Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillattu halloumi-perunasalaatti

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Kesän maukkain perunasalaatti syntyy grillissä varhaisperunoista, halloumista ja vihreistä parsoista. Lempeän chilinen balsamicokastike ja basilika viimeistelevät salaatin välimerellisen makumaailman. Salaatti maistuu muiden grilliruokien kyljessä ja sellaisenaan kesälounaana.

Ainekset

700 g
keitettyjä varhaisperunoita
3 kpl
varhaispunasipulia
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
300 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
200 g
(1 pkt) halloumia

Chili-balsamicokastike

1 kpl
punainen chili
2 rkl
balsamiviinietikkaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
juoksevaa hunajaa

Pinnalle

1
ruukku basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~25
32
/yht. 11 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Lohko tai puolita perunat. Huuhtele ja lohko sipulit. Siirrä perunat ja sipulit kulhoon. Kääntele joukkoon öljy, suola ja pippuri. Grillaa noin 10 minuuttia parilalla tai grillausalustalla.

700 g
keitettyjä varhaisperunoita
3 kpl
varhaispunasipulia
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Huuhtele chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa.

1 kpl
punainen chili
2 rkl
balsamiviinietikkaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
juoksevaa hunajaa
3

Huuhtele parsat ja poista niistä puumaiset kannat. Viipaloi halloumi. Grillaa parsoihin ja halloumiviipaleisiin kauniit grilliraidat.

300 g
(1 nippu) vihreää tankoparsaa
200 g
(1 pkt) halloumia
4

Kääntele kuumat perunat ja sipulit kastikkeeseen. Kumoa tarjoiluastiaan. Paloittele parsat ja halloumit perunoiden päälle. Viimeistele salaatti hienonnetulla basilikalla.

1
ruukku basilikaa

Vinkki: Saat salaatista vegaanisen, kun korvaat halloumin grillatulla tofulla ja hunajan agavesiirapilla.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.4.2023
|
Muokattu: 16.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

305

1276

16,8 g

5,3 g

25,2 g

6,0 g

3,7 g

10,5 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli