Pehmeät perunarieskat

arvosana4/5

(8)arviota
10 Kappaletta

30 min (josta 20 min aktiivista)

Pehmeät perunarieskat tehdään perunamuusin jämistä. Taikina valmistuu nopeasti sekoittamalla, ilman vaivaamista ja kohotusta. Parhaimmillaan rieskat ovat uunituoreina.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlperunamuusia
1 kplkananmuna
1 tlsuolaa
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlohrajauhoja

Lisäksi

3 rklsulatettua voita tai margariinia

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita muusiin kananmuna ja suola. Sekoita joukkoon myös jauhot. Älä vaivaa.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlperunamuusia
    1 kplkananmuna
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlsuolaa
    1 1/2 dlohrajauhoja
  2. 2

    Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se joko viiteen tai kymmeneen palaan, riippuen haluatko isoja vai pieniä rieskoja. Pyöräytä palat palloiksi ja nosta pellille.

  3. 3

    Painele taikinapallot ohrajauhojen avulla noin ½ cm:n paksuisiksi rieskoiksi. Paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes rieskat saavat kauniin värin. Voitele kuumat rieskat voisulalla.

    MääräAinesosa
    3 rklsulatettua voita tai margariinia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kaisa Johansson
Kuvat:
Kimmo Ervola
27.5.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä