Paistettu kuha ja omena-avokadosalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Paistetut kuhafileet ovat pikaruokaa parhaimmillaan. Omena antaa hapokkuutta, makeutta ja purutuntumaa kalan kanssa tarjottavalle avokadosalaatille.
| 600 g | kuhafileetä (nahatonta) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| Omena-avokadosalaatti | |
|---|---|
| 1 kpl | omena |
| 1 kpl | kurkku |
| 1 kpl | avokado |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | (ruukku) korianteria |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | limemehua |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Valmista omena-avokadosalaatti. Kuori ja kuutioi omena. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Halkaise avokado ja poista kivi. Irrota hedelmäliha kuoresta lusikalla ja kuutioi se. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja viipaloi. Hienonna korianteri.
- 2.
Sekoita kulhossa öljy, limemehu, sokeri ja suola. Lisää kaikki salaattiainekset.
- 3.
Pyyhi fileiden pinta kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa fileet tarvittaessa osiin siten, että jokaiselle ruokailijalle tulee sama määrä kalaa. Voitele kuhafileet öljyllä molemmin puolin. Grillaa tai paista pannulla yhteensä noin 6 minuuttia välillä kääntäen, kunnes fileet ovat kypsät. Aika riippuu kuhafileen paksuudesta. Mausta suolalla. Laita fileet tarjoiluvadille. Tarjoa omena-avokadosalaatin kanssa.
Paistettu kuha ja omena-avokadosalaatti
arvosana3/5
30 min
Paistetut kuhafileet ovat pikaruokaa parhaimmillaan. Omena antaa hapokkuutta, makeutta ja purutuntumaa kalan kanssa tarjottavalle avokadosalaatille.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kuhafileetä (nahatonta) |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
Omena-avokadosalaatti | |
| 1 kpl | omena |
| 1 kpl | kurkku |
| 1 kpl | avokado |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | (ruukku) korianteria |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | limemehua |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Valmista omena-avokadosalaatti. Kuori ja kuutioi omena. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Halkaise avokado ja poista kivi. Irrota hedelmäliha kuoresta lusikalla ja kuutioi se. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja viipaloi. Hienonna korianteri.
Määrä Ainesosa 1 kpl omena 1 kpl kurkku 1 kpl avokado 1 kpl punainen chili 1 kpl (ruukku) korianteria - 2
Sekoita kulhossa öljy, limemehu, sokeri ja suola. Lisää kaikki salaattiainekset.
Määrä Ainesosa 3 rkl rypsiöljyä 2 rkl limemehua 1 tl sokeria 1/2 tl suolaa - 3
Pyyhi fileiden pinta kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa fileet tarvittaessa osiin siten, että jokaiselle ruokailijalle tulee sama määrä kalaa. Voitele kuhafileet öljyllä molemmin puolin. Grillaa tai paista pannulla yhteensä noin 6 minuuttia välillä kääntäen, kunnes fileet ovat kypsät. Aika riippuu kuhafileen paksuudesta. Mausta suolalla. Laita fileet tarjoiluvadille. Tarjoa omena-avokadosalaatin kanssa.
Määrä Ainesosa 600 g kuhafileetä (nahatonta) 2 rkl rypsiöljyä 1 tl suolaa
Grillaa kuhafilee joko parilalla tai öljyllä sipaistun folioarkin päällä, sillä nahattomaksi fileoitu kalafilee murenee helposti kypsennettäessä.
Ravintosisältö
348
Energiaa kcal
1456
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
29,8 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
348
Energiaa kcal
1456
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
29,8 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























