Sulata margariini kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon. Lisää hasselpähkinärouhe, suklaa-rasvaseos ja maito. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
Taittele leivinpaperiarkin reunat ja kiinnitä kulmat pystyyn cocktailtikuilla tai nuppineuloilla vuokamaiseksi. Nosta uunipellille. Valuta taikina tasaisesti paperivuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Nosta pohja jäähtymään 5 minuutiksi.
Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä seos hieman jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle pähkinäseos. Anna jäähtyä ennen leikkaamista paloiksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
213
890
8,5 g
2,6 g
30,6 g
22,8 g
0,8 g
2,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 tl Leivinjauhetta,
2 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli