Säädä uuni 250 asteeseen. Sekoita muusiin kananmuna ja suola. Sekoita joukkoon myös jauhot. Älä vaivaa.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se joko viiteen tai kymmeneen palaan, riippuen haluatko isoja vai pieniä rieskoja. Pyöräytä palat palloiksi ja nosta pellille.
Painele taikinapallot ohrajauhojen avulla noin ½ cm:n paksuisiksi rieskoiksi. Paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes rieskat saavat kauniin värin. Voitele kuumat rieskat voisulalla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
556
133
5,8 g
2,7 g
15,3 g
0,5 g
1,1 g
4,2 g
0,2 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli