Pehmeät perunarieskat
30 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pehmeät perunarieskat tehdään perunamuusin jämistä. Taikina valmistuu nopeasti sekoittamalla, ilman vaivaamista ja kohotusta. Parhaimmillaan rieskat ovat uunituoreina.
| 2 1/2 dl | perunamuusia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | ohrajauhoja |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 3 rkl | sulatettua voita tai margariinia |
- 1.
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita muusiin kananmuna ja suola. Sekoita joukkoon myös jauhot. Älä vaivaa.
- 2.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se joko viiteen tai kymmeneen palaan, riippuen haluatko isoja vai pieniä rieskoja. Pyöräytä palat palloiksi ja nosta pellille.
- 3.
Painele taikinapallot ohrajauhojen avulla noin ½ cm:n paksuisiksi rieskoiksi. Paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes rieskat saavat kauniin värin. Voitele kuumat rieskat voisulalla.
Pehmeät perunarieskat tehdään perunamuusin jämistä. Taikina valmistuu nopeasti sekoittamalla, ilman vaivaamista ja kohotusta. Parhaimmillaan rieskat ovat uunituoreina.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | perunamuusia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | ohrajauhoja |
Lisäksi | |
| 3 rkl | sulatettua voita tai margariinia |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita muusiin kananmuna ja suola. Sekoita joukkoon myös jauhot. Älä vaivaa.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl perunamuusia 1 kpl kananmuna 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 1 1/2 dl ohrajauhoja - 2
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se joko viiteen tai kymmeneen palaan, riippuen haluatko isoja vai pieniä rieskoja. Pyöräytä palat palloiksi ja nosta pellille.
- 3
Painele taikinapallot ohrajauhojen avulla noin ½ cm:n paksuisiksi rieskoiksi. Paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes rieskat saavat kauniin värin. Voitele kuumat rieskat voisulalla.
Määrä Ainesosa 3 rkl sulatettua voita tai margariinia
Ravintosisältö
133
Energiaa kcal
556
Energiaa kj
5,8 g
Rasvaa
2,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,3 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
4,2 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
133
Energiaa kcal
556
Energiaa kj
5,8 g
Rasvaa
2,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,3 g
Hiilihydraatteja
0,5 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
4,2 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












