Kahden värin browniet

Arvostele resepti
20 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Nämä herkulliset browniet tehoavat takuulla suklaannälkään. Tuorejuustokerroksen marmorointi antaa perinteiselle brownielle vaaleat raidat ja ihanaa makua.

Ainekset

MääräAinesosa

Suklaataikina

300 gtummaa leivontasuklaata
200 gmargariinia
2 dlsokeria
4 kplkananmunaa
3 1/2 dlerikoisvehnäjauhoja
1 tlvaniljasokeria
1 tlleivinjauhetta

Tuorejuustokerros

300 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 dlsokeria
2 kplkananmunaa
2 rklvehnäjauhoja

Voiteluun

1 rklmargariinia

Koristeeksi

50 grouhittua valkoista leivontasuklaata

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele kulmikas (n. 20 cm x 30 cm) kakkuvuoka.

    MääräAinesosa
    1 rklmargariinia
  2. 2

    Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

    MääräAinesosa
    200 gmargariinia
    300 gtummaa leivontasuklaata
  3. 3

    Vaahdota sokeri ja munat. Lisää jäähtynyt suklaa-margariinisula. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

    MääräAinesosa
    2 dlsokeria
    4 kplkananmunaa
    3 1/2 dlerikoisvehnäjauhoja
    1 tlvaniljasokeria
    1 tlleivinjauhetta
  4. 4

    Valmista tuorejuustokerros. Notkista juusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Nosta seoksesta nokareita suklaataikinan päälle. Tee haarukalla aaltoja taikinaan niin, että suklaa- ja tuorejuustokerros sekoittuvat kevyesti. Kerrosten ei ole tarkoitus sekoittua kokonaan.

    MääräAinesosa
    300 gmaustamatonta tuorejuustoa
    1 dlsokeria
    2 kplkananmunaa
    2 rklvehnäjauhoja
  5. 5

    Paista kakku 175-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä pehmeän kosteaksi.Jäähdytä kakku hyvin ja leikkaa se pieniksi ruuduiksi. Halutessasi voit koristella rouhitulla valkosuklaalla.

    MääräAinesosa
    50 grouhittua valkoista leivontasuklaata

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä