Lasimestarin silli

Arvostele resepti
8 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Perinteinen lasimestarin silli on yksi kalapöydän rakastetuimmista herkuista. Voit valmistaa sillin jääkaappiin maustumaan jo muutama päivä ennen tarjoilua.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
500 g(2 kpl, à 250 g) kevytsuolattua kokonaista silliä
2 lvettä

Liemi

1 1/2 dlvettä
1 1/2 dlsokeria
1 dlväkiviinaetikkaa

Lisäksi

1 kplsipuli
20 g(2-3 cm) pala piparjuurta
1 kplporkkana
15 kplvalkopippuria
10 kplmaustepippuria
4 kpllaakerinlehteä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa saksilla sillien vatsat auki ja poista sisälmykset. Pyyhi vatsojen sisäpinnat puhtaiksi, myös selkäruodon vierestä. Liota kaloja kylmässä vedessä pari tuntia. Vaihda vesi kerran liotuksen aikana.

    MääräAinesosa
    2 lvettä
    500 g(2 kpl, à 250 g) kevytsuolattua kokonaista silliä
  2. 2

    Valmista liemi kalojen liotessa. Kiehauta liemen vesi ja liuota siihen sokeri. Lisää etikka. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1 dlväkiviinaetikkaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 1/2 dlvettä
  3. 3

    Kuori ja suikaloi sipuli ja piparjuuri. Kuori ja viipaloi porkkana.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    20 g(2-3 cm) pala piparjuurta
    1 kplporkkana
  4. 4

    Valuta sillit ja leikkaa ne ruotoineen ja nahkoineen noin 2 cm:n viipaleiksi. Lado kalapalat vuorotellen kasvisten ja mausteiden kanssa lasitölkkiin (5–7 dl). Kaada liemi kalojen päälle. Sulje tölkki ja anna maustua jääkaapissa 2–3 vrk. Lasimestarin silli säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

    MääräAinesosa
    4 kpllaakerinlehteä
    10 kplmaustepippuria
    15 kplvalkopippuria

Vinkki: Valmista lasimestarin silakoita tuoreista silakkafileistä. Ripottele fileille aluksi suolaa ja anna suolautua 15 minuuttia. Huuhtaise ja jatka ohjeen mukaan liemen keittämisellä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä