Pehmeät perunarieskat | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pehmeät perunarieskat
Play

Pehmeät perunarieskat

Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Pehmeät perunarieskat tehdään perunamuusin jämistä. Taikina valmistuu nopeasti sekoittamalla, ilman vaivaamista ja kohotusta. Parhaimmillaan rieskat ovat uunituoreina.

Ainekset

2 1/2 dl
perunamuusia
1 kpl
kananmuna
1 tl
suolaa
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
ohrajauhoja

lisäksi

3 rkl
sulatettua voita tai margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 250 asteeseen. Sekoita muusiin kananmuna ja suola. Sekoita joukkoon myös jauhot. Älä vaivaa.

2 1/2 dl
perunamuusia
1 kpl
kananmuna
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1 1/2 dl
ohrajauhoja
2

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se joko viiteen tai kymmeneen palaan, riippuen haluatko isoja vai pieniä rieskoja. Pyöräytä palat palloiksi ja nosta pellille.

3

Painele taikinapallot ohrajauhojen avulla noin ½ cm:n paksuisiksi rieskoiksi. Paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes rieskat saavat kauniin värin. Voitele kuumat rieskat voisulalla.

3 rkl
sulatettua voita tai margariinia
Resepti:
Kaisa Johansson
Kuvat:
Kimmo Ervola
Julkaistu: 27.5.2019
Muokattu: 18.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

556

133

5,8 g

2,7 g

15,3 g

0,5 g

1,1 g

4,2 g

0,2 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli