Kinuskinen konvehtikakku

arvosana5/5

(1)arvio
12 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Käytä joulusuklaita uudella tavalla ja upota lempikonvehtisi kinuskiseen juustokakkuun.

Ainekset

MääräAinesosa
150 g(1 pkt) cookies-suklaakeksejä
50 gvoita

Täyte

4 kplliivatelehteä
400 g(2 rs, à 200 g) vaniljatuorejuustoa
1 1/2 dlvaniljajogurttia
1 1/2 dlkinuskikastiketta
2 dlvispikermaa
2 rklsitruunamehua

Koristelu

20 kplsuklaakonvehtia
koristerakeita

Valmistus

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20-22 cm) pohjalle. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita se kekseihin. Painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.

    MääräAinesosa
    150 g(1 pkt) cookies-suklaakeksejä
    50 gvoita
  2. 2

    Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja kinuskikastike keskenään. Vaahdota kerma ja kääntele se varovasti juustoseokseen. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatteet ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana seokseen samalla sekoittaen.

    MääräAinesosa
    4 kplliivatelehteä
    400 g(2 rs, à 200 g) vaniljatuorejuustoa
    1 1/2 dlvaniljajogurttia
    1 1/2 dlkinuskikastiketta
    2 dlvispikermaa
    2 rklsitruunamehua
  3. 3

    Kumoa juustotäyte keksipohjalle ja siirrä kakku jääkaappiin. Kun kakku on hyytynyt noin 30 minuuttia, paina konvehdit kevyesti kakun pinnalle. Laita kakku takaisin jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.

    MääräAinesosa
    20 kplsuklaakonvehtia
  4. 4

    Viimeistele kakku halutessasi koristerakeilla juuri ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    koristerakeita

Vinkki: Voit tehdä kakun myös vanilja- tai appelsiinituorejuustosta ja tarjota kinuskikastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 dl kinuskikastiketta, koristerakeita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
14.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä