Tänä vuonna karitsaa syödään pääsiäispöydässä jauhelihan muodossa. Jauheliha on tuttu raaka-aine, josta kokemattomampikin kokki onnistuu loihtimaan maukkaan pääruoan pääsiäiseksi.
Karitsan jauhelihaa löytyy varmimmin kaupan pakastealtaasta. Pakkaus kannattaa ottaa sulamaan jääkaappiin jo päivää aikaisemmin. Sulaneesta jauhelihasta pyöritellään lihapullat, joissa maistuu kreikkalainen makumaailma fetan, sitruunan ja tuoreen mintun muodossa. Pyörykät paistetaan uunissa ja sillä välin on hyvää aikaa tehdä niille tomaattinen ja lempeän mausteinen kastike.
Kastikkeen maustavat sipuli, valkosipuli sekä jauhettu korianteri ja juustokumina. Näitä aineksia kuullotetaan öljyssä hetken aikaa, jotta niiden aromit heräävät. Vasta sen jälkeen lisätään paseerattu tomaatti ja muut ainekset. Kastiketta ei tarvitse haudutella kovin pitkään, ja kypsät lihapullat lisätään kastikkeeseen hetki ennen tarjoilua.
Tomaattiset ja runsaasti makua sisältävät karitsapyörykät maistuvat raikkaiden ja yrttisten lisukkeiden kanssa, joiden reseptit löydät tästä linkistä.