Sadonkorjuun pyttipannu

arvosana4/5

(8)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Värikäs pyttipannu on pullollaan satokauden kasviksia! Sinapilla maustettu vegaaninen pyttipannu valmistuu kätevästi pannulla tai muurikalla ja maistuu kaikille.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Ainekset

6 - 8 kpl(600 g) varhaisperunaa
300 g(1 pkt) kasvigrillimakkaraa (vegaanista)
200 g(1 ps) suippopaprikaa
100 g(1 ps) lehtikaalia
1 rklrypsiöljyä
1 rklsinappia
1 rklomenaviinietikkaa
1 tlvaahterasiirappia
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

(½ ruukkua ruohosipulia hienonnettuna)

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat kylmällä vedellä ja harjaa ne huolellisesti puhtaiksi. Leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Paloittele makkarat. Huuhtele paprikat. Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa suupaloiksi. Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi.

    MääräAinesosa
    6 - 8 kpl(600 g) varhaisperunaa
    300 g(1 pkt) kasvigrillimakkaraa (vegaanista)
    200 g(1 ps) suippopaprikaa
    100 g(1 ps) lehtikaalia
  2. 2

    Paista perunoita öljyssä pannulla tai muurikalla käännellen 10−15 minuuttia. Lisää makkarat ja jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää kasvikset ja paista vielä 5 minuuttia. Sekoita lopuksi sinappi, etikka ja siirappi pyttipannuun. Mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi viimeistele ruohosipulilla.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    1 rklsinappia
    1 rklomenaviinietikkaa
    1 tlvaahterasiirappia
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    (½ ruukkua ruohosipulia hienonnettuna)

Hyvästi hävikki: Hyödynnä pyttipannuun edelliseltä aterialta jääneitä perunoita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (½ ruukkua ruohosipulia hienonnettuna) .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.7.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä