Appelsiini-puolukkapehmis

arvosana4/5

(4)arviota
2 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Herkullisen hedelmäinen pehmis syntyy vain neljästä raaka-aineesta! Helppo ja terveellinen pehmis eli nice cream maistuu niin väli- kuin iltapalana.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
2 kplappelsiinia
2 kplbanaania (kypsää ruskeapilkullista)
2 dlpuolukoita (pakaste)
2 dlpaksua jogurttia

Valmistus

  1. 1

    Kuori toinen appelsiini, erottele lohkot ja paloittele veitsellä. Kuori ja viipaloi banaanit. Pakasta hedelmiä pussissa tai rasiassa vähintään 4 tuntia.

    MääräAinesosa
    2 kplappelsiinia
    2 kplbanaania (kypsää ruskeapilkullista)
  2. 2

    Siirrä hedelmät tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää puolukat ja jogurtti. Purista toisen appelsiinin mehu ja kaada joukkoon. Soseuta pehmikseksi. Lusikoi kulhoihin ja nauti heti.

    MääräAinesosa
    2 dlpuolukoita (pakaste)
    2 dlpaksua jogurttia

Vinkki: Vaihda jogurtti kasvipohjaiseen tuotteeseen, niin saat vegaanisen pehmiksen.

Hyvästi hävikki: Käytä pehmikseen pöydälle jääneet tummuneet banaanit. Pehmiksestä tulee sitä makeampaa, mitä kypsempiä banaaneja käytät.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
27.12.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä