Täydellinen hemmotteluaamupala ei vaadi herkkuja notkuvaa pöytää. Riittää, että katat pöytään tuoretta rapeakuorista leipää ja juuri sopivan pehmeäksi jääneitä uunimunia eli oeufs cocotte.
Uunimunat ovat ranskalaisten suosima brunssiherkku. Tarvitset niiden valmistukseen pieniä uunivuokia. Hauskan kattauksen saat myös eri värisistä uunin kestävistä kahvimukeista. Voitele kupit tai uunivuoat voilla ja riko jokaiseen kananmuna. Lorauta joukkoon pieni määrä kermaa, joka pitää koostumuksen sopivan pehmeänä ja tuo makuun täyteläisyyttä.
Uunimunat kannattaa kypsentää vesihauteessa, jolloin ne kypsyvät tasaisemmin myös pohjasta ja keskeltä. Tarkoitus on, että keltuainen jää löysäksi, jolloin leivän käyttäminen dippaamisessa onnistuu.
Lisää kuppeihin mausteita ja makuja oman maun mukaan, mutta ainakin nämä kolme makuyhdistelmää ovat kokeilemisen arvoisia.
1. Feta-chili
Pehmeä fetajuusto sekä koukuttavan herkullinen paahdettu valkosipuli ja chili -öljy toimivat voimakkaiden makujen ystävälle.
2. Kylmäsavulohi
Kylmäsavustettu lohi ja kananmuna ovat monen aamiais- ja brunssiannoksen luottopari ja toimivat tässäkin annoksessa.
3. Chorizo
Mausteinen chorizo vie ajatukset aurinkorannikolle. Hienonnettu leikkele, ripaus paprikajauhetta ja tuore basilika lämmittävät sopivasti.