Pehmeät perunarieskat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pehmeät perunarieskat

Kappaleita
10
Uunin lämpötila
250°C
Pehmeät perunarieskat tehdään perunamuusin jämistä. Taikina valmistuu nopeasti sekoittamalla, ilman vaivaamista ja kohotusta. Parhaimmillaan rieskat ovat uunituoreina.
Jaa Somessa

Ainekset

2 1/2 dl
perunamuusia
1 kpl
kananmuna
1 tl
suolaa
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
ohrajauhoja

LISÄKSI

3 rkl
sulatettua voita tai margariinia

Näin teet

1

Säädä uuni 250 asteeseen. Sekoita muusiin kananmuna ja suola. Sekoita joukkoon myös jauhot. Älä vaivaa.

2 1/2 dl
perunamuusia
1 kpl
kananmuna
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1 1/2 dl
ohrajauhoja
2

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se joko viiteen tai kymmeneen palaan, riippuen haluatko isoja vai pieniä rieskoja. Pyöräytä palat palloiksi ja nosta pellille.

3

Painele taikinapallot ohrajauhojen avulla noin ½ cm:n paksuisiksi rieskoiksi. Paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes rieskat saavat kauniin värin. Voitele kuumat rieskat voisulalla.

3 rkl
sulatettua voita tai margariinia
Resepti
Kaisa Johansson
Kuvat
Kimmo Ervola
Julkaistu: 27.5.2019
Muokattu: 18.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g153 g
Proteiinia4 g42 g
Rasvaa6 g58 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj556 5561
Energiaa kcal133 1328

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g153 g
Proteiinia4 g42 g
Rasvaa6 g58 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj556 5561
Energiaa kcal133 1328
Resepti
Kaisa Johansson
Kuvat
Kimmo Ervola

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.