena-avokadosalaatin kanssa.

1 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
600 g
kuhafileetä (nahatonta)

Grillaa kuhafilee joko parilalla tai öljyllä sipaistun folioarkin päällä, sillä nahattomaksi fileoitu kalafilee murenee helposti kypsennettäessä.

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 7.5.2019
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1442

345

22,5 g

2,0 g

4,5 g

4,5 g

3,0 g

29,5 g

0,2 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli