Lasimestarin silli | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lasimestarin silli

Lasimestarin silli

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Perinteinen lasimestarin silli on yksi kalapöydän rakastetuimmista herkuista. Voit valmistaa sillin jääkaappiin maustumaan jo muutama päivä ennen tarjoilua.

Ainekset

500 g
(2 kpl, à 250 g) kevytsuolattua kokonaista silliä
2 l
Vettä

liemi

1 1/2 dl
Vettä
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Väkiviinaetikkaa

lisäksi

1 kpl
sipuli
2 - 3 cm
pala piparjuurta
1 kpl
porkkana
15 kpl
valkopippuria
10 kpl
maustepippuria
4 kpl
laakerinlehteä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Leikkaa saksilla sillien vatsat auki ja poista sisälmykset. Pyyhi vatsojen sisäpinnat puhtaiksi, myös selkäruodon vierestä. Liota kaloja kylmässä vedessä pari tuntia. Vaihda vesi kerran liotuksen aikana.

2 l
Vettä
500 g
(2 kpl, à 250 g) kevytsuolattua kokonaista silliä
2

Valmista liemi kalojen liotessa. Kiehauta liemen vesi ja liuota siihen sokeri. Lisää etikka. Anna jäähtyä.

1 dl
Väkiviinaetikkaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vettä
3

Kuori ja suikaloi sipuli ja piparjuuri. Kuori ja viipaloi porkkana.

1 kpl
sipuli
2 - 3 cm
pala piparjuurta
1 kpl
porkkana
4

Valuta sillit ja leikkaa ne ruotoineen ja nahkoineen noin 2 cm:n viipaleiksi. Lado kalapalat vuorotellen kasvisten ja mausteiden kanssa lasitölkkiin (5–7 dl). Kaada liemi kalojen päälle. Sulje tölkki ja anna maustua jääkaapissa 2–3 vrk. Lasimestarin silli säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

4 kpl
laakerinlehteä
10 kpl
maustepippuria
15 kpl
valkopippuria

Vinkki: Valmista lasimestarin silakoita tuoreista silakkafileistä. Ripottele fileille aluksi suolaa ja anna suolautua 15 minuuttia. Huuhtaise ja jatka ohjeen mukaan liemen keittämisellä.

Resepti:
Pirjo Muurinen, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.12.2004
Muokattu: 19.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

908

217

6,9 g

1,6 g

28,9 g

27,6 g

1,1 g

7,9 g

4,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 l Vettä,

1,5 dl Vettä,

2 - 3 cm pala piparjuurta ,

4 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli