Kahden värin browniet
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Nämä herkulliset browniet tehoavat takuulla suklaannälkään. Tuorejuustokerroksen marmorointi antaa perinteiselle brownielle vaaleat raidat ja ihanaa makua.
| Suklaataikina | |
|---|---|
| 300 g | tummaa leivontasuklaata |
| 200 g | margariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 3 1/2 dl | erikoisvehnäjauhoja |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Tuorejuustokerros | |
| 300 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| Voiteluun | |
| 1 rkl | margariinia |
| Koristeeksi | |
| 50 g | rouhittua valkoista leivontasuklaata |
- 1.
Voitele kulmikas (n. 20 cm x 30 cm) kakkuvuoka.
- 2.
Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- 3.
Vaahdota sokeri ja munat. Lisää jäähtynyt suklaa-margariinisula. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
- 4.
Valmista tuorejuustokerros. Notkista juusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Nosta seoksesta nokareita suklaataikinan päälle. Tee haarukalla aaltoja taikinaan niin, että suklaa- ja tuorejuustokerros sekoittuvat kevyesti. Kerrosten ei ole tarkoitus sekoittua kokonaan.
- 5.
Paista kakku 175-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä pehmeän kosteaksi.Jäähdytä kakku hyvin ja leikkaa se pieniksi ruuduiksi. Halutessasi voit koristella rouhitulla valkosuklaalla.
Kahden värin browniet
Nämä herkulliset browniet tehoavat takuulla suklaannälkään. Tuorejuustokerroksen marmorointi antaa perinteiselle brownielle vaaleat raidat ja ihanaa makua.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Suklaataikina | |
| 300 g | tummaa leivontasuklaata |
| 200 g | margariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 3 1/2 dl | erikoisvehnäjauhoja |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Tuorejuustokerros | |
| 300 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
Voiteluun | |
| 1 rkl | margariinia |
Koristeeksi | |
| 50 g | rouhittua valkoista leivontasuklaata |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Voitele kulmikas (n. 20 cm x 30 cm) kakkuvuoka.
Määrä Ainesosa 1 rkl margariinia - 2
Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
Määrä Ainesosa 200 g margariinia 300 g tummaa leivontasuklaata - 3
Vaahdota sokeri ja munat. Lisää jäähtynyt suklaa-margariinisula. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
Määrä Ainesosa 2 dl sokeria 4 kpl kananmunaa 3 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja 1 tl vaniljasokeria 1 tl leivinjauhetta - 4
Valmista tuorejuustokerros. Notkista juusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Nosta seoksesta nokareita suklaataikinan päälle. Tee haarukalla aaltoja taikinaan niin, että suklaa- ja tuorejuustokerros sekoittuvat kevyesti. Kerrosten ei ole tarkoitus sekoittua kokonaan.
Määrä Ainesosa 300 g maustamatonta tuorejuustoa 1 dl sokeria 2 kpl kananmunaa 2 rkl vehnäjauhoja - 5
Paista kakku 175-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä pehmeän kosteaksi.Jäähdytä kakku hyvin ja leikkaa se pieniksi ruuduiksi. Halutessasi voit koristella rouhitulla valkosuklaalla.
Määrä Ainesosa 50 g rouhittua valkoista leivontasuklaata
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























