Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nopea lihapullauunimunakas

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunimunakas on arkiruokaa parhaimmillaan – ja myös helpoimmillaan. Pilko paprika ja lihapullat, kaada munaseos päälle ja viimeistele juustoraasteella. Maistuu taatusti myös perheen pienimmille!

Ainekset

1 kpl
suippopaprika
350 g
(1 pkt) lihapullia
8 kpl
munaa
1 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
pizzamaustetta
100 g
(2 dl) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~11
25
/yht. 4 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese paprika, leikkaa se renkaiksi ja poista siemenet. Puolita isot lihapullat. Pienet voi käyttää kokonaisina. Vuoraa uunivuoka (vetoisuus noin 1 ½ l) leivinpaperilla. Laita lihapullat vuokaan.

1 kpl
suippopaprika
350 g
(1 pkt) lihapullia
2

Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Lisää vesi ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan lihapullien päälle. Lisää paprikarenkaat. Ripottele päälle juustoraaste.

8 kpl
munaa
1 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
pizzamaustetta
100 g
(2 dl) juustoraastetta
3

Kypsennä munakasta uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Munakas on valmis, kun sen keskusta on hyytynyt, mutta vielä kostean mehevä.

Vinkki: Lisää valmiin munakkaan pinnalle suikaloitua salaattia ja minitomaatteja.

Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 5.11.2019
|
Muokattu: 25.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

459

1923

31,5 g

11,8 g

11,3 g

2,0 g

1,3 g

31,8 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli