Lasimestarin silli - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lasimestarin silli

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Kokonaista vähäsuolaista silliä
Vettä
15 kpl
Valkopippuria
10 kpl
Maustepippuria
4 kpl
Laakerinlehteä
1 kpl
Sipuli
Pala piparjuurta halutessasi
Pala porkkanaa

LIEMI :

1 1/2 dl
Vettä
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Väkiviinaetikkaa

Näin teet

1

Avaa sillit ja poista sisälmykset veitsellä. Raaputa samalla sillien sisäpinta puhtaaksi. Liota kaloja kylmässä vedessä pari tuntia.Keitä liemeen vesi ja sokeri. Lisää etikka. Jäähdytä liemi.Kuutioi piparjuuri, viipaloi sipuli ja porkkana. Leikkaa sillit ruotoineen ja nahkoineen viipaleiksi. Lado kalapalat vuorotellen mausteiden kanssa tölkkiin. Kaada liemi kalojen päälle. Sulje tölkki ja säilytä kylmässä.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 20.12.2004
Muokattu: 15.5.2019