Hävikkiruoka – säästä rahaa ja vähennä ruokahävikkiä fiksuilla resepteillä
Hävikkiruoka on arjen ekoteko, joka säästää sekä rahaa että ympäristöä. Kun hyödynnät jääkaapin ja kuivakaapin jämät luovasti, syntyy herkullisia aterioita ilman turhaa haaskausta. Parhaat hävikkiruokareseptit syntyvät suunnittelemalla ateriat etukäteen, käyttämällä ylijääneet raaka-aineet uudelleen ja pitämällä säännöllisesti hävikkiruokapäiviä.
Yhteishyvän reseptit tarjoavat ideoita, joilla muunnat ruoantähteet uusiksi suosikeiksi. Tee jämäruoista pyttipannu tai munakas, käytä hävikkikasviksia pannariin tai sosekeittoon. Hedelmäkulhoon jääneet banaanit sopivat pehmikseen tai banaanileipään. Ylijääneestä perunamuusista saa herkullisia rieskoja ja keitetyn riisin voi paistaa rapeaksi pannulla.
Tutustu vinkkeihin ja resepteihin, joiden avulla hävikistä tulee herkkuja – helposti, edullisesti ja vastuullisesti.



































