Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pähkinä-suklaamokkapalat

Fork and knife
25 Palaa
Fork and knife
25 Palaa
Mokkapalat voi koristella myös pähkinöillä. Tässä ohjeessa suklaamokkapalojen taikinaan tulee hasselpähkinärouhetta ja suklaaleivosten päälle pähkinäseosta.

Ainekset

200 g
Margariinia
100 g
Tummaa suklaata
4 kpl
Kananmunaa
2 1/2 dl
Sokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Kaakaojauhetta
3 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1 kpl
(80 g) hasselpähkinärouhetta
4 rkl
Maitoa

Kuorrutus

50 g
Margariinia sulatettuna
5 dl
Tomusokeria
5 rkl
Vahvaa kahvia
1 rkl
Kaakaojauhetta

Pinnalle

1 kpl
(200 g) pähkinäseosta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata margariini kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon. Lisää hasselpähkinärouhe, suklaa-rasvaseos ja maito. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

Taittele leivinpaperiarkin reunat ja kiinnitä kulmat pystyyn cocktailtikuilla tai nuppineuloilla vuokamaiseksi. Nosta uunipellille. Valuta taikina tasaisesti paperivuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Nosta pohja jäähtymään 5 minuutiksi.

Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä seos hieman jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle pähkinäseos. Anna jäähtyä ennen leikkaamista paloiksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.7.2018
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

213

890

8,5 g

2,6 g

30,6 g

22,8 g

0,8 g

2,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 tl Leivinjauhetta,

2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli