Kinuskinen konvehtikakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Käytä joulusuklaita uudella tavalla ja upota lempikonvehtisi kinuskiseen juustokakkuun.
| 150 g | (1 pkt) cookies-suklaakeksejä |
| 50 g | voita |
| Täyte | |
|---|---|
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 400 g | (2 rs, à 200 g) vaniljatuorejuustoa |
| 1 1/2 dl | vaniljajogurttia |
| 1 1/2 dl | kinuskikastiketta |
| 2 dl | vispikermaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| Koristelu | |
| 20 kpl | suklaakonvehtia |
| koristerakeita | |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20-22 cm) pohjalle. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita se kekseihin. Painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.
- 2.
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja kinuskikastike keskenään. Vaahdota kerma ja kääntele se varovasti juustoseokseen. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatteet ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana seokseen samalla sekoittaen.
- 3.
Kumoa juustotäyte keksipohjalle ja siirrä kakku jääkaappiin. Kun kakku on hyytynyt noin 30 minuuttia, paina konvehdit kevyesti kakun pinnalle. Laita kakku takaisin jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- 4.
Viimeistele kakku halutessasi koristerakeilla juuri ennen tarjoamista.
Käytä joulusuklaita uudella tavalla ja upota lempikonvehtisi kinuskiseen juustokakkuun.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | (1 pkt) cookies-suklaakeksejä |
| 50 g | voita |
Täyte | |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 400 g | (2 rs, à 200 g) vaniljatuorejuustoa |
| 1 1/2 dl | vaniljajogurttia |
| 1 1/2 dl | kinuskikastiketta |
| 2 dl | vispikermaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
Koristelu | |
| 20 kpl | suklaakonvehtia |
| koristerakeita | |
Valmistus
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20-22 cm) pohjalle. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita se kekseihin. Painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.
Määrä Ainesosa 150 g (1 pkt) cookies-suklaakeksejä 50 g voita - 2
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja kinuskikastike keskenään. Vaahdota kerma ja kääntele se varovasti juustoseokseen. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatteet ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana seokseen samalla sekoittaen.
Määrä Ainesosa 4 kpl liivatelehteä 400 g (2 rs, à 200 g) vaniljatuorejuustoa 1 1/2 dl vaniljajogurttia 1 1/2 dl kinuskikastiketta 2 dl vispikermaa 2 rkl sitruunamehua - 3
Kumoa juustotäyte keksipohjalle ja siirrä kakku jääkaappiin. Kun kakku on hyytynyt noin 30 minuuttia, paina konvehdit kevyesti kakun pinnalle. Laita kakku takaisin jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Määrä Ainesosa 20 kpl suklaakonvehtia - 4
Viimeistele kakku halutessasi koristerakeilla juuri ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa koristerakeita
Vinkki: Voit tehdä kakun myös vanilja- tai appelsiinituorejuustosta ja tarjota kinuskikastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
972
Energiaa kcal
4070
Energiaa kj
45,1 g
Rasvaa
29,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
127,1 g
Hiilihydraatteja
115,7 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
972
Energiaa kcal
4070
Energiaa kj
45,1 g
Rasvaa
29,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
127,1 g
Hiilihydraatteja
115,7 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 dl kinuskikastiketta, koristerakeita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























