Jäikö joulusta yli suklaata? Näin käytät suklaakonvehdit uudella tavalla

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 24.7.2018
|
Muokattu: 30.1.2025
Jos suklaakonvehdit eivät maistu sellaisenaan, hyödynnä herkut näillä vinkeillä.

3 ideaa käyttää joulusuklaita uudella tavalla

Upota joululta jääneet konvehdit juustokakkuun, joka sopii vaikkapa uudenvuoden juhlintaan. Konvehtitrifleen saat joulusuklaiden lisäksi hyödynnettyä riisipuuron jämät ja muusta leivonnasta yli jääneet kuohukermat. Yhdestä konvehtirasiasta valmistat myös reilun määrän fudgea, johon tarvitset konvehtien lisäksi vain kolme muuta ainesta. Helpon fudgen valmistuksessa vaikein osuus on odottaa, että herkku jähmettyy jääkaapissa leikattavan kiinteäksi.

Kinuskinen konvehtikakku

Kinuskinen konvehtikakku

arrow-right
Konvehtitrifle

Konvehtitrifle

arrow-right
Konvehtifudge

Konvehtifudge

arrow-right

Korvaa tavallinen suklaa konvehdeilla

Murskaa tai sulata sekaan:

  • suklaamousseen
  • kaakaoon
  • kekseihin
  • mutakakkuun
  • jäätelöön
  • pirtelöön
  • jäätelökakkuun.

Korvaa konvehdeilla reseptissä mainittu suklaamäärä. Esimerkiksi 100 g tummaa suklaata voi korvata 100 g konvehteja.

Snickersjäätelökakku

Snickersjäätelökakku

arrow-right
Samettinen suklaa-aprikoosimousse

Samettinen suklaa-aprikoosimousse

arrow-right
Kahden värin browniet - tuorejuustobrownie

Kahden värin browniet

arrow-right
Vegaanin unelmakaakao

Suklaanystävän herkkukaakao

arrow-right
Pähkinä-suklaamokkapalat

Pähkinä-suklaamokkapalat

arrow-right
Marengilla kuorrutettu mutakakku

Marengilla kuorrutettu mutakakku

arrow-right

Katso lisää vinkkejä joulun tähteiden tuunaamiseen