Sadonkorjuun pyttipannu
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Värikäs pyttipannu on pullollaan satokauden kasviksia! Sinapilla maustettu vegaaninen pyttipannu valmistuu kätevästi pannulla tai muurikalla ja maistuu kaikille.
| Ainekset | |
|---|---|
| 6 - 8 kpl | (600 g) varhaisperunaa |
| 300 g | (1 pkt) kasvigrillimakkaraa (vegaanista) |
| 200 g | (1 ps) suippopaprikaa |
| 100 g | (1 ps) lehtikaalia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1 tl | vaahterasiirappia |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| (½ ruukkua ruohosipulia hienonnettuna) | |
- 1.
Pese perunat kylmällä vedellä ja harjaa ne huolellisesti puhtaiksi. Leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Paloittele makkarat. Huuhtele paprikat. Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa suupaloiksi. Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi.
- 2.
Paista perunoita öljyssä pannulla tai muurikalla käännellen 10−15 minuuttia. Lisää makkarat ja jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää kasvikset ja paista vielä 5 minuuttia. Sekoita lopuksi sinappi, etikka ja siirappi pyttipannuun. Mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi viimeistele ruohosipulilla.
Värikäs pyttipannu on pullollaan satokauden kasviksia! Sinapilla maustettu vegaaninen pyttipannu valmistuu kätevästi pannulla tai muurikalla ja maistuu kaikille.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ainekset | |
| 6 - 8 kpl | (600 g) varhaisperunaa |
| 300 g | (1 pkt) kasvigrillimakkaraa (vegaanista) |
| 200 g | (1 ps) suippopaprikaa |
| 100 g | (1 ps) lehtikaalia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1 tl | vaahterasiirappia |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| (½ ruukkua ruohosipulia hienonnettuna) | |
Valmistus
- 1
Pese perunat kylmällä vedellä ja harjaa ne huolellisesti puhtaiksi. Leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Paloittele makkarat. Huuhtele paprikat. Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa suupaloiksi. Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi.
Määrä Ainesosa 6 - 8 kpl (600 g) varhaisperunaa 300 g (1 pkt) kasvigrillimakkaraa (vegaanista) 200 g (1 ps) suippopaprikaa 100 g (1 ps) lehtikaalia - 2
Paista perunoita öljyssä pannulla tai muurikalla käännellen 10−15 minuuttia. Lisää makkarat ja jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää kasvikset ja paista vielä 5 minuuttia. Sekoita lopuksi sinappi, etikka ja siirappi pyttipannuun. Mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi viimeistele ruohosipulilla.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 1 rkl sinappia 1 rkl omenaviinietikkaa 1 tl vaahterasiirappia 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna (½ ruukkua ruohosipulia hienonnettuna)
Hyvästi hävikki: Hyödynnä pyttipannuun edelliseltä aterialta jääneitä perunoita.
Ravintosisältö
357
Energiaa kcal
1493
Energiaa kj
16,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,5 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
357
Energiaa kcal
1493
Energiaa kj
16,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,5 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (½ ruukkua ruohosipulia hienonnettuna) .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























