Leikkaa saksilla sillien vatsat auki ja poista sisälmykset. Pyyhi vatsojen sisäpinnat puhtaiksi, myös selkäruodon vierestä. Liota kaloja kylmässä vedessä pari tuntia. Vaihda vesi kerran liotuksen aikana.
Valmista liemi kalojen liotessa. Kiehauta liemen vesi ja liuota siihen sokeri. Lisää etikka. Anna jäähtyä.
Kuori ja suikaloi sipuli ja piparjuuri. Kuori ja viipaloi porkkana.
Valuta sillit ja leikkaa ne ruotoineen ja nahkoineen noin 2 cm:n viipaleiksi. Lado kalapalat vuorotellen kasvisten ja mausteiden kanssa lasitölkkiin (5–7 dl). Kaada liemi kalojen päälle. Sulje tölkki ja anna maustua jääkaapissa 2–3 vrk. Lasimestarin silli säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Vinkki: Valmista lasimestarin silakoita tuoreista silakkafileistä. Ripottele fileille aluksi suolaa ja anna suolautua 15 minuuttia. Huuhtaise ja jatka ohjeen mukaan liemen keittämisellä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
217
908
6,9 g
1,6 g
28,9 g
27,6 g
1,1 g
7,9 g
4,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 l Vettä,
1,5 dl Vettä,
2 - 3 cm pala piparjuurta ,
4 kpl laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli