Älä liioittele jouluruokien määrissä — suunnittele tarpeet ja menekit. Usein vähempikin riittää, kun lajeja on monia.
Tee välipäivinä graavi- ja savukalan tähteistä laatikoita, kiusauksia tai pastakastiketta. Niihin uppoavat myös ylimääräiset kermat ja juustot.
Kinkusta syntyy hyvä hernesoppa, piirakka, kiusaus, pizza tai lämpimiä voileipiä. Kinkku maistuu risotossa tai piiraan täytteenä.
Porkkanalaatikon lopusta syntyy mainiot kasvispihvit tai porkkanarieskat.
Keitä ja soseuta rosollista keitto ja pyöristä se tuorejuustolla.
Raasta juustojen loput ja tee niistä mehevä piirakka tai keitto tai pakasta raasteet.
Pilko hedelmät salaatiksi ja käytä glögiä marinadiin.
Paista lopusta riisipuurosta Ahvenanmaan pannukakku tai pyöräytä kermavaahdolla jalostettu vanukas.