Nopea lihapullauunimunakas | Munakkaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Nopea lihapullauunimunakas

Nopea lihapullauunimunakas

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunimunakas on arkiruokaa parhaimmillaan – ja myös helpoimmillaan. Pilko paprika ja lihapullat, kaada munaseos päälle ja viimeistele juustoraasteella. Maistuu taatusti myös perheen pienimmille!

Ainekset

1 kpl
suippopaprika
350 g
(1 pkt) lihapullia
8 kpl
munaa
1 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
pizzamaustetta
100 g
(2 dl) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese paprika, leikkaa se renkaiksi ja poista siemenet. Puolita isot lihapullat. Pienet voi käyttää kokonaisina. Vuoraa uunivuoka (vetoisuus noin 1 ½ l) leivinpaperilla. Laita lihapullat vuokaan.

1 kpl
suippopaprika
350 g
(1 pkt) lihapullia
2

Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Lisää vesi ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan lihapullien päälle. Lisää paprikarenkaat. Ripottele päälle juustoraaste.

8 kpl
munaa
1 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
pizzamaustetta
100 g
(2 dl) juustoraastetta
3

Kypsennä munakasta uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Munakas on valmis, kun sen keskusta on hyytynyt, mutta vielä kostean mehevä.

Vinkki: Lisää valmiin munakkaan pinnalle suikaloitua salaattia ja minitomaatteja.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 5.11.2019
Muokattu: 7.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1948

465

32,0 g

11,5 g

11,3 g

2,0 g

1,3 g

32,0 g

1,7 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli