Kuori toinen appelsiini, erottele lohkot ja paloittele veitsellä. Kuori ja viipaloi banaanit. Pakasta hedelmiä pussissa tai rasiassa vähintään 4 tuntia.
Siirrä hedelmät tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää puolukat ja jogurtti. Purista toisen appelsiinin mehu ja kaada joukkoon. Soseuta pehmikseksi. Lusikoi kulhoihin ja nauti heti.
Vinkki: Vaihda jogurtti kasvipohjaiseen tuotteeseen, niin saat vegaanisen pehmiksen.
Hyvästi hävikki: Käytä pehmikseen pöydälle jääneet tummuneet banaanit. Pehmiksestä tulee sitä makeampaa, mitä kypsempiä banaaneja käytät.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
957
229
1,0 g
—
44,0 g
38,5 g
7,0 g
6,0 g
0,1 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli