Joulusinappi
30 min

Nappaa talteen!
Perinteinen joulusinappi keitetään sinappijauheesta, kermasta ja kananmunasta. Tilkka konjakkia viimeistelee sinapin juhlavaksi.
| 1 dl | sinappijauhetta |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | viinietikkaa |
| 2 rkl | konjakkia |
- 1.
Mittaa sinappijauhe pinnoitettuun kattilaan. Lisää muut sinapin aineet konjakkia lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
- 2.
Sekoita konjakki joukkoon halutessasi. Pakkaa sinappi pieniin puhtaisiin purkkeihin. Sinappi säilyy jääkaapissa noin 2 kuukautta.
Perinteinen joulusinappi keitetään sinappijauheesta, kermasta ja kananmunasta. Tilkka konjakkia viimeistelee sinapin juhlavaksi.
Ainekset (1 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | sinappijauhetta |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | viinietikkaa |
| 2 rkl | konjakkia |
Valmistus
- 1
Mittaa sinappijauhe pinnoitettuun kattilaan. Lisää muut sinapin aineet konjakkia lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
Määrä Ainesosa 1 tl viinietikkaa 2 dl kuohukermaa 1 kpl kananmuna 1 1/2 dl sokeria 1 dl sinappijauhetta - 2
Sekoita konjakki joukkoon halutessasi. Pakkaa sinappi pieniin puhtaisiin purkkeihin. Sinappi säilyy jääkaapissa noin 2 kuukautta.
Määrä Ainesosa 2 rkl konjakkia
Ravintosisältö
1307
Energiaa kcal
5470
Energiaa kj
75,0 g
Rasvaa
48,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
133,0 g
Hiilihydraatteja
133,0 g
Sokereita
—
Kuituja
11,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
1307
Energiaa kcal
5470
Energiaa kj
75,0 g
Rasvaa
48,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
133,0 g
Hiilihydraatteja
133,0 g
Sokereita
—
Kuituja
11,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl sinappijauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























