Joulukinkku - Yhteishyvä

Joulukinkku

???
Kappaleita
1
Mehevän ja maukkaan paistin salaisuus on pakastetun kinkun hidas sulatus ja riittävän alhainen paistolämpötila. Katso mehevän joulukinkun ohje.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(n. 6 kg) suolattu joulukinkku

LISÄKSI

Paistopussi
Lihalämpömittari

KUORRUTUS

4 rkl
Sinappia
2 rkl
Fariinisokeria
1 dl
Korppujauhoja
(kokonaisia neilikoita tai tähtianiksia)

Näin teet

1

Ota suolattu pakastekinkku sulamaan riittävän ajoissa ennen paistamista. Anna kinkun sulaa pakkauksessaan. Noin 6 kg:n painoisen kinkun sulamisaika kylmässä on 2–3 vrk. Ota kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista. Parhaan lopputuloksen saat, kun kinkun sisälämpötila on noin +10 astetta uuniin pantaessa. Huolehdi, ettei kinkku pääse lämpenemään liikaa.

1 kpl
(n. 6 kg) suolattu joulukinkku
2

Poista kinkku pakkauksesta. Jos kinkku on pakattu verkkoon, jätä se paikoilleen paistamisen ajaksi. Laita kinkku paistopussiin ja sulje pussi. Leikkaa pieni ilmareikä pussin yläkulmaan. Käytä lihalämpömittaria kypsymisen seuraamiseen. Työnnä mittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, ettei sen kärki kosketa luuta. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta kinkku uunipannulle kamarapuoli ylöspäin. Työnnä kinkku uuniin siten, että paistomittaria on helppo seurata. Paista kinkkua aluksi 200 asteessa noin 1/2 tuntia ja alenna sitten uunin lämpötila 125 asteeseen. Paista, kunnes mittari osoittaa 80 astetta. Paistoajaksi arvioidaan noin 50 minuuttia kiloa kohden. Aika vaihtelee kinkun koosta, muodosta, alkulämpötilasta ja jopa luullisuudesta riippuen.

Paistopussi
Lihalämpömittari
3

Anna kypsän kinkun jäähtyä uunista ottamisen jälkeen 15–20 minuuttia. Poista pussi ja ota liemi talteen. Poista kinkusta verkko ja nahka sekä osa silavaa. Nosta uunin lämpö 250 asteeseen. Sekoita sinappi ja fariinisokeri keskenään. Levitä seos kinkun pintaan ja ripottele päälle korppujauhot. Ruskista, kunnes kuorrutus saa kauniin värin. Painele kinkun pintaan halutessasi koristeeksi kokonaisia neilikoita tai tähtianiksia.

4 rkl
Sinappia
2 rkl
Fariinisokeria
1 dl
Korppujauhoja
(kokonaisia neilikoita tai tähtianiksia)
4

Vinkki: Kinkku säilyy hyvänä pidempään, kun säilytät sen koko ajan foliolla peitettynä kylmässä. Viipaloi tarjolle kulloinkin tarvittava määrä; pidä kinkkua huoneenlämmössä mahdollisimman lyhyen aikaa kerralla.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 6.9.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja70 g70 g
Proteiinia19 g19 g
Rasvaa7 g7 g
Kuituja3 g3 g
Energiaa kj1777 1777
Energiaa kcal424 424

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Paistopussi

  • Lihalämpömittari

  • (kokonaisia neilikoita tai tähtianiksia)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja70 g70 g
Proteiinia19 g19 g
Rasvaa7 g7 g
Kuituja3 g3 g
Energiaa kj1777 1777
Energiaa kcal424 424

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Paistopussi

  • Lihalämpömittari

  • (kokonaisia neilikoita tai tähtianiksia)

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.