Nopea lihapullauunimunakas

arvosana4/5

(12)arviota
4 Annosta

30 min

Uunimunakas on arkiruokaa parhaimmillaan – ja myös helpoimmillaan. Pilko paprika ja lihapullat, kaada munaseos päälle ja viimeistele juustoraasteella. Maistuu taatusti myös perheen pienimmille!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsuippopaprika
350 g(1 pkt) lihapullia
8 kplmunaa
1 dlvettä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
2 tlpizzamaustetta
100 g(2 dl) juustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Säädä uuni 200 asteeseen. Pese paprika, leikkaa se renkaiksi ja poista siemenet. Puolita isot lihapullat. Pienet voi käyttää kokonaisina. Vuoraa uunivuoka (vetoisuus noin 1 ½ l) leivinpaperilla. Laita lihapullat vuokaan.

    MääräAinesosa
    1 kplsuippopaprika
    350 g(1 pkt) lihapullia
  2. 2

    Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Lisää vesi ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan lihapullien päälle. Lisää paprikarenkaat. Ripottele päälle juustoraaste.

    MääräAinesosa
    8 kplmunaa
    1 dlvettä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    2 tlpizzamaustetta
    100 g(2 dl) juustoraastetta
  3. 3

    Kypsennä munakasta uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Munakas on valmis, kun sen keskusta on hyytynyt, mutta vielä kostean mehevä.

Vinkki: Lisää valmiin munakkaan pinnalle suikaloitua salaattia ja minitomaatteja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
5.11.2019
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä